אשמח לעזרתכם

אשמח לעזרתכם

בתאריך 28.10.2010, יום חמישי, פורקה עמותת "מגדל אור" בצו בית משפט בשל ניהול כושל של העמותה מזה חמש שנים, כ-100 עובדי העמותה פוטרו, ביניהם 35 מורים להדרכה שיקומית, היחידים בארץ. זאת לאחר שלא קיבלו שכר במשך תקופה ארוכה, והפנסיה שלהם נפגעה. תפקידם של המורים הללו הוא חשוב מאין כמותו, הם מסייעים לאדם העיוור בכל אספקט של שיגרת חיוו: הכרת הסביבה של מגוריו, מציאת עבודה, התמודדות נפשית עם עיוורון, הסתגלות להליכה עם כלב או מקל ועוד ועוד ועוד... מאז הפיטורים האוכלוסייה הזו נפגעה אנושות, הם אינם מקבלים הדרכה וליווי בסיסיים, להם הם זכאים על פי חוק. משרד הרווחה כרגע אינו פועל לשינוי המצב, ואנו מבקשים מכם לתמוך בכך שיפתח משא ומתן ליצירת הסכם עבודה עם אותם עובדים, למען הם והאוכלוסייה שבהם הם מטפלים יקבלו את המגיע להם על עבודתם. מייל אחד לבעלי ההשפעה במשרד הרווחה ועזרתם להם. כתובות שונות שניתן לשלוח אליהם בקשות: שר הרווחה [email protected] מנכל הרווחה מר נחום איצקוביץ [email protected] ח"כ גפני, יו"ר ועדת הכספים [email protected] דר' אילנה גלייטמן - ס' מנהל השירות לעיוור [email protected] ח"כ חיים כץ - ראש ועדת הרווחה [email protected] ח"כ אורלי לוי, ועדת הרווחה [email protected] ח"כ אילן גילון, ועדת הרווחה [email protected] ח"כ אורי אורבך (השתתף בוועדה ביום 02.11.10) [email protected] ...ח"כ אדטו, ועדת הרווחה [email protected] ח"כ דב חנין, ועדת הרווחה [email protected] דברים רבים קשה לשנות במדינתו, בואו לא ניתן שהדברים הנכונים והצודקים שכבר השגנו יתמסמסו. הדף שלנו בפייסבוק: |סלינק|http://www.facebook.com/pages/phm-pwlh-hbrtyt-mmwqdt/183109618365820

amitk80

New member
שיהיה בהצלחה

אני בעצמי כבד ראייה ואני חושב שצריך להיות שינוי מערכתי כולל מבלי לפגוע במורות השיקומיות. אלה מה הצעדים האופרטיבים שאתם מתכננים לעשות? איזו עזרה אתם צריכים חוץ מהפצת המסר?

דבר ראשון, תודה על התגובה

כרגע אנו מנסים להתמקד בשני דברים עיקריים. הראשון הוא העלאת המודעות לבעיה, לעזור לכך שלא תתמסמס ותרד מסדר היום. והשני הוא יצירת המודעות והלחץ הזה גם לדרגים הגבוהים יותר, ספציפית במשרד הרווחה. כדי שידאגו ליצור הסכם עבודה צודק וראלי לעובדי מיגדל אור ויפתרו את המשבר ביתר מהירות. המיילים שאנחנו שולחים כבר מתחילים לעשות את שלהם לשמחתי, ואמורה להקבע בקרוב בכנסת דיון המשך למציאת פתרון. אנחנו גם פונים לכלי בתקשורת השונים כדי לדאוג לכך שאכן הבעיה לא תרד מסדר היום. תרומתך גם בשליחת מייל קצר, או בחתימה על העצומה, תעזור הרבה בשלב הזה. כי יש אנשים בכנסת שרוצים לעזור אבל מרגישים שזוהי לא החלטה פופליסטית, שאין להם גב חברתי. מקווה שהייתי ממוקדת וברורה.

amitk80

New member
עניתי לך

בפרטי. יש שם תכנים שלדעתי לא יעניינו פה את כולם

bennyp22

New member
אני ההיתי בעמותה הזו

בפרויקט של הנוער עכשיו לומד במכללת גליל מערבי ההיתי בפרויקט מעברים תוכנית בחסד סיעו לי במיצאת עבודה לנכים אצל סוכן ביטוח... עמותה בחסד עליון , וחבל שניסגר. עצוב....

amitk80

New member
מגדלאור?

תקשיב צריך לעשות שם שינוי רציני כי היו שם שחיתויות. למען האמת הם העמותה היחידה שדאגה לעיוורים אבל לדעתי זה לא מספיק והיתה שם הרבה מאד שחיתות. הבעיה שהם סגרו את העמותה בלי שום מציאת פתרון אחר

bennyp22

New member
תאמין לי אני יודע הכל

היתה שם מנהלת לנוער 20 שנה פטרו אותה, אני ההיתי שם בגלל שסימתי תיכון הרי לא התגיסתי לצבא עקב נכות סיבה רפואית והייתי שנה בבית השתגעתי וחיפשתי עבודה הם נתנו לי עבודה אצל סוכן ביטוח שאני עובד איתו עד היום למדתי קורס פקידי ביטוח אלמנטרי חתם ומסלק תביעות. ועכשיו מתחיל תואר ראשון. אני רוצה לעשות תואר שני במנהל ציבורי למנהלים אך מתבלט אם להוסיף היסטורית עם ישראל? כי אני אוהב היסטוריה .

amitk80

New member
אם אתה אוהב את זה

אז לך על זה. אל תיתן לזה למנוע ממך להגשים את עצמך

bennyp22

New member
זהוא

הבעיה שהייתי שם אמרו לי אתה לא צריך וכל זה ... ניסו למנוע . עכשיו הגעתי לדיור ללקוי למידה. ועכשיו שנה הבאה משכיר דירה בקריות אז שאלתי את העו"ס של הדיור והיא אמרה לי אם זה החלום שלך אני לא מונעת ממך ללמוד הלואי לכולם יהיה הרצון ללמוד.

amitk80

New member
זה תמיד ככה

הקשקושים של ביטוח לאומי וכו' לאנשים שלא תמיד סגורים על עצמם שמשהו מסוים לא יתאים להם. לך על מה שעושה לך טוב ומעניין אותך

bennyp22

New member
זה נכון...

בגלל זה לא ויתרתי על החלום שלי להיות כמו כל המשפחה שלי שהם אקדמיים . אחותי סימה תואר שני באו' חיפה דודים שלי סימו עריכת דין דודה שלי סימה דוקטורט. זה החלום שלי ואני לא מוותר עליו בגלל זהמצאתי מוסד אקדמי מכללת גליל מערבי שזה גם לאנשים עובדים וגם תואר של אוניברסיטת בר אילן ותואר שני יעשה באוניברסיטה במנהל ציבורי למנהלים ויחסים בין לאומיים.

למעלה