אשמח לעזרתכם בפרוש.

ליויה

New member
אשמח לעזרתכם בפרוש.

שלום לכולם. לפני שבועיים שאלתי- פרסתי עבור חברה, היא התקבלה למקום עבודה, ופתאום יש לה רגליים קרות- לא בטוחה שזה המקום שהיא מחפשת. היא מרגישה שהמסגרת מחייבת ולוחצת מדי, למרות שיש אפשרות לקידום ומשכורת טובה. פרסתי- הווה -עצה-תוצאה. התשובה: שמש, אביר החרבות, הכח. האביר הזה רודף אחרי... הפרוש שלי: מקום העבודה מהווה הזדמנות טובה לגדול, ובתנאים טובים. עדיף להיזהר מהחלטות פזיזות ומהירות, לא להגיב באופן רגשי ואימפולסיבי. כלומר- התחלת- תמשיכי... בסופו של דבר, התמודדות עם הקשיים תביא לצמיחה ולהתפתחות רוחנית. בהמשך להודעה מלמעלה, אותה חברה הודיעה השבוע שהיא עוזבת, למרות הכל. היא שלמה עם ההחלטה, ובכל-זאת קצת מצטערת- בעיקר בגלל האפשרות לקידום שתפסיד. במבט לאחור על הפריסה הראשונה, האם הייתם מפרשים את אביר החרבות במקום של העיצה כעצה דווקא כן ללכת עם הרגש ולחתוך במהירות ובאופן חד? בנוסף, עשינו עוד פריסה, פריסת שאלה מתוגברת. השאלה שנשאלה: האם עשיתי נכון כשעזבתי את מקום העבודה? תוצאות פריסת השאלה: מיקום 1 - האם - אביר הגביעים מיקום 2 - עשיתי נכון- השמש מיקום 3 - כשעזבתי- שש המטבעות מיקום 4 - את מקום העבודה? עשר החרבות בסיס לתוצאה - שמונה המטות סיכום ותוצאה - תשע המטבעות הפרוש שלי: אביר הגביעים בפתיחה מרמז על החלטה רגשית, שנעשתה ממקום בטוח- הרוכב היושב על הסוס (לא בפזיזיות.) ההחלטה נכונה רגשית, אך היא כרוכה בחשש מאבדן מקור הכנסה,(6 מטבעות) ומתגובה מאד קשה מצד אנשים במקום העבודה שיתאכזבו מאד מהעזיבה. (10 חרבות.) הבסיס לתוצאה מרמז על החלטה שהתקבלה בעקבות אבדן כוחות ואנרגיה- רעיון שהתחיל בתנופה גדולה, ונעצר. הסיכום והתוצאה מרגיעים, לא תהיה פגיעה כלכלית, אבל התחושה היא של בדידות, כלומר- המשך עבודה עצמאית ולבד. אשמח מאד מאד לכל התיחסות לפריסה.

kulystab

New member
הכל תלוי במה הגדרת מראש

הי ליויה, אם הגדרת קלף העצה היא 'מה לעשות?', כמו שבדרך כלל עושים, הייתי מייעץ דווקא שתלך אחרי הדחפים שלא ללא שיקול דעת. זאת, משום שיש מספיק קלפים בחפיסה שיגידו לשקול שוב או להיצמד לקיים (4 המטבעות לדוגמה), ולכן אין סיבה להגיד למעשה את המשמעות ההפוכה של הקלף (בהנחה שמעמד קלף העצה הוא 'מה לעשות?'). מבלי לפגוע, יש כאן מניפולציה מסוימת של הקורא כשהקלפים אומרים משהו אבל זה לא מסתדר עם תפיסת עולמו ואז הוא אומר מה שהוא חושב לנכון ולא מה שהקלפים מייעצים. אם הגדרת קלף העצה היא 'ממה להימנע?' אזי הייתי מפרש כמוך, אך לא נראה לי שזו היתה כוונתך. והנה, הפריסה השנייה הבהירה שההחלטה של השואלת ללכת אחר הדחפים היתה נכונה עבורה (עם כמה סייגים כמובן), ולו רק בגלל הקלף שסימל את מקום העבודה הישן - '10 חרבות'. שבת שלום, יואב נ.ב. יש לי עוד כמה דברים להוסיף לפירוש לפריסה שאינם כל כך קשורים לפזיזות. אם תרצי לשמוע (או לקרוא, יותר נכון) אשמח לכתוב לך.

kulystab

New member
שני דברים נוספים לגבי הפירוש

אהלן, האמת היא שקצת שכחתי מה רציתי לכתוב אז, אבל בכל זאת ישנם שני דברים שאני כן זוכר והייתי רוצה להוסיף. 1) מדוע פירשת את קלף '6 המטבעות' כאובדן של מקור הכנסה? הפירוש הזה דווקא יותר מתאים ל'5 המטבעות'. אני רואה את '6 המטבעות', וזו פרשנות שאני מקבל מהקלף ואינה לקוחה מספרים (כן, גם אני אינני מפרש מקצועי), כמסמל העדפה או ביכור. זאת, בהתבסס על הציור בקלף (וייט), בו מופיעות הנתינה לאדם אחד והצורה שיוצרים המטבעות, שדומה למאזניים מוטים כלפי צד אחד. 2) ייתכן כי את הנדבך זה של הפרשנות ניתן לראות רק בדיעבד, אבל בכל זאת שווה להציג אותו. הגביעים, המסמלים בד"כ רגשות, מופיעים רק בגישתה של השואלת. לעומת זאת, בקלפים האחרים, שמקומם הוא הצד הפרקטי של הבחירה, אין אף גביע, דבר המתווסף לתשובה הסופית ומראה שגם אם השואלת לא שלמה עם החלטתה ('9 המטעבות' בסיכום) זה אכן היה הצד הנכון לעשות מבחינה מעשית. מה דעתך? שבת שלום, יואב

אולי היה מקום

לעשות פריסת השוואה, מה יתן תוצאה טובה יותר בין האופציה לעזוב לבין האופציה להשאר. לגבי פריסת העיצה, הייתי מפרש את זה איך שאת פירשת, אך לעתים יש הבדל בין מה שהכי נכון לעשות ומה שאנחנו מוכנים לעשות... האם - אביר הגביעים השאלה נשאלת ממקום של הקלה ברגש, כמו שאמרת מרגישה שלמה עם הצעד שלקחה עשיתי נכון - השמש היא עשתה את מה שהרגיש לה הכי טוב. אין לפקפק בכך. כשעזבתי- שש המטבעות זה לא בכיף שהיא ויתרה על המקום עבודה הזה, אך בסופו המאזניים שלה נטו כנגד ההמשכיות שם. את מקום העבודה - עשר החרבות המקום עבודה ההוא לא עשה לה טוב בפנים סיכום - תשע המטבעות, על בסיס שמונה המטות השינוי שעשתה (שמונה מטות) גורם לה להרגיש יותר טוב, היא יודעת מה טוב עבורה.

למעלה