אשמח לעזרה - חדשה פה

רק אני110

New member
אשמח לעזרה - חדשה פה

שלום לכולם,
אני קוראת את כל מה שאתם רושמים וקצת הלכתי לאיבוד, אשמח למעט סדר.
אני מטופלת אצל פרופסור ויסמן - מה אתן חושבות עליו? האם אתן יודעות איפה הוא מקבל חוץ ממכון הבריאות בראשון?
עשיתי כבר 3 הזרעות - ואף אחת לא צלחה, מיותר להגיד שזה כואב כל פעם מחדש לראות את המחזור שמגיע.

מישהי יודעת להגיד מה השלב הבא? איך להתמודד עם האכזבה ועם כל העולם שנמצא בתוך הרחם? השאלות?

תודה לכולם וסליחה על החפירה.

PAND76

New member
זה המקום לחפירות, למרות שלא חפרת בכלל

לא מכירה את ויסמן. אבל כן יכולה לומר לך, שבגילך מתחילים בקטן. כלומר, הזרעות. לא כתבת איזה בדיקות עברת עד כה ועל איזה רקע התחלת בטיפול, אבל בהתחלה הרופא לומד את הגוף שלך, למה את מגיבה ואיזה סוג טיפול מומלץ עבורך.

לגבי התמודדות עם האכזבה, אין ברירה עם כל הקלישאה, אלא להסתכל על חצי הכוס המלאה. את צעירה, נשמע שהרופא מאמין בך ויש סטטיסטיקות טובות. חוסר הסבלנות מחרפן, זה נכון. אבל יש דרכים ליהנות גם מהדרך, גם אם היעד לא נצפה קרוב כרגע. למשל, אפשר לנצל את הזמן כדי ליהנות מחיי הזוגיות, לטייל אפילו בחו"ל, לבלות, להשקיע בעצמכם ובבית שאתם גרים בו.

במושגים של IVF, למרות הקושי והצער על השליליים, את ממש בהתחלה. עצם העובדה שהתחלת בהזרעות, זה סימן טוב. כלומר, כנראה שהכל בסדר עם הבפנוכו, יש עם מה לעבוד ולא צריך תותחים כבדים בינתיים. נסי להתרומם ולצמוח מהמקום הזה.

רק אני110

New member
תודה לך

עברתי את הבדיקות אשר שלחו אותי לעשות, בדיקות דם, אולטרסאונד רחמי, צילום רחם.

מאוד עודדת אותי אני נמצאת בשלב מאוד לא ברור לא מבחינת ההיריון ולא מבחינה מקצועית. אני מקווה שבאמת לא צריך לעבור לתותחים הכבדים למרות שאני לא מבינה מה השלב הבא כי עכשיו נמסר לי שאנחנו עוצרים את התהליך עד למפגש עם רופא בנתיים אני מרגישה שזה בזבוז זמן.

Maive1

New member
יש פה שני נושאים

הנושא של הטיפולים עצמם והנושא הריגשי/ נפשי/ התמודדות עם הסביבה.

לגבי פרופ' וייסמן- אינני מכירה אותו, בטח תכף יבואו המומחיות ואולי יוכלו לשתף מניסיונן איתו. אולם חסרים פרטים- אלו בדיקות עשית? עשית צילום רחם/ היסטרוסקופיה? בן הזוג נבדק? איך הייתה התגובה השחלתית (אם היו הורמונים) והרירית? מה מציע הפרופ'?

לרוב, אלא אם יש סיבה מיוחדת, יש צורך ב3 הזרעות עם הורמונים על מנת לקבל אישור ל IVF. (אותנו למשל "הקפיצו" די מהר לIVF בגלל בעיית זרע). אם תוסיפי עוד נתונים אולי כל המנוסות התותחיות כאן יוכלו לעזור להכווין אותך...

לגבי העניין הריגשי- מאוד מאוד מובן ומאוד קשה. ממליצה לך לקרוא קצת למטה ובעמודים הקודמים שירשורים רבים בנושא התמודדות עם משפחה/ חברים/ חברות בהיריון... ההתמודדות היא מאוד מורכבת. עולים רגשות קשים של עצב וקינאה- מאוד אנושי!!
כל אחת לומדת לשים את הגבולות שלה איפה שנכון לה. יש כאלה שמשתפות, יש כאלה שבכלל לא (אצלנו אף אחד לא ידע חוץ מחברה טובה שלי, לא סיפרתי למשפחה כלום!!). יש שנעזרות בטיפול ריגשי/ טיפולים מהרפואה המשלימה. שיחות עם בן הזוג מאוד חשובות בעיניי... כל אחת מתמודדת אחרת. אבל כולנו פה מאוד מבינות את התהום הזאת והכמיהה והאכזבה כל פעם.
דעי שאת לא לבד, ורבות רבות עוברות מה שאת עוברת, שוב ממליצה לקרוא פה שירשורים מאוד מרגשים בנושא.
מאחלת לך הצלחה מסחררת בקרוב!!!

רק אני110

New member
לא הכי יודעת

לגבי הפרטים החסרים בנוגע לטיפולים האמת אני לא ממש יודעת איך קוראים להכל פשוט עשיתי כל מה שאמרו לי. צילום רחם עשיתי, בן זוגי נבדק בבדיקת הזרע האם יש עוד בדיקות שהוא צריך לעבור? לגבי ההורמונים והרירית זה מה שרואים באולטרסאונד נמסר שיש ביוץ וגם זה תקין.
הפרופסור הציע להתחיל בהזרעות - לפני כל הזרעה הגעתי לבדיקת דם ואולטרסאונד לבדוק את מצב הזקיקים, לאחר מכן הייתי מזריקה זריקה שמגבירה את הביוץ ונגשת לעשות את ההזרעה, כך עשיתי 3 פעמים. המחזור שלי מאוד דייקן ולכן לא הייתי צריכה לעשות בדיקת היריון כי אף פעם לא היה איחור ולא קטן.
האמת אני לא יודעת עוד איזה נתונים אפשר לתת.
לגבי הנושא השני אני באמת אסתכל יותר על התגובות זה נושא שמאוד קשה להתתמודד איתו בנוסף למה שאנחנו מתמודדות.
הרגשות השלילים הללו לפעמים גורמים להרגיש כאילו שאני לא בסדר שאני מרגישה כך, יש אשמה עצמית לפחות את מנחמת אותי שאני לא היחידה שמרגישה זאת.
אני מאלה שלא משתפת שום דבר את הסביבה בשום דבר, רק המשפחה שלי ובעלי יודעים את הכל. את הסביבה של חברים גיליתי שברגע שאומרים משהו מאוד שופטים ומאוד מעבירים ביקורת ופתאום מתרחקים שחלילה הם יידבקו מימני או אפתח עיניים כבר שמעתי דברים הזויים והתמודדתי עם אכזבה שאין אוזן או תמיכה מצד חברות. בעלי עובר את איתי את הכל קצת מרגיש שאנחנו לא יכולים לפרוק את הכל החוצה זה מעט קשה אבל שוב זה עדיף.
השאלות שנשאלות הכניסה לרחם זה עובר לפחות אצלי את גבול הטעם הטוב.
בקטע הזה יש לי תמיכה מאוד גדולה מהמשפחה שזה מחזק אותי יותר.
אני שמחה שהחלטתי לשתף פה ולהוציא את אשר על ליבי תודה על התמיכה ושמחה שיש פה מי שיכולה להבין הרבה יותר מאחרים.
תודה רבה גם לך!!!

Nonale2

New member
לגבי פרופ' ויסמן

אני מטופלת חדשה שלו. עברתי Ivf אחד שלא צלח עם רופא אחא והגעתי אליו בעקבות המלצה חמה של חברה בת 45 שנכנסה איתו להריון!!
אני בת 33 ואני ובעלי לא מוסברים כי כל הבדיקות תקינות. ממש היום אחרי החזרה.
עד כה פרופ' ויסמן מקסים וסופר מקצועי!! התחיל איתי בטיפול מתון והיו תוצאות יפות וטובות יותר מפעם קודמת. הוא זמין ומסביר כל דבר ואני ממש סומכת עליו. ממליצה בחום.
נקווה שיצליח עם שתינו במהרה :)

רק אני110

New member
החזרה? מה זה?

מה התהליך שהוא עשה איתך?מה עברתם? האם זה היריון ראשון?
הוא מקסים ומקצועי אבל לא הכי זמין מאוד קשה לקבוע אליו תור תוך זמן קצר.
אני נאלצת החודש להפסיק טיפול כי עשינו הזרעות ועכשיו אני צריכה להמשיך לשלב נוסף הבעיה היא שכל עוד אני לא מגיעה לויסמן לא קובעים טיפול חדש ובגלל שאין לו תור יותר קרוב אני מרגישה פספוס על כלום. ביחד עם הלחץ של מה השלב הבא האם כואב וכל השאלות האחרות?
מאחלת בעזרת השם שיצליח לנו!

Nonale2

New member
הריון ראשון

את מטופלת שלו דרך הקופה? אני הולכת אליו באופן פרטי אז אולי זה שונה.
החזרה זה חלק מתהליך IVF, קודם שואבים ביציות ולאחר שיש הפריות מחזירים עובר/ים.
אנחנו ניסינו שנה טבעי כי המחזור ממש סדיר והכל תקין אז קיווינו לטוב...בנתיים כמובן שהייתי בלחץ מטורף שלא הולך ועשינו את כל הבדיקות שצריך.
אחרי שנה עשינו 3 הזרעות ואחרי שזה לא הלך עברתי ל IVF שזו הפריה חוץ גופית.

רק אני110

New member
כן דרך הקופה

איפה הוא מקבל בפרטי ? וכמה זה עולה? אשמח לקבל פרטים בבקשה
אז כנראה אני הולכת לעבור את התהליך שלך, אני עומדת באותו המצב ואני עכשיו 3 הזרעות מחכה לשמוע מה הטיפול הבא.
פעם ראשונה שלך שעשית הפריה חוץ גופית? איך זה.? כואב ? הרדמה מלאה? מוציאים כמות שתפסיק לכל הפעמים או רק לאותו החודש?

Nonale2

New member
מקבל בת"א

פשוט תעשי עליו גוגל ויופיע לך איפה ומתי. לקח 1200 לייעוץ שכלל שאיבה+ החזרה. הבנתי שזה מה שבד"כ לוקחים.
אצלי זו פעם שניה ולגבי כמה ששואבים וכזה זה ממש משתנה מאחת לאחת ובהתאם לפרוטוקול הטיפול. לפעמים יש עוברים מוקפאים ואז לא צריך לעבור את התהליך שוב אם נקלטים.
הטיפול בסך הכל לא כואב או משהו אבל כרוך במעקבים ובדיקות וגם מן הסתם יש לא מעט לחץ נפשי.
השאיבה בהרדמה מלאה אבל זו הרדמה של רבע שעה..ממש בקטנה.
שיהיה בהצלחה!! יש מצב שבגיל שלך ימשיכו עם עוד כמה הזרעות.

רק אני110

New member
אברר את הדברים

כי אני מטופלת שלו במכון פוריות בראשון לציון, עכשיו אני צריכה להיפגש איתו על מנת לדעת לאיזה טיפול להמשיך הבעיה שהתורים הם רחוקים ולכן קשה לקבוע עליו מהרגע להרגע.
ולכן חשבתי אולי ללכת אליו בצורה פרטית לראות אם המשך תהליך שהוא רוצה לקבוע לי ואם יש תורים בכלל פנויים לפני התאריך שלי במכון.

היי

ברוכה הבאה לפורום, מקווה ששהותך כאן תיהיה קצרצרה וההריון המיוחל יגיע במהירות.
גם אני מטופלת אצל פרופ' וייסמן, והוא עשה עליי רושם של רופא מאוד מקצועי ורציני, אבל כמו שכתבת, כשמטופלים אצלו במכון בריאות האישה, אין איתו כמעט תקשורת, וגם אותי זה דיי תיסכל. ניסיתי לחפור לאחיות עם שאלות, או לרופאים שעשו לי את ההזרעות, והרבה פעמים הייתי מעדיפה שיהיה לי רופא ישיר לדבר איתו. אבל בסופו של דבר אני חושבת שהייתי צריכה את זה יותר בשביל השקט הנפשי שלי, כי כן הרגשתי שהטיפול בי היה מקצועי ורציני.
בכל מקרה המשכתי וייסמן, עשיתי 3 הזרעות על בסיס טבעי (רק עם אוביטרל) ועוד 4 הרומונאלי (בעקרון מספיק לעשות רק 3 לפני שעוברים ל- IVF). כך שלשאלתך זה אמור להיות השלב הבא. מקבלים הורמון שמעודד ביוץ ומנסים שבכל סבב תיהיה יותר מביצית אחת, את ההזרעות עצמן עושים כרגיל.
אצלנו זה לא עבד ואחרי שכל זה כשל, עברנו אצלו ל-IVF. ברגע שעושים את זה, זה קורה באסותא ומקבלים את מספר הטלפון הישיר שלו, אז כל התקשורת היא ישירות מולו והוא מאוד זמין ומרגיע, בנתיים אני מאוד מרוצה מהייחס. לא יודעת אם אפשר לעשות אצלו גם את ההזרעות באופן פרטי ולקבל כבר מההתחלה ייחס כזה.
הדרך שלי להתמודד עם האכזבות הייתה להסתכל קדימה ולהתכונן לסבב הבא וגם לנסות לנצל את הזמן ולעשות דברים שאני אוהבת, אבל אין ספק שזו תקופה לא פשוטה ויש הרבה רגעי שפל ובכי. יש כל מיני קבוצות תמיכה ופסיכולוגים שאפשר להיעזר בהם, שקלתי לעשות זאת כמה פעמים אבל עדיין לא הלכתי למשהו כזה, כך שאין לי דעה יותר מגובשת בנושא. אולי שווה לך לברר ולשקול. אפשר לשאול במרכז בריאות האישה לגביי זה.
וכמובן, הפורום הזה שהוא פשוט אדיר, אפשר לפרוק, לשאול שאלות, לקבל תמיכה וללמוד מניסיון של אחרות :)
&nbsp

רק אני110

New member
יכול להיות

יכול להיות שהוא ייתן לי עוד הזרעות הורמונאלי? כי עשיתי רק את ה3 הזרעות על בסיס טבעי עם אוביטרל ... או שנראה שהשלב הבא הוא כבר ההפריה חוץ גופית?
אני שמחה לשמוע שאחרי זה כבר אפשר לדבר איתו כי הוא באמת מרגיע ואז יש הרגשה טובה יותר. למרות שהאחיות עושות עבודה מדהימה עדיין מרגיש לי שהדברים עוברים גלגל ועוד גלגל עד שמקבלים תשובות ועד שעושים דברים.
גם אני שקלתי ללכת ליעוץ ולדבר כי כרגע המצב אצלי קצת מורכב בנוסף לזה שאני לא נכנסת להיריון לא מקבלים אותי לעבודות בגלל הסיכוי שאכנס להיריון באותו המקום, אני לא מספרת שום דבר על חיי האישיים אבל המון מקומות שוללים אותי על הרצון להיות אמא גם אם אני לא אומרת אותו בקול רם ומצד השני ההיריון לא מגיע ולא ברור למה, הרגשתי שאני מאבדת את הדרך ובגלל זה החלטתי לפרוק את הדברים פה נראה לי שזה המקום שהכי יבינו אותי בלי יותר מידי מילים.

תודה על התמיכה !

lulu133

New member
ממליצה בחום רב על פרופ וייסמן ,הוא "הפרוטוקול המנצח"

שלי, ומעבר לעובדה שבזכותו הריתי, הוא קשוב, רגוע, מרגיע ותומך מאוד.
יש לו שם מצויין בקהילת מומחי הפוריות הבינלאומית (אפילו כותב פרקים בספר ממנו לומדים גניקולוגיה) , אם יש לך אפשרות ללכת אליו אני ממליצה בחום שתנסי אותו

למעלה