אשמח לעזרה :)

dassy

New member
אשמח לעזרה :)

הי כולם, במסגרת מטלת הביצוע שלנו באזרחות אני וחברים שלי עורכים שאלון קצרצר בנושא הפטור משירות בצה"ל. נשמח אם תענו על השאלון (בקישור המצורף) ותפיצו אותו לחבריכם! http://tfasim.org.il/tofes/5r65r תודה :)

odery

New member
*אנחנו יהודים שנהנים

מה"השתדלות" שעושים האחים הפראירים שלנו,אלה שממיתים את עצמם על בטחון האדמה הזו. תגובה אווילית.

שבר שלם

New member
זה ההבדל

שאת חושבת שההשתדלות הנכונה היא להתגייס ודעת התורה שההשתדלות היא לימוד התורה באמת. (ואני לא מתכוון להתייחס להודעות המתריסות מבית היוצר של נטורי חרתא.) וכמו שאמר הרב מבריסק במלחמת ששת הימים שהמטוסים של צה"ל רק הרסו יכל להיות נצחון יותר גדול. נ.ב. אני מענטש , נחסם לי הניק

odery

New member
ההשתדלות של אלה שלומדים היא ללמוד

אבל ביננו מענטש,כמה מאלה שמגדירים עצמם לומדים הם רק לומדים? הם עושים השתדלות גם להנות? גם לבזבז זמן? גם לגלוש בנט? אז שישתדלו גם להתגייס אלה שהיו בצבא של דוד היו גבורים אנשי חיל יראי שמים,אני בטוחה שאפשר לקדש שם שמים בעוד מקומות חוץ מברחבי תפוז וכו'.

../images/Emo195.gif היום זה לא בושה להגיד ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

היום זה כבר לא בושה להגיד : " אני לא עשיתי צבא " למרות שאני כבר עשיתי וגם עושה מילואים . צה"ל הופך להיות צבא מקצועי שלא צריך כל אחד .

לבלב

New member
יש הבדל גדול

בין התמקצעות הצבא לבין תגובה אומללה כזו ומלאת חילול השם, שאומרת שפרייארים אחרים מוסרים נפשם על בטחון התושבים כאן ורואים כאן זלזול מחפיר. מי שלא הולך לצבא דוגמת התגובה המבישה בשירשור, זה לא מטעמים אידיאולוגיים או דעות כאלו ואחרות אלא בגלל בטלנות אחת מושלמת, יש היום נח"ל חרדי, ואפשרויות נרחבות לשירות חרדים, מי שלא לומד, מתגייס ויש כאלו שלא מתגייסים אלא הולכים לדרכים אחרות, הרבה חילונים , והרבה יותר ממה שיודעים - גם משתמטים ולא הולכים, אבל לפחות לא מתבטאים בצורה מבישה כזו. במלחמת לבנון השנייה כולנו היינו באותה חזית, כאשר חיזבאללה הפגיז את הצפון ברחו משם תושבים חרדים , חסידי ויז'ניץ ואחרים, ובאו למקומות שונים בארץ, האויב לא מבדיל בין לדם ובין חרדי לחילוני, הוא רוצה לרצוח יהודים כמו שהתבטאו רוצחי משפחת פוגל הי"ד, שנתפסו ונחקרו.

אתה צריך להבין ../images/Emo70.gif לאף אחד לא איכפת

לאף אחד לא איכפת שיש חרדים שלא עושים צבא . מי שמסית את העם נגד החרדים זה התישקורת השמאלנית , ומאז קום המדינה יש חילונים שמאלנים[ שהם לא עשו צבא

זהו מאמר שכתבתי בעבר בוואי נט כתשובה לאלוף שט

רבים הם הדוברים נגד ה"השתמטות" של בחורי הישיבות מצה"ל, האחרון שבהם היה השבוע האלוף אלעזר שטרן שדיבר על כך בכעס רב (אין כל חידוש בטענות אלה שמצדדים בעד גיוסם של החרדים לצה"ל ואלה שמתנגדים לה, טענות אלה נשמעו ונשמעות מאז ימי בן גוריון ועד עצם היום הזה). אלא שהפעם משהו בכל זאת לכד את תשומת ליבי, ואני מצטט מתוך דברי האלוף: "צה"ל שמט את השטיח מתחת לקהילה החרדית, כשהציב בפניה את הנח"ל החרדי. יש שם תנאים שאין בבני ברק, החיילים לא רואים אישה מקילומטרים. עכשיו נראה את החרדים אחרי שהצלחנו למצוא פיתרון". את האמת כמעט השתכנעתי, ובעודי אורז את חפציי לקראת התייצבות בבקו"ם, התחלתי להרהר בפיתרון הקסם עליו דיבר האלוף שטרן. אז קודם כל לידיעת האלוף שטרן, למיטב ידיעתי הנח"ל החרדי הוקם עבור הנושרים מהמגזר החרדי ונועד להיות עבורם מסגרת שיקומית. ומה אגיד לכם? התוצאות לא משהו. בלשון המעטה. כדאי לו לאלוף שטרן לרדת קצת לשטח ולשמוע מהמפקדים של הנח"ל על הכישלון הנורא והצורב (חלקם היו מספיק ישרים כדי להודות על כך בפומבי בראיונות שנערכו איתם). לי באופן אישי הספיקו הסיפורים מסמרי השיער שסיפרו לי חברים שנטשו את ספסלי הישיבה לטובת הנח"ל, ולא ממש התרשמתי שמשם תצא תורה. "לא רואים אישה מקילומטרים"? יש לי תחושת בטן שהאלוף לא ביקר זמן רב בבני ברק (ואולי מעולם) ולא מחשש שיתקפו אותו שם - כמו אלה מהציבור שלו שבחרו לתקוף אותו בכותל- הוא פשוט מעדיף להתרחק מכל מה שמייצג את היהדות האותנטית. אז לידיעתך שטרן, בחור ישיבה משתדל לצמצם עד למינימום את יציאתו לרחוב כדי שלא להיתקל במראות אסורים, כל שכן כאשר מדובר ברחוב פרוץ מלא טומאה וזוהמה. קל וחומר כאשר מדובר במסגרת צבאית. כמי שחובש כיפה, האלוף שמע בוודאי על המושג "דברי הרב ודברי התלמיד, דברי מי שומעים?!". האמת היא שדווקא בגלל שמדובר באלוף דתי, יש צורך באמירה חזקה יותר שלנו נגד הגיוס, שמא יטעו התמימים ויחשבו שאפשר גם להיות דתי וגם לשרת בצה"ל, אפשר גם לשמור מצוות וגם להיות מפקד, אבל האמת שונה וחזקה יותר מכל דבר אחר, וצריך לומר זאת בקול ברור ורם - הערכים שלכם אינם הערכים שלנו! האידיאלים שלכם אינם האידאילים שלנו! והמטרה שלכם אינה המטרה שלנו! יש לנו תורת חיים, תורה שניתנה לפני אלפי שנים והיא נכונה ואמיתית היום כמו שהייתה אז, ועל פיה ורק על פיה אנחנו נוהגים. אנחנו לא משנים את דעתנו לפי צו האופנה, ולא מוכנים לבלוע את הגלולה המרה בעטיפה של סוכריה. בשבילנו להתגייס לצה"ל פירושו אבדן הרוחניות ושיבוש הערכים עליהם נלחמנו ועדיין נלחמים אלפי שנים, ומוכנים למסור עליה את נפשנו. לעומת זאת יש את האלוף שטרן ודומיו שמשנים את חייהם לפי צו האופנה והשעה, ובעוד הכיפה הקטנה מהודקת לראשם בעזרת סיכה לבל תעוף ברוח עם מעט הגרסא דינקותא שהייתה בהם, באים הם להטיף לנו מוסר, ולהורות לנו מה ואיך צריך לעשות. לוויות צבאיות לצערנו יש לנו הרבה, יש לנו הרבה הורים שיושבים ומתאבלים על המוות הרוחני שקרה לבנם תוך כדי שירות צבאי וכאלה יש רבים רבים, כולל במגזר שנמנה עליו האלוף שטרן. שטרן לא התייחס לעוד דברים חשובים בעיניי אדם שומר תורה ומצוות: בעיות הכשרות, חילולי השבת וההתנהלות הצבאית שמלמדת אותך להיות שמשון הגיבור גרסת שנות האלפיים, אבל בשום אופן לא שומרת עליך מבחינה רוחנית. אני רוצה להזכיר לאלוף שטרן שאין לחרדים בעיה עם המושג צבא כל עוד הוא מתנהל בדרך התורה, עיין ערך הצבא המוזכר בתורה, צבא בר כוכבא וכו'. כשצה"ל יחליט לקחת את העניינים ברצינות ויתנהל על פי דרך התורה, נשמח אני וחבריי לתרום את חלקנו. עד אז אני מעדיף למות באוהלה של תורה. הערה: דברים אלו נכתבו על דעת עצמי, ואין בהם כדי לייצג את כלל הציבור החרדי.

SOFTIS

New member
איזה יופי

טוב מאד שבעלי ניסיון יוכיחו שמלעיטים את אחינו הטועים בשטויות!

צריך ללמד זכות על עם ישראל

רק התישקורת השמאלנית ש-הילדים שלה לא עושים צבא
, ושולחים את הילדים שלהם לחוץ לארץ
מחפשת להפיל את תיק ההישתמטות על החרדים

לבלב

New member
יישר כח - דברים נכונים!

האם ידעתם ששמעון פרס עצמו לא שירת בצבא....??

אני יודע שהוא לא עשה צבא

העיקר שהוא היה גם ראש ממשלה וגם נשיא המדינה יש גם שמועות על זה ש-במלחמת יום כיפור שר הביטחון ביקש מגולדה מאיר ש-הבן שלו לא יעשה צבא

זיתרענן

New member
אני עשיתי קורס עם כמה חיילים ממהנחל החרדי

בתוך בסיס שרובו בנות. ולא ראינו אשה. כן, שמו לנו יוטא על החלונות. תקעו אותנו בקצה הבסיס, הביאו לנו אוכל עד לכיתה (מה שיצר סיוט) שעות אחרות. ביקורות של הרב של הנחל, המג"ד (למי שלא יודע זה סגן אלוף) הגיע אישית וביקש מאתנו שאם נראה חריגה כלשהיא מיד נדווח לו. אני אומר לך שאף אחד לא התקרב לאשה.

מועדים לשמחה זית רענן

ראיתי מקרוב את הנח"ל החרדי, יצא לי גם לסקר אותו, הכרתי חברים שהלכו לשם, והדברים נכתבו מהתרשמות אישית ולא משמועות כאלה ואחרות, יתכן כי בזמן או במחזור שבו היית הדברים היו אחרת, מה שכמובן לא מלמד על הכלל. יום טוב והמשך חג שמח.

למעלה