אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

לפני יומיים סיפרתי על התעללות שעברתי כילדה. התלבטתי איך מספרים ועזרתם לי מאוד. דיברתי עם חברה קרובה שעזרה לי לסדר את העניינים בראש ואז ישבתי לשוחח עם בעלי שהגיב בצורה מדהימה וחיזק אותי מאוד. חשבתי לתומי שאם אספר זה ישחרר אותי ויקל עלי, אבל לא כך הדבר. זכורות לי תמונות מהעבר ויש לי שאלות לא פתורות לגבי דברים מסוימים אם נעשו ואני לא מצליחה לזכור. השאלה האם זה חשוב? לא יודעת. זה ממשיך להעסיק אותי ואני מרגישה שקשה לי להתרכז בדברים רגילים בעבודה. בעלי נותן חיזוקים ומרחב שמאוד מקל ומבקש שאלך ליעוץ והסכמתי. אני לא מצליחה להבין איך אני אמורה לשבת מול משהו שאני מכירה ולספר לו מה עבר עלי?

גרא.

New member
מחפשת תשובות4,עלייך לשאול את עצמך אם את רוצה

לשחזר את הטראומה,בסוג טיפול,שיעזור לך גם להשתחרר ממנה.אם כן,הטיפול המתאים הוא היפנוזה.את יכולה למצוא בקופ"ח פסיכולוג קליני שבהסדר איתה,שיש לו רשיון לטפל בהיפנוזה.כל זה בתנאי שאת מסוגלת להכנס לטראנס היפנוטי.את זה בודק המטפל לפני התחלה וסכום על טיפול.

איך אני יכולה לדעת אם אני מסוגלת?

אני ידועת שזה מציף אותי ומחזיר אותי אחורה. אני לא יודעת מה אני אגלה אם אמשיך לפתוח. אולי הזמן יעשה את שלו?

בגדול

הזמן לא עושה את שלו. חוץ מלנוע קדימה הוא לא עושה שומדבר. מה שיקבע זה מה *את* תעשי כשהזמן עושה את שלו. אף אחד ל יודע מה יהיה אם... את לא יודעת מה יהיה אם תמשיכי לפתוח בדיוק כמו שאת לא יודעת מה יהיה אם לא תפתחי ותנסי להתעלם מההצפות הללו. החלטה שלך. אי אפשר לנבא ספציפית מה יהיה לך, אפשר רק לספר לך על סמך ניסיון מה קורה לרוב האנשים. רוב האנשים שלא מצליחים להדחיק ומתחילה הצפה מאיזה כיוון, ההצפה לרוב לא נעלמת ועדיף להיעזר בטיפול אצל אדם שמומחה לטיפול בטראומות. כך לא תהיי לבד, תהיה לך הכלה והכוונה ואולי תוכלי להתמודד יותר טוב.

גרא.

New member
מחפשת תשובות4,אפשר לעשות נסוי קטן גם כאן,בכדי

להדגים לך את משמעות ההיפנוזה על רגל אחת.חשבי עכשיו שיש לך פלח לימון בפה.........האם את מרגישה תגובת רוק?.. מטפל בהיפנוזה חייב לעשות לפני החלטה על טיפול בדיקה של יכולת הסוגסטביליות שלך.אם היא חיובית,הוא יציע לך טיפול. לגבי ד"ר זמן,אכן כן,הזמן מחליש,מדהה זיכרונות,גם משום שזיכרונות חדשים מצטברים.כמה זמן? קשה לדעת.

זו פעם ראשונה אצל פסיכולוגית ואני חושבת

מה אומרים? נכנסים ואמרים את הבעיה? זה ממש קשה לחשוף בפני משהו שאתה אינך מכיר את הבעיה הפרטית. לבעלי שהוא החבר הכי טוב שלי לקח לי זמן וזה היה מאוד קשה ומלווה בבכי

Jאפאר

New member
הפסיכולוגית שם בשבילך

יש לה הכשרה ומתפקידה להקשיב ולעזור לך קצת קשה בהתחלה אבל בהחלט אפשרי תחשבי על המפגש איתה כאילו שאת הולכת למפגש עם עצמך מותר ואף צריך לדבר על הדברים הכי כמוסים בעזרתה תוכלי לחשוף הכל שתפי אותה בכל רגש ומחשבה, גם במחשבה שקשה לך לחשוף ספרי לה על הפחדים הכי גדולים היא שם רק בשבילך

Jאפאר

New member
ד"ר זמן

"הזמן הוא לא רופא, הוא רק מביא הקלה" כך כתוב בשיר ישן של ריטה. אכן הזמן הוא לא זה שמרפא את הבעייה. ממרחק של זמן אנו שוכחים, בעיקר אם היינו מאד צעירים, הפרטים יותר עמומים ואנו מתרגלים לחייינו ללא אותה בעייה. אבל לפעמים הבזק של זיכרון יכול לבוא כתוצאה מאירוע שיזכיר לנו את מה שקרה. לעיתים אפילו מראה שלא ממש קשור או מצב שבו נימצא או אפילו ריח שיחזיר אותנו למצב בו היינו. לכן הזמן, כפי שנאמר כאן לא פותר את הבעייה אלא רק מקהה או משכיח. הפתרון האמיתי, הניקוי האמיתי יכול לבוא כתוצאה מטיפול. אני בהחלט תומך בטיפול פסיכולוגי שבו לא בהכרח תשחזרי פרטי פרטים אבל תיזכרי במה שהיה ותוכלי להבין כיצד זה קרה, להבין מה היה, להבין את ההשפעה של זה עלייך כיום, אם בכלל וכן תקבלי כלים להתמודדות עם העניין. ללכת לפסיכולוג (בעיני) זה כמו ללכת אל עצמך, עם עזרה מקצועית. לכן לא צריכה להיות בעייה לספר הכל ואף רצוי שתהיי הכי פתוחה וכנה מול הפסיכולוג/ית. בהצלחה

למעלה