אשמח לעזרה חדש כאן

dvide a

New member
אשמח לעזרה חדש כאן

אני אב לבן בן 17 אשר חווה התקף אלים במיוחד בחודש אפריל בפעם הראשונה אושפז לחמישה ימים בבי"ח כולל כל הבדיקות האפשריות ולא נמצא דבר..במוצ"ש האחרון שוב חווה התקף הפעם התקף קל שנמשך בערך 30 שניות כרגע אין עדיין אבחון אבל כבר ברור שזה התקף אפילפטי..שאלתי היא לגבי המאפיינים של ההתקף..שני ההתקפים היו מתוך שינה ושניהם מתוך חרדה מוקדמת אחד לפני בגרויות ואחד יום לפני טסט..האם מוכר למישהו או מישהי מצבים של מאפיינים כאלה ומה הלאה..? מודה מראש על תשומת הלב

ידוע שלחץ וחרדות יכולים להוות טריגר

להתקפים.. מה אפשר לעשות? אמממ להשתדל להיות רגוע.. למצוא איזה עיסוק שירגיע אותו... לא יודעת.. בהצלחה בהמשך:)

dvide a

New member
למה כוונתך במדיטציה

למה הכוונה ?? האם על בני ללמוד מדיטצייה על מנת לשחרר את המתחים..ואם בכלל זה יעזור למניעת התקפים ללא תרופות..??.

מדיטציה...

יש היום גם דיסקים וקלטות עם הדרכה למדיטציה בליווי מוזיקת טבע מרגיעה. זה לא מיועד למניעת התקפים ללא תרופות, זה מיועד להרגע. ידוע, שלחצים, מתחים, מחשבות קודחות, סערת-רגשות וכו' הם גורמים להתקפים. המדיטציה מיועדת לסלק את כל הלחצים, המתחים והסערות, כך פוחתים מאוד ההתקפים. יש דרכים שונות של מדיטציה, כמו שכתבה "מכורה לפיתוי שלך", היא רוקדת, בשביל להרגע, גם זו דרך של מדיטציה. אני מציירת וכותבת בשביל להרגע. חשוב גם לתת לילד ללמוד את הדרך שלו, מה טוב לו ומה לא טוב לו, לא ללחוץ עליו, אלא לשחרר אותו ללמוד את עצמו בעצמו, כדי שהוא יוכל לדעת מה גורם לו להתקפים ומה לא, ככה יהיה לו קל יותר גם למנוע אותם. הפסקת התרופות זה אך ורק בהתייעצות עם הנוירולוג, שמטפל קבוע בחולה.

chaplin81

New member
יש כל מני סוגים..

טוב.. ורק מנסיון (אז יש מצב שזה יעזור.. ) אממ.. אני התאמנתי עם חברים וחלק מהאימון היה לפעמים לעשות מדיטצייה.. היה כיף ומרגיע ועם חברים..(שזה ממש חשוב) וזה העביר לי תקופה לא קלה. הבחור בן 17, צריך סביבה .. קצת משעמם מדיטצייה (כמו יוגה..) אני ממליץ על tai chi מכיוון שמדובר באימון (שבאופן כללי זה מעולה לנו,בגבול הטעם הטוב..) ושוב מדובר במדיטצייה (רוגע ושאר ירקות..) ולפי דעתי, הכי חשוב, הבחור יראה אנשים,יעבוד איתם על משהו.. וכן, זה אומנות, הוא יתפתח והביטחון העצמי בהתאם. מקווה שעזרתי.

tai chi - מדיטציה בתנועה...

כדאי לנסות, גם מחזק את הגוף. חוץ מהעובדה, שפשוט תענוג לצפות בתרגילי ה-tai chi.

שלום וברכה

אכן תראה זה יכול מכל מיני דברים אני למשל היה לי גם התקפים בשינה אבל זה היה כנראה לא בטוח בגלל התאמצות יתר וחוסר שינה אבל יכול להיות שזה סיבה נוספת ,גם אף נוירולוג לא יצביע לך על זה שזה הסיבה יכול להיות שהגוף של בנך רגיש לזה וכדאי לא להילחץ ולא להגיע למצבים כאלו, דרך אגב אם אתה רוצה יש פה נוירולוגית פעם בשבועיים ביום חמישי בפורום תוכל לשאול אותה, מקוה שעזרתי ואנחנו פה תמיד כדי לתמוך אחד בשני

dvide a

New member
ממש תודה

אשמח לשתף פעולה ולהתעדכן..מצב מלחיץ משהו

DesertVoise

New member
כהורה

בהחלט מצב מלחיץ, אבל קח את זה בסבלנות, אין צורך בהחלטות על הרגע, תעצור תחשוב תבדוק. תבקש איבחון לסוג האפילפסיה, בסיכום מחלה. המטרה בטיפול להתאים סוג תרופה, שנילקחת מיספר פעמים ביום, ונקווה שיעלים את ההתקפים.

dvide a

New member
אכן מלחיץ אבל..

איני לוקח החלטות של רגע אנחנו בתקופה של בדיקות ובחינת התופעות..לא נעשה עדיין דבר טיפולי...הצטרפתי אליכם חברים כדי לקבל עוד מושג לגבי המשמעות של התופעה ולכן גם שאלתי ספציפית לגבי שני המאפיינים..תודה לך על תשומת הלב ומקווה שבאמת יעלמו התופעות..

דרך-אגב...

תוכל לקבל מידע נוסף דרך הקישורים והמאמרים של הפורום. ו... אנחנו פה.

../images/Emo101.gifdear dvide a

"התקף קל שנמשך בערך 30 שניות כרגע אין עדיין אבחון אבל כבר ברור שזה התקף אפילפטי"-סליחה שאני שואל האם ביזמן ההתקף היתה לו נשיכת לשון דם בחלל הפה או בריחת שתן ,פגיעות בידים(מרפק) או בראש כי עדיין זה לא אומר שיש לו את זה בירור ישנם תופעות של התקפים מדומים לאחר לחצים מסוימים יש לזה סיפטומים קבועים התנהגות זהה- לכן זה חשוב לדעת ולברר זאת ידוע שלחץ הוא טריגר להתקף- אבל לאנ בטוח שזה אפילפטי כדאי לבדוק את כל הבדיקות הנחוצות eeg monitor,mri,צילום וידאו בזמן התקף,בדיקות דם מתאימות אני מקווה שבנך סובל מחרדה קשה בלבד ולא אפילפסיה ובזה אפשר לטפל כולי תיקווה שיתמצא הבעיה ותיפטר בצורה טובה

למעלה