אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

שלום אני עוד מעט בן 19 ולאחרונה התחלתי "להרגיש" (קשה להסביר , אך זה לא כאב אלא מעיין תחושה שקיימת) את הברכיים , זה בנקודה העליונה בברך ואז לפעמים עובר אל הנקודה התחתונה בברך (גם לא תמיד) , לפני כשבועיים יצאתי לטיול של 4 ימים כאשר ביומיים הראשונים טיילתי 20 ק"מ ביום עם משקל על הגב (בין 20-25 ק"ג) ולאחר מכן בלילה של היום השני הרגשתי כאבים מאחוריי ברך ימין שהרגישו כמו גיד מתוח כך שלא יכולתי לישר את הרגל בזמן ההליכה ביום למחרת הכאבים המשיכו ולא יצאתי לטיול ולמחרת יצאתי לטיול של 13 ק"מ עם משקל על הגב וכמעט שלא הרגשתי כאבים , אך כעת, אם אני יוצא לריצה קצרה (1 ק"מ) למחרת אני ארגיש את התחושה של גיד מתוח מאחורי הברך. עליי לציין שהכאבים בברכיים עצמם כמעט ולא קיימים אלא רק בגיד שמאחורי הברך. בעקבות הטיול הלכתי אל פיזיותרפיסט שאמר שמה שקיים אצלי הוא שחיקת סחוס הפיקה ושלא באמת מתחתי את הגיד מאחורי הברך אלא שזוהי הקרנה של הכאב (אני מדגיש שבמהלך הטיול כמעט ולא הרגשתי כאב בברך ,רק לעיתים ולא בצורה משמעותית) וזאת עקב יציבה לא נכונה (כף הרגל שלי קורסת או משהו בסגנון) והמליץ לי על מדרסים. כעת אני מחכה למדרסים שאמורים להגיע אליי בימים הקרובים אך כעת שמעתי ממישהו שגם לו אותו פיזיותרפיסט אמר שקיימת אצלו שחיקת סחוס הפיקה והמליץ לו על מדרסים אך הדבר לא עזר לו. שאלתי היא , האם הדברים שהוא אמר הם דברים מוכרים ומבוססים? כי השקעתי כסף גדול במדרסים הללו , ואני מאוד מקווה שהם יעזרו מכיוון שאני מתגייס לקרבי בקרוב ,והוא אמר שמה שכרגע הוא "תחושה" בברך יהפוך לכאבים , ושהסיכוים שלי לגמור שרות קרבי ללא המדרסים הוא נמוך. מעט ההסתמכות שלי היא שהוא נחשב לפיזיותרפיסט בעל שם טוב. בתודה מראש האיש שמכר את העולם

אכן מוכרים ומבוססים.

אבל לא בטוח שהתחושה תהפוך לכאב. לפעמים כשיש בעיה הגוף שלך, בעיקר אם אתה פעיל, מצליח לעשות את השינויים הנדרשים. אני הייתי ממליצה לחזור לפיזיותרפיה ולקבל תוכנית תרגילים לשיפור השליטה השרירית סביב הברך. זה יעזור לשיפור ולמניעה.

למעלה