אשמח לעזרה

הדס314

New member
אשמח לעזרה

שלום, אני חיילת משוחררת כמעט כשנה.
אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד לימודים אקדמאים הבעיה היחידה שלי שבעבר ובהווה לא מצאתי שום תחום עיניין
בשום מקצוע.
מפה נובעת השאלה שלי אליכם הסטודנטים איך הגעתם למקצוע שאליו פניתם? תמיד ידעתם, המליצו לכם, ימים פתוחים? ניחשתם?
אשמח למענה תודה.

inbal116

New member
אני עדיין לא סטודנטית

אז אני לא יכולה להגיד אם צדקתי בבחירה שלי או...
אבל בעיקרון הגעתי להחלטה אחרי שבדקתי המון אופציות ומקצועות וראיתי מה מושך אותי (יש את הספרים האלה שמחלקים בכנס משתחררים, יש שם אלפי אופציות לתעסוקה) והלכתי לייעוץ ביחידה להכוונת חיילים משוחררים... היועצת שם אמנם לא כל כך עזרה לי (אמרה לי רק שאני צריכה לבחור את התפקיד לפי האופי שלי) אבל היה שם תכנת מחשב שבה אלפי מקצועות עם פירוט ממש מפורט!! על כל מקצוע ומקצוע, מה עושים בו באופן כללי ואיפה ניתן ללמוד. זו הייתה הפעם היחידה שבאמת הצלחתי להבין מה עושים במקצוע כזה או אחר... ומאוד עזר לי להתפקס על כיוון.

oromer

New member
מנהל
בחירה

גם סטודנטים לא תמיד יודעים בדיוק מה עושים בדיוק עם המקצוע שלהם. גם סטודנט שלומד משפטים- יש עו"ד שכל היום חותמים על מסמכים ומתעסקים עם ניירת, ויש כאלה שעבודתם מורכבת עם עבודה עם אנשים וייצוגם בבית משפט. גם סטודנטים לכלכלה לא בהכרח יודעים היות וניתן לפנות להרבה תחומים וכיוונים.

לפעמים מתנסים בעבודה זמנית ונחשפים לעיסוקים שונים, לפעמים קרובי משפחה חברים ומכרים עוזרים.
אני מציעה לך לבדוק מהסביבה הקרובה שלך, לשאול אותם על אופי התפקיד, מה עושים בו, האם מעניין, לא מעניין, לשאול על הלימודים.

יש פורום הכוונה מקצועית ואני מניחה שיש הרבה מידע באינטרנט. כדי לעזור לך טיפה להתקדם, תנסי לחשוב מה אהבת יותר בתיכון? מתמטיקה? מדעים מדויקים? מדעי החברה? שפות?
זה יכול לתת לך כיוון ראשוני בלבד.

עצה שלי, אל תסתמכי על ימים פתוחים או ניחוש בבחירת מקצוע. זה מתכון לבעיות. יום פתוח, אמור לתת לך מידע על תנאי קבלה, לשווק את מוסד הלימודים, ולתת לך מידע אודות המסלול אליו את נרשמת ולשווק גם אותו.

uIsses

New member

ואני אוסיף ואומר שכדאי גם לחשוב במה את רוצה לעסוק בעתיד. לפעמים סטודנטים שוכחים שאחרי התואר צריך גם למצוא עבודה, וזו לא תמיד מתגלה כמתאימה להם בסופו של דבר. תשאלי את עצמך איפה היית רוצה להיות בעוד כחמש שנים, ובאיזה סוג של עבודה תרצי להתמיד במשך עשרות השנים הבאות. אם אין לך תשובה לזה, תנפי את המקצועות שיובילו אותך לעבודות שבשום אופן לא היית מוכנה לעבוד בהן ואז תשקלי מה מבין מה שנותר הכי מתאימה לך.

דונה בו

New member
אצלי זה היה ככה

גם אני אחרי הצבא לא כל כך ידעתי מה לעשות וחיכיתי עד שאבין קצת יותר. בינתיים הלכתי לעבוד בתחום שהיה נראה מעניין בעיניי, במקרה שלי- עבודה בתחום קידום הנוער וגיליתי שזה מאוד מושך אותי וזה מה שמעניין אותי לעשות.
במקביל, התסכלתי על כל התחומים הנלמדים ופסלתי למשל את תחום הרפואה, את התחומים הריאליים, את התחומים המדעיים, את תחום משאבי האנוש וכו', עד שהגעתי למסקנה שנשאר לי מקצועות שתחום החינוך ואז היה לי יותר קל לצמצם את זה לתחום אחד ספציפי שמעניין אותי לעבוד בו.
גם הלכתי לימים פתוחים ובעיקר דיברתי עם סטודנטים שם (בזכות זה נמנעה ממני טעות מאוד קריטית של ללכת לתחום קרוב לקידום נוער במקום ללכת לקידום נוער עצמו (לא ידעתי שלומדים כי זה היה תחום חדש באוניברסיטה ובמזל דיברתי עם מישהי שסיפרה לי על חברה שלה שלומדת את הקידום נוער).
אני יכולה להגיד שהתחלתי ללמוד קצת יותר משנה וחצי לאחר השחרור מהצבא וגם יכולתי לחכות עם זה ...פשוט כבר ידעתי מה אני רוצה אז התחלתי, אבל זה גם לא נורא לחכות עוד שנה ולחסוך כסף ואז ללכת ללמוד מקצוע שאת יותר סגורה עליו במקום ללמוד שנה מקצוע אחד ואז בשנה ב' לעבור לתחום אחר.

למעלה