אשמח לעזרה

מתיילדה

New member
אשמח לעזרה

שלום לכם אני מתכננת בשבת לעשות ארוחת יום הולדת (שלי כמובן) והינה מה אני מכינה (ל- 18 איש) האם זה מספיק לדעתכם? בתפריט: *בשר עגל רך עם עצמות בסיר לחץ עם ירקות שורש - תפוחי אדמה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל ואולי גם חומוס ואפשר גם קישוא הכל ברוטב טריאקי. * כנפיים ברוטב ברביקיו (כ- 15 יח') *אורז עם עדשים אדומות וגזר מגורר *פסטה (גדולה כגון שבלולים או קונכיות) ברוטב פסטו *פרגיות + פולקה (עוף) על האש (גריל חשמלי) במרינדה (קטשופ,צ'ילי,סויה,שום,מעט פפריקה,מלח,דבש/סילן) * שני קערות סלט ירקות טרי לקינוח: עוגת שוקולד עם דובדבנים וקצפת (אמא שלי מכינה לי) / גם עוגה קנויה מריבת חלב סלט פירות? אשמח להצעות תודה למי שהגיע עד כה

kalah

New member
לדעתי

הכל נשמע טעים מאד אבל: המרינדה של הפולקע תהיה בטעם מאד קרוב לרוטב טריאקי של הבשר ואז מי שלא אוהב מתקתק לא יוכל לאכול.. אולי מרינדה אחרת או ציפוי של פירורים או ביסלי. חסרה תוספת של ירק כלשהו מבושל : אפונה או שעועית ירוקה /צהובה או כל ירק אחר שיש לך . לטעמי (זה כמובן מאד אישי) הטעם של הפסטו לא קשור ולא מתחבר- הייתי מעדיפה תפוחי אדמה בתנור. והכי חשוב- מזל טוב ושתיהנו מהכל.

pirge

New member
יופי והנה ירקות מתקתקים בתנור

ירקות בתנור בשלל טעמים וצבעים חדש ונפלא--מומלץ בחום מקור:פירגה רוטב: 2\1 כוס שמן 4 כפות אבקת מרק בצל 4 כפות סילאן 2 כפות חומץ רגיל כף גדושה פפריקה מתוקה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק -- או פפריקה חריפה לפי הטעם כף רוטב סויה קורט קינמון מלח ופלפל שחור 2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי----- או להשאיר שלמים מערבבים ביחד. 2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה. הירקות: בטטות פרוסות - לא חובה לקלף..... תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש - לא קלופים--להוריד נגעים גזרים מקופים חתוכים לעיגולים בצל לרבעים פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות סלסלת פטריות טריות חצויות או שלמות ניתן לשלב עוד ירקות כמוףברוקולי\כרובית\קישואים וכו'........ מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין) והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב. מניחים על תבנית גדולה של התנור--שקית "קוקי" ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים. את הניילון שערבבנו את הירקות---לזרוק כמובן. לאפות כשעה מכוסה בניר כסף. להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות...... יצא משהו משהו. הסבר: יש 2 שקיות. שקית ראשונה---- "קוקי" פרוסה על התבנית הגדולה של התנור--- אם אין שקית "קוקי" אפשר להניח 2 דפי ניר אפיה.השקית משמשת כמצע לירקות. שקית שניה-שקית סופר פשוטה--- שמכניסים את כל הירקות החתוכים והרוטב--רק כדי לערבב היטב ----שכל הירקות יהיו מתובלים . שופכים את כל הירקות והרוטב על התבנית --על הנילון קוקי. את השקית שערבבנו את הירקות..זורקים לפח. כשרוצים להפוך את הירקות,אין צורך להפוך עם כף-לוקחים את הקצוות של הנילון "קוקי" ומרימים אותם, ואז הירקות "מתהפכים" בתבנית. אני מקווה שהסברתי ברור. בבקשה. תהנו.

למעלה