אני אענה מנסיון
כמי שמכיר את הנושא מאוד מקרוב.
לגבי המגזר הציבורי - הסיבות ברורות ולא נראה לי שצריך להרחיב.
במגזר הפרטי זה מאפיין בעיקר חברות גדולות ובורסאיות שהליך גיוס העובדים אצלם הוא בירוקרטי ומסורבל, בדרך כלל העובדים נהנים מתנאים טובים מאוד ונשארים שם לזמן ארוך. הבעיה בחברות כאלה בהעסקה ישירה:
1. השפעה על מניית החברה. דוחו"ת החברה כוללים הוצאות שכר. בדרך כלל לפי כללי הדיווח, משכורות נרשמות כהוצאה תפעולית ובצדק. פגיעה ברווח התפעולי בהחלט יכול להשפיע על מחיר מניה. לעומת זאת, אפשר לרשום הוצאה ל"חברת ייעוץ" כ"השקעה" ולא להכיר בזה כהפסד. זה גם טריק שיכול להשפיע על דברים כמו קווי אשראי לחברה ועלויות מימון.
2. מוניטין. חברה כמו גוגל שנאלצת לפטר אפילו עובד אחד בשל צמצוצים פוגעת קשות במוניטין שלה גם בשוק (מה שיכול להשפיע על המניה) וגם לא פחות חשוב בעיני העובדים והמועמדים. לפעמים עדיף לשלם פרמייה ובלבד שהשם שלך לא יופיע בעיתונות בהקשר של צמצומים.
3. צמצום סיכונים. רוב ההעסקות שאני מכיר זה כשחברה מחליטה להשקיע X מליונים בפיתוח חדש. אם הפיתוח יצליח הם מתכוונים לקלוט את העובדים בהדרגה. אם הוא נכשל, לא קורה כלום והעובדים משוחררים בלי ההשלכות שיש לפיטורים. נדיר שחברה תעסיק בקבלנות לשנים ארוכות למרות שגם זה קורה לפעמים.
4. בתקופות של צמצומים, פיטורין, הקפאות וכו' חברה לפעמים לא יכולה לפרסם שהיא מגייסת עובדים חדשים אבל בכל זאת צריכה עובדים לצורך מסויים. גם כאן, קבלנות זו דרך לעקוף את הבעיה "עד שנקבל תקנים".
5. ספציפית בישראל יש מצב מעניין של סניפי פיתוח מבוססות סטארטאפים שנרכשו על ידי ענקיות הי-טק. הסניף הישראלי ממשיך לעבוד בחצי מתכונת סטארטאפ ובעל הבית האמריקאי בעצם נותן להם להוכיח את עצמם כל פעם מחדש. ככה ה"סטארטאפ" בארץ מקבל אתגר, אבל ההנהלה האמריקאית מסרבת לאשר גיוס 20 עובדי חברה חדשים רק כי המשוגעים האלה מישראל טוענים שיצליחו להרים מוצר של XYZ. אז הם אומרים: "קחו 5 מליון דולר, תפתחו את המוצר ונראה מה ייצא". אם המוצר מצליח כולם חוגגים ואם הוא נכשל אז עובדי הקבלן הולכים.
העלות לא שווה "כל כך הרבה כסף". כשמדובר בחוזה קוסט פלוס מלא, כזה שהחברה עושה את כל תהליך הגיוס ורק ההעסקה הסופית היא דרך קבלן אז זה בדרך כלל עד 10%. לא מדבר על אאוטסורסינג ממש שחברת ייעוץ מספקת את העובד אלא כזה שהחברה מגייסת בעצמה ורק מחתימה את העובד אצל הקבלן. זו פרמיה לא גבוהה בהתחשב בהשלכות שהזכרתי למעלה ובדרך כלל גם זמנית למדי. כמובן שבמקרים האלה החברה שומרת לעצמה את הזכות לקלוט את העובדים בכל עת והם גם מממשים את זה בהרבה מקרים.