אשמח לייעוץ

נסיה 5

New member
אשמח לייעוץ

לפני הכל סיפור. לפני 7 חודשים יצאתי עם מישהו ועמדנו להתחתן. ההורים שלו והסכם הממון הפרידו ביננו באופן סופי. לא יכלתי יותר לסבול את הגיהנום שהוריו עשו וחשבתי שאולי הוא יסכים לפחות לחתום על ההסכם, אך הוא לא הסכים ובנוסף הוא הוסיף מכשולים עבור שני הדברים. בקיצור זה היה סרט רע ומגעיל שהותיר טעם רע מאוד לי ולמשפחתי. משפחתי הכירה את משפחתו ואותו. הוא התקרב מאוד מאוד לשני אחיינים (בת בגיל 9 ובן בגיל 4) שלי במיוחד. זמן קצר אחרי הפרידה בערך שבוע אחרי, האחיינים שלי חיפשו לראות אותו ולא ראו אותו, (הוא ואני באנו תמיד ביחד ופתאום הם רואים אותי לבד, שבורה ועצובה.) האחיין שהיה הכי קשור אליו חיפש אותו כל הזמן בעיניים ולא אמר לי כלום, אך העיניים שלו קרעו את ליבי כי ראיתי שהוא מחפש אותו ולא יכלתי לומר כלום, כדאי לא לעשות סיפור, אחרי זה גם האחיינית השניה התחילה לשאול איפה הבחור, ואמרתי לה בעדינות שהוא לא יבוא יותר והיא ברחה ממני מבלי לומר כלום. יום שבת האחרון יצאתי להכיר מישהו חדש, אני אישית חשתי כמו גרושה בלב. היה לי חדש אך הרגשתי שעשיתי צעד נכון שסיימתי ואני מתקדמת הלאה. ולא הייתי בבית, חזרתי הביתה ולמחרת אמי מספרת לי שהאחיין שאל היכן הבחור והאחיינית הסתכלה על אמי לראות את תגובתה. אמי אמרה לו שהוא לא יבוא יותר וכאן הסתיים הסיפור. אני מתארת לעצמי שהאחיינים היו שבורים ומרוסקים, אך לא סיפרו כלום ולא הראו כלום. וכאן אני שואלת אותכם מה לעשות? האם לפתוח את זה, כלומר לקחת אותם לשיחה ולהגיד להם שהוא ואני לא הסתדדרנו טוב ולכן נפרדנו או להשאיר את זה נעול? שאלתי את אמי אם כדאי ליצור עם הבחור קשר עבור האחיינים, אמי אמרה לי לא לקבור את החיים שלי עבור האחיינים. אני נוטה לקבל את עצתה של אמי אך מרגישה בפנים רע כל כך. מה לעשות? איך לפתור את הבעיה עם האחיינים? ומה עלי לעשות בעתיד כשאיפגש עם בחיר ליבי האמיתי? האם לחכות עד לתיכנון החתונה או לעשות לפני?

Jאפאר

New member
נסיה, בנושאים כאלה אין ניסים ואין קיצורי דרך

אני לא איש מקצוע אבל יש לי דעה מאד ברורה על הנושא - זאת מנסיוני כאב לילדים וכאדם בוגר. בקשר לאחיינים, לדעתי הכי טוב זה לא להתעלם מהבעייה ולא להדחיק. דווקא כן לפתוח את העניין. ככה מלמדים ילדים לדבר על הכל ולא להדחיק. לשבת איתם, אולי אפילו שניהם יחד ולהסביר שאת והוא לא מסתדרים והחלטתם שכבר לא תהיו חברים. את יכולה להתחיל בדוגמה מהם... לפעמים גם הם לא מסתדרים עם חבר. תגידי להם שלא הסתדרתם והחלטתם להיפרד והוא לא יבוא יותר. לדעתי זאת הדרך הנכונה, לא להתעלם ולא להדחיק. אל תנסי לקחת מהם את הכאב. הם יסתדרו עם זה. ככה ילמדו להסתדר עם אובדן, עם שינויים... הם יראו שמסתדרים וממשיכים ויהיה לך חבר אחר והחיים ממשיכים, זה מחשל ומלמד. ובאשר אליו, וודאי שאין טעם להתקשר בשבילם. לגבי חבר עתידי, אל תתני למקרה שקרה לשנות לך סדרי עולם. אם יש מישהו חדש שטוב לך איתו הוא צריך להכיר את המשפחה ולא לחכות לחתונה.

גרא.

New member
נסיה 5,צר מאד שכך קרה.אבל מוטב להפרד לפני

שמתחתנים,מאשר אחריהם.לגבי האחינים שלך,יכוללהיות קשה להסביר לשניהם יחד בגלל הפרשי הגילים.לגדול יותר,את יכולה לומר,שהחלטתם שלא להתחתן בגלל שהבנתם שאתם לא אוהבים יותר זה את זו.וזה,משום שילד בגיל 9 לא מסוגל להבין את המושג "לא הסתדרנו",הוא יבקש הסבר,ואז תתקשי להסביר את נושא אי היכולת להסכים בנושאים הכספיים.לילד בן הארבע,טוב לספר ספור על פרידה של שני אנשים שרצו להתחתן אבל הפסיקו לאהוב .יתכן שיש ספור כזה או דומה באנטולוגיה של אדיר כהן "להפליג עם כוכב.,לא בטוח,ולכן עלייך להיות מעט יצירתית ולכתוב ספור בו יש סיטואציה דומה,של אחיין בן 4 שנאלץ להתמודד עם בטול חתונה של אחייניתו..איך הוא הבין את זה (נגמרה האהבה,ועוד סבות)ואיך הוא מרגיש ,לא טוב עם זה,אבל מבין שזה רק מה שאפשר היה לעשות.דרך הקראה לילד הוא מבין את הסיטואציה,אחר מדברים על זה,וכשאת מרגישה שהןא מבין שזה יכול לקרות,תעברי ותספרי על עצמך.אפשר להציע לו לצייר מה הוא מרגיש,לתת לו להגיב איך שהוא מרגיש.זה לא אמור להיות מצב מאד מביך,ואפשר להתמודד עם זה היטב.

נסיה 5

New member
תודה לשניכם

גרא, איך אני יכולה לספר לו את הסיפור? כי אני לא מכירה בכלל את הספר.

למעלה