אשמח לכיוון

אשמח לכיוון

אני בשנות ה 30 + לחיי כל הזמן יש לי פלשבקים של משהו שקרה לי בעברי, זכרונות ממשים של דברים שקרו, לאחרונה זה התעצם ואני לא בטוחה שזה אכן קרה אולי הדחקתי כל השנים ועכשי זה יוצא החוצה. יש לי תמונות ברורות שחוזרות על עצמן. היה לי שכן שגדול ממני ב 5 שנים וכשהיתי בסביבות גיל 10-11 הוא היה קורא לי לביתו שם הוא ביקש דברים שונים. אני במשך השנים האחרונות זה היה עולה אצלי מידי פעם ונעלם לתקופות ארוכות. אולם בתקופה האחרונה הזכרונות עולות מידי יום כמה פעמים ביום. אני מאוד רוצה לספר לבעלי או לחברה טובה ולשחרר את זה ממני ואני פשוט לא יכולה. איך מתחילים ? אני לא רוצה לעורר מהומה או לפנות לאותו בחור. רק לשחרר את מה שמציק ולשתף

גרא.

New member
מחפשת תשובות,את מן הסתם מתייחסת לטראומה

של התעללות מינית בילדותך,שיש לה עקבות מטרידים בבגרותך.מצב כזה של פוסט טראומה,מחייב טיפול,שכן הוא לא יעלם מעצמו. כדאי שתפני למרכז לנפגעות התעללות מינית 1202 לייעוץ,והכוונה.משם יתכן שתמשיכי בהמלצתם לקבלת טיפול.

אני מפחדת

שאולי זה לא קרה , דבר שלא נראה לי הגיוני כי יש לי ממש פלשבקים שחוזרים על עצמם ומזכירים לי הכל. מה גם שאני לא רוצה לחשוף את אותו אדם רק עזרה איך מספרים לאדם קרוב שחי איתי למעלה מ 15 שנה ויודע עלי הכל חוץ מזה

גרא.

New member
מחפשת תשובות4,אין צורך לחשוף את זהותו של אותו

אדם,השאלה כיצד מספרים לבן זוגך את מה שעובר עלייך,אליה הפשר להתייחס בפנייה שלך למרכז לעיל.ראי,יש במרכז הזה,נסיון רב במצבים דומים לשלך,ולכן את עשוייה במהלך שיחה כזו לקבל תשומת לב מיוחדת חשוב שבן הזוג יידע מהעבר ועובר עלייך,אבל חשוב לא פחות שאת תלמדי להתמודד עם מה שקרה,לעבד את הטראומה,בכדי להמשיך בחיי היוםיום שלך.

Jאפאר

New member
למחפשת תשובות

מכיוון שהנושא מציק לך כדאי שתאזרי אומץ ותבדקי את העניין עד הסוף. עזרה מקצועית יכולה לסייע לך להבין את המקור לזכרונות הללו. לגבי שיתוף בעלך בסיפור, לדעתי עלייך לספר לו על מה שעובר עלייך. בעלך אמור להיות האדם הכי קרוב אלייך מבחינה רגשית ופיזית. בן הזוג שלך לחיים. אני בטוח שאם תספרי לו על מה שמטריד אותך הוא יירתם לסייע לך. כשיש משהו מטריד לא כדאי להסתיר מהאנשים הקרובים אלינו. מצד אחד, תוכלי להעזר בו בתהליך ולהשען עליו בשעת קושי, הוא יהיה לך לאוזן קשבת ולכתף תומכת. מצד שני אני בטוח שלא היית רוצה שהוא יעבור משהו שקשה לו ויסתיר ממך. אילו היית מגלה שהוא מסתיר ממך משהו וודאי היית מרגישה פגועה, אולי מאוכזבת ואולי זה אפילו היה פוגע באמון שלך בו. כי אם מגלים שבן הזוג מסתיר משהו, זה עלול לפגוע באמון בבחינת "מי יודע מה עוד הוא מסתיר". באותה מידה, כך הוא עלול להרגיש אם תסתירי ממנו את הקושי שלך ואז הוא יגלה את זה במקרה או שלא במקרה. מציע לך לספר לבעלך בגילוי לב ולפנות לטיפול כפי שהוצע לך. לא חטאת ולא פשעת... ספרי לבעלך והורידי אבן מליבך. הישעני עליו וטפלי בבעיה. בהצלחה

תודה לכולם

קבעתי להיום בערב עם חברתי הטובה לשיחה ואנסה לעבד את הנושא ואז אשב מול בעלי ואספר לו. לגבי יעוץ? נראה לי חשוב ואולי אתייעץ עם מי שהפנו אותי.

Jאפאר

New member
אגב...

אינני בקיא בדרכי הטיפול בפלאשבקים כאלה. אולם יתכן שאחת הדרכים לפתוח את ערוצי הזכרון היא הפנוזה. שם אפשר לעזור לך להזכר באירוע וזה עשוי להיות לעזר בטיפול. דרך נוספת אפשרית היא בדמיון מודרך שעשוי לעורר את הזכרון. וכמובן שטיפול פסיכולוגי גם הוא עשוי לעזור. יתכן שאת פשוט מפחדת לגעת בפצע הזה ולכן מדחיקה את הזכרונות. בהצלחה

אני בהחלט מפחדת לגעת בזה

ויתכן שזו הסיבה שזה הודחק עד עכשיו. אני יכולה לציין שלאורך השנים באו והלכו הפלשבקים אבל בשבועות הארונים זה מתעצם. הפלשבקים אלו אותן תמונות וסיטואציות שממש מחזירות אותי לשם ואני מליחה דרכם להיזכרם בסיטואציות נוספות. אני יכולה לציין שיצא לי פעמיים להיפגש עם אותו בחור והוא התנהג כרגיל פעם אחת לפני כשלוש ארבע שנים ופעם אחרונה לפני כחצי שנה

Jאפאר

New member
למחפשת

אני חושב שהאיש הזה (הבחור הזה) שמופיע אצלך בזכרון אינו חשוב. אני לא מאמין שתצליחי להביא להרשעתו במשהו. את היא זו שחשובה כאן, כיצד תצליחי להתמודד עם מה שקרה, אם אכן קרה משהו. לכן טפלי בעצמך ואל תעסקי בו. בהצלחה.

למעלה