אשמח לעזרה בנושא javascript

GilBates

New member
אשמח לעזרה בנושא javascript

1. האם אני יכול לכתוב פונקציה ב- js שתאסוף לי מספר נתונים על החומרה של המחשב (שהוא רץ עליו) כמו ID-ים שונים של CPU 2. אני כותב מערכת שבה הקליינט מקבל קובץ כ-attachment להודעת הדואר ואני רוצה שמתוך תוכנת הדואר הקובץ הזה יישלח חזרה, למשל ע"י לחיצה כפולה על קובץ נוסף HTML שיתקבל גם הוא כ-attachment ויכיל קוד js איך עושים את זה? (js, בדרך אחרת..?)

galh

New member
שטפת אותה?

אני לא בטוח ב- 100%, אבל אי אפשר לאסוף מידע על החומרה. הדרך היחידה, כנראה, היא לכתוב ActiveX שיותקן אצל הלקוח, יאסוף נתונים ואז תוכל לקרוא את המידע דרך JS. אותו AX יוכל גם לפרמט את המחשב בסופו של התהליך.
לגבי ה- attachment. אני חושב שגם זה לא אפשרי. התוכנות היום מסננות הודעות שמכילות קוד. מה אתה רוצה לעשות בדיוק, זה נשמע "נו כויישר"?

GilBates

New member
גל חוף, קודם כל תודה על התגובה, כנס

איך כותבים ACTIVEX בג'אווה ? למה JS או JAVA APPLET לא יכולים לגשת ישירות למס"ד של CPU, מערכת הפעלה וכו' ? מה עושה למשל תוכנת אאוטלוק לקובץ HTML שמכיל קוד JS ? חשבתי פה על מודל מסחרי כלשהו לאקטיבציה של תוכנה מסחרית.

galh

New member
איזה חוף בראש שלך?

שמישהו שמשחק עם Java יתקן אותי, אבל AX כותבים ב- VB או ב- ++C/C, זו טכנולוגיה של מיקרוסופט. ב- Java כותבים applets.
כל הטכנולוגיות (כמו applet או java script) רצות בתוך מכונה וירטואלית סגורה. מסיבות של אבטחה ומסיבות של תאימות (אתה לא יודע איזה מחשב יריץ את האתר שלך). תוכנות הדואר לא מריצות את הקוד, לא פותחות לינקים מחוץ לעמוד וכו'. תחשוב על מודל אחר או שתשכור מישהו לייעוץ מקצועי.

GilBates

New member
תודה גל (לא חוף, טוף?) - יש למישהו

רעיונות אחרים איך לממש את מה שרציתי?

selalerer

New member
כן, יש רעיונות אחרים.

אקטיבציה של מוצר זאת בעיה שאתה בטח יודע שלא אתה המצאת. ספר לנו עוד על המוצר ואולי נוכל להציע לך שיטות יותר טובות ובכל מקרה אני לא כלכך מבין מה הקשר בין JS לאקטיבציה של מוצר.

GilBates

New member
סלע, לא הייתי בטוח שמשתמשים בכלל

ב-js ולכן שאלתי. מה שאני מתכנן זה מערכת אקטיבציה מתוחכמת שתעביר גם חלק ממאפייני החומרה של המחשב ע"מ לזהותו באופן חד-חד-ערכי.

galh

New member
תשתמש במיקרוסופט DRM.

כל הנושא הזה של החיבור בין התוכנה לחומרה נכשל פעם אחרי פעם, עולה הון תועפות לפתח ולבסוף גורם עוגמת נפש רק ללקוחות משלמים. עבור לקוד פתוח וחופשי.

selalerer

New member
ספר עוד על התוכנה.

באיזה טכנולוגיה היא כתובה? בעיקרון הרעיון הוא, לאסוף את המידע על המכונה שבה אתה נמצא בהתקנה ולשלוח אותו אל השרת שלך. השרת שלך יקבל את הנתונים וישלב אותם במודול ששייך לתוכנה ורץ כל פעם שהתוכנה מתחילה וישלח את המודול חזרה לתוכנה. חלק מהמודול הזה יהיה לאמת את הנתונים האלה כל פעם שהוא רץ. זה רעיון אחד, אני מניח שיש עוד דברים שאפשר לעשות.

DadleFish

New member
הממממ

לגבי הדואר - אתה יכול לעשות את זה על ידי שימוש ב-VBA בתוך OUTLOOK, למשל. אם אתה לא מגביל את עצמך לתוכנה ספציפית, זה יותר מסובך. לגבי JS, אני לא בטוח בכלל שיש לך הרשאה לגשת לכאלו נתונים. בכל מקרה, מומלץ לבדוק בפורום "בוני אתרים" אם לא עשית זאת כבר.

voguemaster

New member
באופן *רגיל* אי אפשר

ב-JS באופן רגיל הפעולות האלו לא יעבדו. באופן לא רגיל יש חורי אבטחה שמאפשרים להריץ פקודות אפילו
. בגדול אבל, מה שאתה צריך זה משהו לגמרי אחר. אתה רוצה לשלוח הודעת אימייל שתכיל קוד שיאסוף מידע וישלח אותו חזרה. לא פשוט, אתה אמור לבקש פה בעצם הרשאות לדברים שאחרת לא היית מקבל גישה אליהם, ועוד לשלוח את זה אח"כ דרך תוכנת הדואר. קצת מלוכלך... אם אתה לא רוצה להתמקד בתוכנת דואר כזו או אחרת כמו שאלדד אמר, זה רק יקשה לך על העניינים. מה רע בלהריץ AGENT כלשהו (תוכנית) שמתקבלת בתור ATTACHMENT ?

GilBates

New member
אז כיצד לגשת לכתוב AGENT כזה?

באיזה שפה הכי מהיר ויעיל לפתח ? היכן מתחילים? תודה מראש

voguemaster

New member
זה גם תלוי באיזה מידע אתה רוצה

כי לדוגמא לא כל מידע מערכת אפשר להוציא מג'אווה. אגב, לאיזו פלטפורמה זה מיועד ? PC ? אתה יכול לכתוב איזה EXE אבל כמו כל דבר אחר, לא בטוח שיאהבו שאתה מריץ אצלם קוד.

למעלה