אשמח לעזרה

nevo681

New member
אשמח לעזרה

אהלן אנשים רציתי להתייעץ ולשאול כמה שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור לי. רקע זריז אני נשואה + 3 תינוקות, עם אזרחות אוסטרית לכולנו (למעט בעלי שזה לא בעיה להוציא לו ויזה...) אני מחפשת לימודי המשך (קורסים/ העשרה וכד' ) לקונדיטוריה...בלונדון בעלי אוטוטו מסיים לימודים של שנתיים של עיצוב פנים ומחפש ללמוד עוד בתחום הזה הכולל גם עיצוב מוצר וכד'. (כמובן בלונדון) אז מה בעצם יכול לעזור לנו פירוט של מספר בתי ספר בתחום שאתם מכירים עלויות לימודים עבור אותם העשרות/ קורסים תנאי קבלה ? עלויות מחיה כלליות בלונדון הכולל תינוקיה/ פעוטון (גילאי חצי שנה ושנה וחצי) עדיפות לגנים ישראלים/ יהודיים משכורת ממוצעת בלונדון בתחום הקונדיטוריה ובכלל בהנחה שלא נמצא עבודות פצצה עלויות שכירות לדירה של לפחות 3 חדרים באיזור יחסית טוב (בכל זאת עם ילדים) תודה רבה לכם וחג שמח

בקר12

New member
פעוטונים מאוד יקרים

קחי בחשבון שעלויות של גנים ופעוטונים פרטיים מאוד יקרים בלונדון בהשוואה לארץ. מדובר באזור של 1000 פאונד לחודש לפחות לילד עד שעות אחרי הצהריים. יכול להיות ששווה לקחת מטפלת לבית שתטפל ביותר מילד אחד אך גם העלות של זה תהיה יותר יקרה מהעלות המקבילה בארץ.

אשנתי

New member
שלום וברוכה הבאה

אני חושבת שאת השאלות שקשורות ללימודים גבוהים בחו"ל עדיף לשאול בפורום לימודים בחו"ל - לגולשים שם יש נסיון רב. לגבי עליות של טיפול בילדים - תחשבי ככה: יום בפעוטון (nursery) יעלה בממוצע 60-80 פאונד ל-8 שעות (תכפילי במספר הימים הדרושים לך בחודש) ממה שאני בדקתי האופציה הזולה ביותר היא מטפלת (child minder) שלוקחת את הילדים אליה ובעצם מקיימת סוג של משפחתון אצלה בבית. הן לוקחות החל מ-5 פאונד לשעה לילד. החיסרון הגדול הוא שצריך למצוא מישהי עם המלצות. למרות מערך הרישוי והפיקוח, לא הייתי שולחת את הילדים שלי לבית של מישהי "על עיוור". לגבי עלויות מחיה באופן כללי - חיפוש בהיסטורית הפורום יניב הרבה שרשורים בנושא.

גוזליה

New member
היי, ברוכה הבאה לפורום

בקשר לקורסים וכולי- מעבר להמלצה לחפש בפורום לימודים בחו"ל, אולי שווה לשקול לא להעביר את כל המשפחה לפה אם זה רק קורס להעשרה ולא קריירה מבחינתך (קרי, אם את רואה את עתידכם הקרוב בארץ?). ולגבי פירוט של בתי ספר- חיפוש בגיגול העלה המון תשובות, זה הזמן לעשות קצת שיעורי בית ולשאול על כל אחד מבתי הספר, ובכלל- להעזר כמה שיותר בגוגל ובפורומים. השאלה שלך נורא כללית... מסכימה עם אשנתי בנקודות החשובות שהעלתה לגבי child minder, ובתור אמא לילד- עד גיל 3 החינוך פה מאוד (מאוד) לא זול. הכי זול שהצלחתי למצוא ליום מלא באיזור צמ"ע לונדון (והאמיני לי, חיפשתי) זה 1000 פאונד (וזה במקום שלא הייתי יושבת בו לשתות תה על בסיס קבוע, שלא לדבר על לשים את הילד שם). לגבי המשכורות הממוצעות- שוב, גוגל, ואתרי חיפוש עבודה- שם יש פירוט לרוב של המשכורות המוצעות, וזה נורא תלוי בהשכלה ובנסיון שלך. לגבי עבודות אחרות- אותו דבר, האם יש נסיון, האם יש השכלה רלוונטית.... ואיזור טוב- כמו שתראי בשרשורים קודמים (והפורום עמוס מאוד במידע) חשוב קודם כל לדעת איפה עובדים- מרחקי הנסיעה בלונדון עצמה יכולים להיות בסדר גודל של שעות (אני, כאמור, נוסעת מעל שעה לעבודה לכל כיוון), ולפי זה למצוא מקום מגורים. ההבדלים בין השכונות עצומים במחירי השכירות (כמו גם היכולת והמוכנות שלכם להצטמצם, כמה משכורת יכניס בן הזוג, וכולי וכולי וכולי). שורה תחתונה- יש הרבה שיעורי בית לעשות
תנסי להתמקד קצת יותר, אולי נוכל לסייע יותר. בהצלחה.

למעלה