אשמח לעזרה: האם יש

ותשחק

New member
אשמח לעזרה: האם יש

חוק שהוא אחיד מבחינת כל הדברים שקשורים לילדים? האם כל ההסדרי ראיה במקרים רגילים (של אבא ואמא טובים) הם אותם הסדרים? האם יש מקום לאמא/לאבא לבוא ולהסביר את אשר הם רואים את מה שנכון לפי דעתם לילדים? האם הסדרים יכולים להיעשות בהדרגה ,או אוטומטית מגיל שנה, הילדים 'מתחלקים'? האם כל קושי ב'חלוקת' הילדים שקיים, מתפרש תמיד כקושי רגשי אצל אחד ההורים, או שיש הבנה מצד ערכאות משפטיות בכל מה שקשור לאינטואציות שלנו כהורים? וכיצד מגייסים את כל הכספים, וכיצד מגייסים את כל הכוחות במקרים בהם הדברים נידונים בבתי משפט? אשמח לכמה שיותר תשובות.

אשמח לעזור במידת האפשר

אולם השאלות הרבות מתארות שאלות למבחן למשפטים או משהו כזה. כל "תיק" הוא שונה עד שכמעט אפשר לומר שאינו דומה לחברו, למרות שבכל תיק יש אבא ויש אמא ויש ילד/ים מתוקים. אם תציגי שאלה מפורטת ומעשית אשמח לתת את חוות דעתי. ואהה כמעט שכחתי..... בעיקר נסיוני. אם נוח יותר, אפשר גם באיך קוראים לזה.........אהההה מסרים. בהצלחה לילדים ולך ולו (כן, הילדים לפני הכל במסכת גיטין)

ותשחק

New member
קודם כל: שלום איש!

ותודה על הצעת העזרה. אולי בהמשך, אם כי אשמח לשמוע אולי דברים כללים גם כאן. למשל, מה זה שכל 'תיק' הוא שונה.. ברוב המקרים יש את ההסדרי ראיה הקבועים בחוק, ואין יותר מידי גמישות של הדברים.. כך אני מבינה.

ותשחק

New member
איזו חמודה.. אני רואה שאת היום בעסקי החיות..

הייתי בטוחה שכולם ירדו עלי כאן, ואת עוד שואלת מה זה 'הסדרי ראיה הקבועים בחוק'? חצי חצי, ימים, שבתות, חגים... וכו'.. כבר מגיל שנה.

באיזה חוק????

ככל הידוע אין חוק כתוב ומפורש בשום מקום ובו מפורטים כל האפשרויות וכו' יש מה שנקרא *טובת הילדים* שהוא העקרון המוביל והמנצח, חד משמעית!!! ויש מה שנקרא ה*שכל הישר* שגם הוא יכול לעזור ולגבש תכנית מיטבית בכל מקרה ומקרה את הנכון והמתאים ביותר. אני לא יודע אם התגרשת, כיון שאת שואלת שאלות מאוד בסיסיות, לידיעתך כמעט בכל תיק גירושין שמצויים בו ילדים, מעורבת פקידת סעד לסדרי דין, שזו בדרך כלל בעלת מקצוע מכובדת מאוד, המלצותיה מתקבלות בדרך כלל ע"י בית הדין ו/או בית המשפט, לו הדברים היו כל כך פשוטים המדינה לא הייתה ממהרת לממן לנו האזרחים שירות יקר כל כך. בהצלחה

ותשחק

New member
אני

גרושה, למרבה הפלא. אבל לא מכירה בתי משפט, למרבה הפלא.

גם לא בית דין רבני???

מה עשיתם עד היום? כשסיכמתם להתגרש לא עשיתם הסכם? לא כלול בו סידור בעניין הילדים? אולי הילדים נולדו אחרי הגירושין???? אההה משהו כזה :)

ותשחק

New member
דווקא כן...

בית דין. לא הפכתי לרפורמית בעקבות הגירושין.. למרבה הפלא.. :)

ותשחק

New member
ולגבי

טובת הילדים. אני הבנתי מאנשי מקצוע מכובדים, שבתי משפט פוסקים לטובת ההורים ולא לטובת הילדים.. והחוק הכללי שנקבע פעם, מן הסתם גם על ידי אנשי מקצוע, הוא המנחה העיקרי, למעט מקרים יוצאי דופן..

ציפי81

New member
טוב לדעת

ברוך השם, אין לי מושג מה זה פקידת סעד... נדמה לי שהכל תלוי ברצונם הטוב, או הפחות טוב, של ההורים. אצלינו ההסכם נכתב בלי בית דין, ובלי עו"ד (ועם טוען רבני מהמשפחה שעבר על זה כדי לאשר שזה כתוב טוב מבחינה משפטית), ובית הדין רק אישר את זה.

ותשחק

New member
ולפי מה

ההסכם נקבע? בהשוואה למה? ביחס לאיזה מדד חוקי (לא משפטי)?

ציפי81

New member
שום מדד, ביחס למה שטוב לנו

נעזרתי בהסכמים מוכנים שמצאתי באינטרנט, אבל כ=ל מה שנכתב בהסכם היה פשוט דברים שהסכמנו עליהם ונוסחו בלשון משפטית לנתינת תוקף על ידי בית הדין. אני בכלל חלמתי שהוא יראה אותן כל יום, בסוף... הוא מעבר לאוקיינוס.

דנידין 1

New member
הסדרי ראיה מטיבעם

נקבעים עפ"י שיקול דעת של ההורים בהסכמה או עפ"י חוו"ד של פקידת סעד אין בחוק הסדרי ראיה רגילים פשוט לא ניתן להחיל כזה חוק כי כל זוג ונתוניו האישיים

אiר1

New member
אחות יקרה

עד כמה שאני מבינה במציאות החיים - הסדרי הראייה הרשמיים, המוצעים לבני הזוג המתגרשים, הם במתכונת סטנדרטית של: 2 פגישות בשבוע ושבת - אחת לשבועיים. חגים - לסרוגין (מה קורה פה בפורום, למה אף אחד לא יודע/ת?? כאילו דאאאא... אני המצאתי את הגלגל??) ודאי שהגורמים המשפטיים (שופטים, שופטים) מעדיפים שההסדר יסוכם על דעת שני הצדדים ומחוץ לכתלי ביהמ"ש (כך נחסך זמנם של השופטים ושל המערכת - וזה דבר שמאד חשוב לשופטים). במידה ויש רצון לשנות את הסדרי הראייה - שוב, אם שני הצדדים מגישים הסכם חתום לביהמ"ש - ברוב המקרים, באם ההסכם סביר ואינו פוגע במי מן הצדדים, אין לביהמ"ש התנגדות והוא מאשר את ההסכם ככתבו וכלשונו. ודאי שיש מקום לאחד ההורים להסביר את מבוקשם (ומוטב דרך עו"ד, כי השופטים לא סובלים לבזבז את זמנם על בלבולי מוח של מי מהצדדים). הסדרים הדרגתיים או אוטומטיים - שוב - אם יש הסכמה מראש של שני הצדדים - אין בעיה. אם אין - מוטב לבקש הכל מעוה"ד וזה ידע איך לנסח את רצונך בפני ביהמ"ש, בצורה היעילה ביותר להשגת מטרותייך. ברוב המקרים, ביהמ"ש לענייני משפחה מתחשב יותר בדעת האפוטרופוס הראשי (קרי - האמא, ברוב המקרים). לגבי הקשיים - שוב, מוטב שעוה"ד יתנסח עבורך בשפה המשפטית, כך שביהמ"ש יבין את קשייך בצורה עניינית וכך יהיה לו קל יותר להגיש לך את הסעד הרצוי. לגבי גיוס הכספים - יש את הלשכה לסיוע משפטי בת"א - מקבלים שם עו"ד חינם, על חשבון המדינה, אחרי המתנה של כמה חודשים טובים (או רק חודשיים, אם את צועקת עליהם ומלחיצה אותם שהענין דחוף), וכל זאת רק באם אין ברשותך רכב או שחשבון הבנק שלך, כולל החסכונות, מכיל פחות מ-25,000 ש"ח סה"כ. אם תרצי, תוכלי גם להתייעץ טלפונית וחינם עם עורכי דין, דרך האתר פרו בונו (ואם יתמזל מזלך ותמצאי עו"ד שיש לו גם זמן לייצוג משפטי, מאותו האתר בדיוק, הוא גם יעשה זאת חינם-אין-כסף, כשירות לציבור): http://probono.org.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=164885&depart_id=24749 בהצלחה אחותי.

למעלה