אשמח לעזרה

soon2bmommy

New member
אשמח לעזרה

שלום לכולם,
לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל אני מניחה שלכם יש את מרבית הנסיון ואשמח אם תוכלו לעזור לי.
אני מנסה להבין מה הסיכוי ללידה מוקדמת כאשר אין שום סימנים מראש (הריון תקין וראשון, בגיל לא מבוגר בלי סממנים מיוחדים או גורמי סיכון)
אני שוב מתנצלת אם זה נראה למישהו נסיון לחזות את העתיד - פשוט מתבלטת אם לנסוע ליוון בשבוע 28 לארבעה ימים - הביטוח מכסה עד 60000$ וברור לי שאם קורה משהו זה לא מספיק.
השאלה האם אפשר לצפות דבר כזה מראש ומה הסיכוי שלידה מוקדמת תתרחש במקרה שההריון תקין?

האם אתם מכירים מקרים כאלה- שללא כל אזהרה מוקדמת,התכווצויות או גורמי סיכון התרחשה לידה מוקדמת?

המון המון תודה על הקריאה והעזרה.

לאלוהים הפתרונים

בהריון השני נסעתי להודו עם בעלי והילדה הבכורה בשבוע 21. הרופא מבחינתו אישר ורק נתן לי אנטיביוטיקה באם ארגיש נניח דלקת בדרכי השתן.
בהריון השלישי בשבוע 22 התחילה לידה והצליחו למשוך אותי עד 24+6.

לומר לך שבהריון הרביעי לא נסעתי לחו"ל- הרי זה ברור . ובכל זאת- מי אנחנו שנחזה את סיפור חיינו???

elovaya1

New member
לא ניתן לדעת

הריון הראשון היה לי סוכר על גבול העליון, הרגשתי טוב, נסעתי לאילת בחודש שביעי ובחודש שמיני רקדתי כמו גדולה בחתונה של חברתי הטובה. הילדה נולדה בסוף בשבוע 40 וכמה ימים.
בהריון השני כל הבדיקות היו תקינות עד שבשבוע 30 באופן מפתיע התחילו "טפטופי" מי שפיר=ירידת מים. בבוקר יצאתי כרגיל לעבודה ובערב מצאתי את עצמי מאושפזת בב"ח עם סיכוי ללידה בכל רגע. בסופו של דבר החזקתי מעמד עוד 3.5 שבועות בב"ח במשטר שכיבה מוחלט וילדתי בשבוע 30+4 ימים. הנס שלי עכשיו בן שנה וחצי (-:
מצד אחד לא רוצנ להפחיד אותך, לא צריך להיכנס לפאניקה, אך מצד שני רק האלוהים יודע....

אין לדעת

יכולה להגיד שבהריון בו ילדתי בשבוע 28, הייתי בארה״ב בשבוע 20.
אני לא רוצה לדמיין איך זה ללדת מוקדם שלא בארץ

בהריון השני לא העזתי לנסוע להורי לצפון כשהיה חם מידי...

שיהיה לך הריון ארוך ותקין

חמוטל26

New member
אי- אפשר לדעת מראש

אצלי לא היה שום סימן מקדים (היתה לי נקודת דם בגודל סיכה ולא היו צירים או כאבים בכלל) והגעתי בשבוע 24+5 לבית חולים
כשקרומי הלידה שלי בקעו ואני עם פתיחה של 2.5 ס"מ
הצליחו למשוך אותי עד שבוע 27+1,
אבל אם לא הייתי מגיעה לבית חולים הייתי יולדת תוך כמה שעות או ימים
בכל מקרה, מה שלא תחליטי שיהיה לך הרבה בהצלחה

hlmvll24

New member
לא רוצה להלחיץ אבל....

אני דוגמה מעולה...
הריון תקין לחלוטין , לפתע פתאום שבוע 25+2 צירים.
בלי ירידת מים, בלי דימום, בלי כל אזהרה - צירים.
תוך שעה הייתי בבית חולים עם פתיחה מלאה...ומשם קיסרי דחוף...
חלילה לא רוצה להרוס את התוכניות, אבל אם יש משהו שלמדתי, זה שאין שום דבר בטוח...

יש סטטיסטיקות ויש סיפורי חיים

סטטיסטית, הסיכון ללידה מוקדמת בהריון תקין וללא גורמי סיכון אינו גבוה במיוחד (אין בידי מספרים).

לענות על שאלתך האם אנחנו מכירים מקרים שקרו נגד הסטטיסטיקה? כן, חד משמעית, במהלך שלושה וחצי חודשי אשפוז בפגיה הכרתי גם פגים שנולדו מוקדם "ללא סיבה" (שניתן היה לגלות מראש באמצעים הקיימים).

והנה עוד נתון סטטיסטי: בפורום הזה כנראה רובם יגידו לך לא לקחת סיכונים מיותרים, בעוד שבפורום טיולים בו אני מבקרת ראיתי לאחרונה מישהי ששאלה שאלה דומה ולא היתה אפילו משתתפת אחת שיעצה לה לוותר על הטיול (חוץ ממני כמובן). כולן שם מטיילות לחו"ל חופשי בהריונות שלהן. אז מי צודק?

אבל אני אשאל אותך שאלה, בתור מישהי שמאמינה מאוד באינטואיציות: את כמובן לא צריכה לענות, רק אולי לשאול את עצמך כדי לקבל החלטה נכונה יותר עבורך: מדוע שאלת את השאלה בפורום הזה דווקא? האם שאלת אותה גם בפורום הריון ולידה "רגיל", או בפורום של מטיילים?

ולאן השאלה מכוונת: האם יש בך תחושה טורדנית שמכרסמת מבפנים בנוגע לנסיעה הזו? כי הרי הרבה מאוד הריוניות טסות לחו"ל, בעיקר לקוויקים באירופה, בלי לחשוב פעמיים.

בכל מקרה, שיהיה לך המשך הריון תקין וארוך, ונסיעה טובה אם תחליטי לסוע.

על אחד הקירות בפגיה בשניידר יש מכתב תודה

שראיתי, שחתום עליו "איתי התורכי", שנולד להורים שלו בחופשה בתורכיה בשבוע עשרים ומשהו (28? לא זוכרת בדיוק), ומפרט את כל תלאותיהם, כולל המטוס הפרטי שבו הטיסו את הפג בליווי צמוד של אחות, לישראל.

יכולה לספר לך על עצמי, שילדתי 3 ילדים בול בתל"מ, ואת הילד הרביעי בשבוע 34+1, סתם כך, בלי שום סימן מוקדם.

אז סביר מאוד שלא יקרה כלום אם תיסעי, אבל אף פעם אי אפשר לדעת. אני באופן אישי לא הייתי נוסעת.

yayash80

New member
הריון תקין

טוב תראי, את שואלת בפורום שמרכז את כל הסיפורים הפחות שיגרתיים.
כאן הסטטיסטיקה מאוד שונה מאשר אם תשאלי בפורום הורים לתינוקות "רגיל".
אמנם לא בשבוע 28,
אבל ההריון שלי היה מאוד מאוד תקין למראית עין, כל הבדיקות נהדרות.
ביום רגיל לחלוטין בדיקת לחץ דם רגילה בשבוע 34 הוביל אותי תוך מספר שעות לחדר ניתוח עם רעלת הריון.
שוב,
אם את רוצה לקבל יותר תשובות פחות מבעסות עם סיפורים על חופשות מקסימות שהסתיימו נהדר וללא לידה, כדאי שתשאלי בעוד פורום

soon2bmommy

New member
תודה לכולם!!!

עזרתם לי מאוד.
רק להבהיר - לא שאלתי בפורומים אחרים כי המטרה שלי הייתה באמת ובתמים לנסות לקבל מידע אמיתי.
לא חיפשתי חיזוקים ובאמת התלבטתי - מצד אחד אני מאוד מאוד מאוד רוצה לנסוע (נסיעה ליעד כיפי, על חשבון מישהו אחר עם המון פינוקים וחברים טובים) מצד שני אני לא רוצה לקחת החלטה שנובעת מחשקים שלי בלי לחשוב על זה מבחינה רציונלית.

אני חושבת שמי ששואלת בפורום אחר כנראה באמת רוצה רק חיזוק ואנשים שיספרו לה שהם נסעו והכל היה בסדר.
אני באמת ובתמים מאמינה ומרגישה שהכל יהיה בסדר, אין לי ספק (ואולי אני טועה אבל מקווה שלא) שאני אלד בזמן ושלא צפויים תרחישים מיוחדים ב"ה - זו מאין תחושה פנימית שאני לא יודעת להסביר.

יחד עם זאת, אני לא מוכנה לקחת סיכון שיכול להשפיע בצורה כזו משמעותית על חיי למשך שנים גם מבחינת הילד ובריאותו וכמובן שגם מבחינה כלכלית.

החלטתי לא לנסוע לצערי... ואני מודה לכם מאוד מאוד ומאחלת לכם ולילדכם המון המון בריאות ונחת.

גם אני, במצב דומה החלטתי לא לנסוע, ואחרי הליד

ה (והפגיה) נסענו כשהקטן היה בן 4 חודשים, יחד איתו, והיה נפלא.

למעלה