אשמח לעזרה-תודה מראש.

אשמח לעזרה-תודה מראש.

היי לכל המוכשרות.
אני מעוניינת לתפור תחפושת לבתי בעצמי. אני לא תופרת ולא עברתי שום קורס תפירה יש לי ידע בסיסי והמון חוש יצירתי.
מנסה לעשות חצאית שבנויה מעלים. עלה לצד עלה לצד עלה עד שזה יצור חצאית. קניתי בד סאטן שאני גוזרת ממנו את העלים. אבל מה, סאטן זה בד שנפרם ואני חייבת מסביב לכל עלה לסגור איפשהו. ביררתי בכמה מקומות שאמרו שחייב לעשות תפירת אוברלוק סביב כל עלה בסהכ 10 עלים בערך כל עלה 15 שח. אני מחפשת רעיון אחר למנוע את הפרימה מדובר בתחפושת לילדה בת שנתיים כך שהעלים לא גדולים מידי. למישהי יש רעיון אחר שהוא לא אוברלוק? האם דבר מסביב לכל עלה ימנע את פרימת החוטים?

אשמח לכל עזרה תודה רבה רבה!!

תנסי להבהב את הקצוות

אבל בזהירות כי סטן מכיל נילון והוא מתכווץ מחום האש. אם תצליחי אז זה יצא הרבה יותר יפה מאוברלוק.
תדליקי נר, ותעבירי קרוב אליו את קצה הבד, אח"כ תמששי לראות עם הקצה מעט יותר נוקשה. כדאי לגזור את החוטים הפרומים לפני ההעברה ליד האש

שש שבע

New member
קני בשלושים שח מלחם (עיפרון חשמלי)

ו"גיזרי" בעזרתו את העלים, הקצוות יסגרו מהחום

שש שבע- למה הכוונה?

אני גוזרת עם מספריים ואז עוברת עם המלחם מסביב?
מאיפה קונים עפרון חשמלי כזה?

שש שבע

New member
בטמבוריות וכאלה, את לא גוזרת עם מספרים

את מכניסה את המלחם לחשמל, ואז איתו את עוברת על קוי המתאר של העלים,
זה נמס וחותך לך את הבד, וסוגר לך אוטומאטית את הקצצות

מה דעתך על בד פליז ? (fleece)

בד כזה לא יכול להפרם כלל. מדובר בסריג שאחת מתכונותיו זה שאין לו יכולת להיפרם כלל.
אני מצרף קישור לסרטון שמראה איך להכין תחפושת כזאת (של עלים מפליז) :
http://www.marthastewart.com/1002686/fleece-tree-halloween-costume

בכל אופן, את יכולה למנוע את ההיפרמות של העלים, כאשר מדובר בבד סאטן, בעזרת תפר זיגזג. כך שאין לך צורך באוברלוק. אם היה מדובר בבגד שבתך תלבש באופן יומיומי (והרבה זמן), אולי יהיה כדאי להשקיע באוברלוק.

בהצלחה !

תודה רבה!!

אני מעדיפה להכין עם סאטן שנראה לי מבריק ומגניב יותר לתחפושת מה גם שכבר קניתי את כל הבדים.
האם אפשרי לעשות תפר זיגזג בתפירה ביד ללא מכונה?

תודה רבה עזרת לי מאוד.

טרהקוטה

New member
זיגזג יסגור לך את הקצוות יופי,

גם זה של מכונה וגם ביד (זה פשוט המון עבודה ביד). תחפושת זה גם משהו שלובשים יומיים בשנה וזהו, לא נראה לי שצריך להשתגע עם אוברלוקים ועניינים.

כל תפר אפשרי גם ביד

למעשה אפשר במלאכת יד לייצר כל דבר (אולי חוץ מאלקטרוניקה). העניין הוא שהמכונה (תפירה במקרה זה) נכנסת כאשר מדובר בכמות גדולה של מה שרוצים לייצר ובזמן קצר (במקרה של תפירה מדובר בכמות גדולה של תפרים).
אני בטוח שאפשר למצוא סרטונים על איך לעשות תפר זיגזג ביד, במקרה ולא תסתדרי.
יש גם דבק לבדים, ויש גם דבק נגד פרימה (unti-fray) : אולי אלו יכולים לסייע.
אפשר גם לתפור סרט אלכסון על הקצוות (אבל אני לא חושב שזה פתרון מתאים במקרה זה).

שמחתי לעזור.

אם העלים עשויים בד סטן הייתי מכפילה אותם

מצמידה שני עלים על צידם השמאלי , תופרת , הופכת וסוגרת בקצה העליון.

לחילופין, בד לבד, הרבה יותר פשוט וקל לגזור וזהו, רק שלא ניתן לכבס...

בהצלחה!

אריאלה

למעלה