אשמח לעזרה..

daknm123444

New member
אשמח לעזרה..

זה לא קשור לגמרי למדיטציה אבל זה המקום היחיד שבו אני יכול לשאול..
הייתי בערך מסוף גיל ההתבגרות בדיכאון, ובעיקר התמקדתי בהווה כי לעשות כל דבר היה סבל. לא מזמן התחלתי תואר קשה. זה הביא אותי לאיזו טלטלה שנמשכה כמה חודשים ובזמן הזה הקשבתי הרבה לאיש בשם SADHGURU למי שמכיר. בסופו של דבר הגעתי למצב (בלי להתכוון) שהפסקתי "לדאוג מההווה" - אין לי תשוקות.. הבנתי שכל תשוקה זו קומפלסיה וזה לא משנה אם אתה ממלא את הקומפלוסיה או לא. אני לא מרגיש יותר את "המבניות" בחיים - כאילו כל יום ושעה היא אותו דבר. אני יכול כנראה לשבת הרבה זמן בלי לעשות כלום (לא ניסיתי). ואני מרגיש קצת שיכור כל הזמן. מטריד אותי שאם אני נכנס למבחן אני לא מרגיש לחץ בכלל - כאילו אני סתם פותר איזה תרגיל בית. מצד שני הואקום הזה שנוצר כלפי ההווה פשוט הפנה את כל הדאגות שלי לעתיד - אם אני אמצא עבודה, איך אני אעבוד, איך אשרוד וכו. ומצד שני הדאגה הזאת היא כאילו בשכל ולא ברגש.
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לסייע לי, ומצטער אם אני מפיל עליכם תיק.. או שההודעה עוברת על הכללים הנהוגים כאן.

Mist2

New member
קודם כל תפסיק להקשיב ל - SADHGURU :)

לא הייתי ממליץ להפנות שאלות מסוג זה כאן בפורום, עדיף לנסות ולהעזר באיש מקצוע.
הדבר היחיד שאני יכול לומר לך הוא:
&nbsp
"הסיבה הראשונה לעבדותו הפנימית של האדם היא בורותו, ומעל לכל, בורותו לגבי עצמו. ללא ידיעת עצמו, ללא הבנה של עבודת המכונה שלו ותפקודיה, אין האדם יכול להיות חופשי, אין בידו לשלוט בעצמו, והוא ישאר תמיד עבד וכלי-משחק בידי הכוחות הפועלים עליו. "זו הסיבה שבכל התורות העתיקות היתה התביעה הראשונה, בראשיתה של הדרך לשחרור: 'דע את עצמך'."
&nbsp
ג. א. גורדייף
&nbsp
כך, תוכל לפחות לשים את האצבע על הבעיה, ואולי אף לעזור לעצמך.
&nbsp
אם אתה מסכים איתי, כל מה שנותר זה למצוא מקום שיעזור לך ללמוד את עצמך...

daknm123444

New member
איש מקצוע?

כוונתך לפסיכולוג? קשה לי לראות איך הוא יכול לעזור מפרספקטיבה כזאת..

Mist2

New member
יכול להיות

אני לא הייתי ממהר להגיע לפסיכולוג, אבל לפעמים פסיכולוג או פסיכיאטר יכולים להועיל...כך שמעתי. הכל תלוי בבן אדם, מה הוא מוכן לעשות כדי לעזור לעצמו.
&nbsp
וזה יכול להיות גם איש מקצוע מסוג אחר, המטפל באנשים או יכול לעזור להם לטפל בעצמם, ולהכיר את עצמם טוב יותר.

לאהיום

New member
ניסית לעשות מדיטציה? זה יכול לעשות סדר

ולשפר לך את ההרגשה הכללית, והיכולות הקוגניטיביות ואז גם תוכל לטפל בדברים שאתה מתאר.
לפחות 20 דק' ביום. וכמובן לפנות לאיש מקצוע, בעיקר הייתי ממליץ על CBT טיפול התנהגותי, זה לא סתם פסיכולוג, כמו שאתה מכיר. אבל לא קואוצ'ר שלמד חודשיים קורס וחושב שהוא יודע משהו, זה יכול יותר להזיק

daknm123444

New member
עשיתי בעבר קצת טאי צ'י

אולי כדאי לחזור לזה?
וכיצד יכול מטפל CBT לעזור?.. להבנתי הם רק עוזרים לגרום לאדם לתפקד. מה הוא יוכל להגיד לי על פרספקטיבה?

לאהיום

New member
בטח שכדאי לחזור לזה

או תרגול אחר שמשלב נפש וגוף. לגבי הפרספקטיבה, אני חושב שזה משהו שגם נובע ממה שקורה איתך ביומיום, זה מניסיון, אבל אולי אני טועה

ינוקא1

New member
אני מסכים עם קודמי

שכדאי להיעזר באיש מקצוע. אינני חושב שכל פסיכולוג יוכל להתאים , אך יש היום גם פסיכולוגים רבים עם נטיה בודהיסטית וכדומה.
אני פחות ממליץ על שיטה , יותר ממליץ שתמצא אישיות אליה אתה מתחבר.

ועם תשוקה או בלי תשוקה , אני מרגיש שעיסוק באומנות הוא הכרח עבורך. משהו פיזי עם הידיים ועם צבעים ,כמו פיסול אבל עם צבע.
באיזשהו מקום , איבדת את הצבע של החיים , וחשוב שתכניס קצת צבע לחייך.
בהצלחה רבה רבה !

ינוקא1

New member
נ.ב.

זה נכון שפעמים רבות מגדירים הארה כ"היעדר תשוקות" , אך זה לא מדויק.

הארת אמת היא "התמרת התשוקות כלפי האלוהי" , ולא דיכוי שלהן.
התשוקות הן כמו חומר שיכול לקבל צורות שונות - אז בהארת אמת , התשוקה למין , לאוכל וכו' , הופכת להיות התשוקה לאלהי שבתוך הדברים , ולא התשוקה לצורות החיצוניות.
ממילא אדם בהארה חי חיים מלאי תשוקה , רק שאלו לא התשוקות אליהם משתוקק האדם הרגיל ......

לצערי , הרבה אנשים , כולל כמה בפורום זה , מבינים את המושג באופן מוטעה.

ארונצלה

New member
נ.ב. על הנ.ב.

יש להבחין בין התשוקות לעבר העתיד שמובילות לסבל (אני רוצה), לבין הווה מלא בתשוקה למה שיש (הוויה), גם מתוך הכרה בכך שהכל אלוהי או עצמי.

היעדר תשוקות עשוי להיות ניתוק ממה שיש, כי החוסר כבר בלתי נסבל.
בעוד שבתהליך אורגני עם בסיס טוב, התשוקות (אני רוצה) נושרות מעצמן, אין בהן צורך יותר. מה שנשאר, מלא מעצמו.

לאהיום

New member
כמו מה שאומרים להתנתק מהמחשבות

או מהדמיון, זה לא הגיוני, זו בריחה מהמציאות, אתה בנאדם ולא חיה, וגם לא אלהים. יש לך דמיון ומחשבות בכל מקרה, ויש לך נרטיב שדרכו אתה רואה את העולם. לפי מה שאני מבין בהתפתחות רוחנית, הכוונה באמת להתמיר את ה"אגו" לעבר החלק הגבוה האמיתי יותר, ולא לנמוך, הזמני, והמוגבל, כמו שעושים ברוב הפעמים.
אני למשל שקוע במ"ט שערי טומאה וסובל

ינוקא1

New member

אני מאמין שאין כח באדם לבדו לצאת מתוך ה"גלות" שהוא נמצא בה.
האדם סגור בתוך רעיונותיו ומושגיו ותשוקותיו ופחדיו , ולכן הוא כמעט ולא יכול להשתנות בכוחות עצמו.

אך יש לנו כלי מסוים ורב עוצמה שבאיזשהו מקום יכול לעזור :
הכוונה.

אני , למשל , מדליק נר שבועי (ולפעמים בכל ערב) , ומבקש להיות שליח של אלהים - בכל מחשבותי , ברגשותי , במעשי , בדיבורי ובגופי הפיזי.
להוליך "אור" מהאינסוף אל המציאות , דרך כל הרובדים שלי.

כך אני "מפעיל" את הכוונה שלי.

זה לא משנה שכרגע רוב מעשי אינם "מוארים" , מה שמשנה זה שאני מתכווין לכך רגע מסוים ביום ובכך יוצר סוג של "עוגן" , שלאט לאט לוקח אותי לכיוון.

וכאשר עושים כך שבוע אחרי שבוע , יום אחרי יום , גם אם בהתחלה לא רואים שום שינוי מהותי , ונראה כאילו הכל כרגיל , הכוונה מתחזקת ומתחזקת - כמו שריר שמאמנים אותו.

גם בתורה בפרשת שמות כתוב כי בני ישראל במצריים צעקו אל האלהים מהעבודה הקשה , ובהתחלה לא היה שום שינוי , אך אלהים ראה - והחל להניע את התהליך של הגאולה על ידי משה.
(וגם התהליך עצמו לקח שם לא מעט זמן
שנים
)
כך שהתוצאות לא מושגות מעכשיו לעכשיו , הן מושגות על ידי התמדה.

אז לסיכום -
גם אם אדם שקוע במ"ט שערי טומאה , אלהים נמצא גם שם.
ואולי אתה שבוי במחשבותיך , בהרגליך , ובהתכרויותיך , אך יש דבר אחד שכן נמצא בידיך - הכוונה שלך

והכוונה מתחזקת כאשר מבקשים משהו בהתמדה , יום אחרי יום , ומצרפים לזה מעשה המסמל את זה.
(הנר , למשל , מסמל את רצוני להוליך אור למציאות).

זה מה שאני עושה , זה מה שאני מציע גם לאחרים לעשות , ומאחל לך בהצלחה בדרכך מכל הלב

ארונצלה

New member
מסכים לגבי פניה לדמות מקצועית

האם אתה כיום מרגיש בדיכאון?
יש או היתה בך תשוקה או דחף לברוח מכאב?
מרגיש מנותק? אפתי?

תוכל לתת קישורית של השפעה מייצגת מאותו גורו? מאמר סרטון משהו.

שב כמה דקות בלי לעשות כלום, ותאר מה עבר עליך בגוף ברגש ובמחשבה עד כמה שניתן.

קיבלת תשובות טובות.

מצא עזרה משמעותית ופשוטה (ובעיקר זמנית, אינך רוצה כל חייך להיות תלוי בכזאת), שתסייע לך לזהות את הכיוון היומיומי הפשוט, שיאפשר לך לצאת מיד מהשטויות ולהתנהל יותר בכיף וביעילות (כולל מבחינה פנימית). התנהלות טובה ביומיום היא הכשרה מצויינת לקראת לימודים עתידיים של התפתחות אישית, אם תבחר להתעניין בנושא בצורה אמיתית (רוב האנשים בתחום הזה "נשבים" בכל מיני הוראות/שיטות מוזרות שגם משפיעות על היומיום לא-משהו, אך אם אתה משתמש בחיים הפשוטים והתקינים כאמת-מידה בסיסית, תיצור לעצמך קו-בטחון תחתון לעניין זה).

lightflake

New member
אולי תנסה למצוא מטפל טוב ברפואה סינית או הומאופתיה

הבעיה היא שאין דין ואין דיין בתחומים האלו וממש לא קל למצוא מטפל טוב, גם חברות באגודה כלשהי לא מבטיחה איכות של המטפל, הכל היום בכאוס בתחומים האלו הכי טוב זה לקבל המלצה ממישהו שאתה מכיר ואולי יהיה לך מזל...
&nbsp
כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה
&nbsp
נ.ב. פילוסופי קצת: אני לא מאמין שיש משהו לא תקין בחיים, כל דבר מגיע אלינו על מסיבה מסויימת, על מנת לעזור לנו לראות/ללמוד משהו/ להתמודד/ להתפתח/ להגיע לדרך כלשהי... מי יודע... אף אחד לא יודע, אבל אני בטוח שהכל בא לטובתנו גם אם אנחנו לא רואים את זה באותו זמן וגם אם לעולם לא נבין את זה.
&nbsp
&nbsp

מה שכתבת לגבי מטפלים נכון גם לגבי מדריכי מדיטציה

רק שכאן זה אפילו עוד יותר רחב ואשלייתי, ממגוון סיבות אנושיות.

lightflake

New member
אגב אף אחד לא כתב: מדיטציה

"רק" לשבת ולהרגע, ללא מחשבות, האנרגיה אוטומטית מתחילה לשוב מטה מהראש אל הגוף, הנשימה נרגעת ומועמקת וכל התחושות בגוף מתחדדות לעומת ירידה במפלס המחשבות/דאגות/דמיונות לעתיד וכו'... כך שזה כשלעצמו יש בו פוטנציאל לסייע לך, בנוסף לפתרונות האחרים.
&nbsp

הצעתו הראשונה של לאהיום היתה "מדיטציה".

לא הייתי ממליץ למישהו במצב המתואר לנסות מדיטציה מתוך פורום או ספר אבל אם זה כן עושה לו טוב מיידית ומשפר את מצבו באמת - אז נהדר
כמו כל דבר אחר.

למעלה