אשמח לעזרתכם!

jonathab

New member
אשמח לעזרתכם!

שלום לכולם, שמי יונתן ואני סטודנט במכון ויצמן. אני משתתף בתחרות בתחום הננוטכנולוגיה (תחרות של סריקות AFM) בהתשתתפות מדענים מרחבי העולם. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהצביע עבור התמונה ששלחתי בלינק http://www.ntmdt-tips.com/galle ery/content/voting.html תמונה 88 (צ'ה גווארה). צריך ללחוץ על התמונה ואז ללחוץ על VOTE בחלון שנפתח. אשמח גם לענות על שאלות ולהסביר במה מדובר במידה ויהיו סקרנים... תודה למי שנרתם לעזור, יונתן

jonathab

New member
Atomic Force Microscope

תודה על ההצבעה! התחרות היא של סריקות מיקרוסקופ AFM – Atomic Force Microscope. בשונה ממיקרוסקופ אופטי, המכשיר עובד בשיטת הדמייה שדומה לדרך שבה עיוור קורא כתב ברייל – מחט זעירה סורקת את פני השטח של הדוגמא ועיבוד התזוזות שלה מסייע ליצור הדמייה של מבנה ותכונות המשטח. קבוצת המחקר בה אני עובד אחראית על פיתוח נוסף של המיקרוסקופ – ע"י הפעלת מתח חשמלי על המחט עוברים פני השטח של הדוגמא תגובה אלקטרוכימית. באופן הזה ציירתי את צ'ה גווארה במימדים זעירים – באזור הכהה הופעל מתח על המחט ובאזור הבהיר לא הופעל מתח ופני השטח נותרו כשהיו. לצייר את צ'ה זה נחמד (השתעשעתי עם זה במסגרת בדיקה כלשהי שערכתי) אבל הפרויקט שלי הוא ליצור מעגלים חשמליים בדרך זו. אשמח כמובן לענות על שאלות נוספות ויותר ספציפיות אם יהיו.

johngalt2

New member
מגניב ../images/Emo13.gif

אני בדיוק קורא עכשיו מאמר על המדידה של כוח קסימיר ע"י AFM (למעשה הוא ברגע זה על השולחן שלי...) הצבעתי, אגב. בהצלחה בתחרות ובכלל...

למעלה