אשמח לייעוץ

נסיה 5

New member
אשמח לייעוץ

אני חולת סוכרת במצב יחסית קשה...
מזריקה אינסולין כמויות אדירות וגם יש לי כולסטרול גבוה...
בקרוב ארכוש ספר שנקרא "לרפא את הסוכרת בדרך טבעית" ואנסה את זה לפי השיטוטים שהופיעו לי באינטרנט הבנתי שזה טבעוני שמורכב מפירות, ירקות, ופחמימות איזה? עוד לא יודעת ולא קיבלתי את הספר עדיין...
אין לי ממש כסף לשלם לדיאטנית קלינית/טבעונית ועוד...
ככה שאנסה לאלתר כמה שאפשר ביחד עם מד סוכר.
אם יהיה לי נפילות סוכר אז אקח פירות מלאים בסוכר כמו ענבים/מיץ אננס ועוד כאלה...
איך התפריט שלכם מורכב מהבוקר עד הערב?
מה אתם עושים כשאתם הולכים לעבודה/נתקפים ברעב נוראי באמצע הרחוב בדרך הביתה או כל מקום אחר? מה אתם אוכלים במסעדות?
המון תודה לכם.

ladybug6

New member
היי נסיה, ממליצה לך להתייעץ

עם רופא מומחה לסכרת כי סכרת לא מאוזנת זה מאוד מסוכן וחשוב מאוד מאוד לאזן אותה. זה לא קל כי נפילות הסוכר מובילות לתאבון מוגבר ואז שוב נפילות וככה נוצר יויו שקשה לאזן. צריך לאזן את זה ביחד עם איש מקצוע, ולנסות לבודד את המזונות שמקפיצים את הסוכר כדי לדעת להמנע מהם. וזה מאוד משתנה מאדם לאדם, אז אין מנוס מניסוי וטעיה.
אני תמיד מסתובבת עם חטף אנרגיה בתיק (אוהבת את הסוג של וולנס שיש בסופרפארם, אבל הוא מכיל סוכר). ככה אם אני נתקפת רעב פתאום יש לי מה לאכול עד שאני מגיעה לארוחה. אפשר גם להסתובב עם פירות. אמא שלי הסכרתית תמיד מסתובבת עם שוקולד וסוכריות בתיק.

מעבר למה שהומלץ לך פה

לגבי התייעצות עם רופא, כדאי גם להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בסכרת ומבינה בטבעונות. נסי לבדוק אולי בקופת החולים שלך יש דיאטנית כזאת. (אני אישית מטופלת כבר מעל שנתיים אצל דיאטנית טבעונית בקופת חולים מכבי).

natnat12

New member
לי יש בתיק תמיד תמרים ושקדים

וזה מעולה לרעב הפתאומי וגם מאוד בריא

יש דיאטניות במחירים מוזלים

עם בריאות לא משחקים [כלומר כשיש בעיות ידועות כבר, שיכולות להיות מסוכנות].
מה אוכלים במסעדות? ספרי איפה את גרה [אפילו בערך- איזור השרון או איזור עמק יזרעאל, או משהו] ונוכל לתת לך המון רעיונות.

האלזה

New member
הי נסיה, ברוכה הבאה

אין לי נסיון עם סכרת/ כולסטרול גבוה, כך שאני לא יודעת עד כמה יועילו התשובות שלי אבל מכיוון ששאלת, האכילה שלי מאוד לא מסודרת ומשתנה מיום ליום, אבל בגדול:
בבוקר אני אוכלת סלט פירות/ דגני בוקר/ דייסת קוואקר עם פרי/ טוסטים עם אבוקדה,
בצהריים תבשילים כלשהם, למשל: תפ"א, פסטה, אורז, שעועית ברוטב עגבניות, פול, מאש בטחינה, ניוקי וכו'.
אחה"צ סלט
ערב- אבטיח/ תבשיל/ טוסטים/ פיצה (טבעונית כמובן)/ סושי וכו'.
לגבי מסעדות, מעולם לא נתקלתי בבעיה. אם זה רשתות בתי קפה- ברובן היום יש תפריט טבעוני, אם זו מסעדה בשרית, אז רוב התוספות הן טבעוניות ויכולות להרכיב ארוחה טבעונית שלמה, וגם מנות רחוב זו לא בעיה (פלאפל, סושי..)

ממליצה לך למצוא דרך לממן תזונאית כמו שכתבו לך- נסי דרך קופ"ח או בעלות נמוכה יותר דרך אנונימוס.
אם את אכן במצב קשה כמו שאת מספרת, זה פשוט הכרחי.
תרגישי טוב|U4|

למעלה