אשמח לעזרה

idoam25

New member
אשמח לעזרה

היי,
השנה זו תהיה השנה הראשונה בה ארשם לאת"א ולעברית בנוסף לבן גוריון. מבחינת הנתונים שלי אני גבולי מאוד:
את"א - 108.76
העברית - 11.18
ציון הפסיכומטרי שלי הוא 741.
אני מודע לכך שגם אם אעבור את הסכם השנה (מהמענה שניתן לי פה בפוסטים קודמים הבנתי שבעברית יש לי סיכוי טוב) אצטרך ציון מורק"ם גבוה, ולכן אני מעוניין לשאול מה האפשרויות הטובות ביותר עבורי בשביל להגביר את סיכויי הקבלה שלי לשנה הנוכחית או לשנה הבאה. האם כדאי לי לגשת לפסיכומטרי במועד אפריל? ההתלבטות שלי נובעת מכך שאני מתכוון לגשת לבגרות בהיסטוריה 5 יח"ל ואולי גם לתנ"ך 5 יח"ל בקיץ ואני לא יודע אם חודשיים של למידה אינטנסיבית יספיקו לי על מנת להגיע לציונים גבוהים בשני המקצועות.
כמו כן הייתי מעוניין בתשובות לגבי ההתנהלות של משרד החינוך מול האוניברסיטאות בנושא הבגרויות. קיבלתי המון תשובות סותרות מפה ומפה בנוגע לחישוב הממוצע. ניסיתי לשפר את הציון שלי במתמטיקה החורף ונאמר לי שאם אינני מעוניין להציג לאוניברסיטאות את הספח אני לא חייב והוא לא ילקח בחשבון, אבל מהאוניברסיטה העברית הבנתי שהם מקבלים את הציונים אוטומטית ממשרד החינוך. אפילו שאמרו לי שם שהחישוב האופטימלי הוא הקובע, האם קרה למישהו שהעניין היה לרעתו? כלומר, שהשתמשו בציון הנמוך יותר? הדאגה שלי נובעת מכך שנבחנתי בתיכון ברמה של 4 יח"ל וניסיתי לשפר ל-5 יח"ל, אך ללא הצלחה (807 לא הלך כמו שציפיתי). בנוסף, אם אבחן בתנ"ך ובהיסטוריה ובאחד מהמקצועות אקבל ציון נמוך, האם אפשר לא להכליל אותו בממוצע הבגרויות? כלומר, האם באמת שווה לקחת את הסיכון ולהיבחן בשני המקצועות באותו מועד?
תודה רבה לכל העוזרים!

למעלה