אשמח לייעוץ :)

• פותח הנושא orbo
  • פורסם בתאריך

orbo

New member
אשמח לייעוץ :)

אני בת 22, נשואה ללא ילדים :) ומחפשת תחום לימודים, הכיוון שלי הוא עיסוי ילדים ואחר כך להרחיב את התחום ליוגה לתינוקות ואולי גם דולה אחרי לידה. ומכאן לשאלתי, א- הכין מומלץ? מה האפשרויות? איך בחורים בכלל? אוף יש כ"כ הרבה... ב- שוק העבודה, האם באמת קיים שוק כזה? אשמח לכל פיסת מידע בנושא, מאוד מאוד מבולבלת , תודה.

0 אור 0

New member
התייחסות

קודם כל, אני ממש נפעמת מהפוקוס שלך, מכך שאת יודעת בדיוק מה את רוצה. מתוך עניין אישי, אשמח אם תשתפי איך הגעת לבחירה הזו. לגבי התשובות לשאלתך: א - אין מסלול קיים כזה , כי את מדברת על תחומים שונים שכל אחד מהם הוא התמחות של תחום אחר. מציעה שתלמדי עיסוי באחת מהמכללות הרציניות, ולאחר לימודי העיסוי הבסיסיים וההרחבה של עיסוי תינוקות וילדים שקיימת כלימודים סטנדרטיים, תקחי אולי כחונך אישי מישהו שמתמחה בטיפול בילדים להעמקה נוספת (הלימודים במכללות בכיוון זה הם די שטחיים). לגבי היוגה אותו דבר - צריך לקחת קורס רציני של מורי יוגה, וממנו להמשיך להעמקה בהדרכת ילדים. יש גם קורס מזורז ומקוצר שעוקף את הדרך הזו, אבל אני לא ממליצה על לימוד הוראת יוגה במספר ימים - זה שרלטני ולא מכבד את הנייר עליו הוא רשום. כיוון אחר שאת יכולה להתחיל בו הוא לימודי חינוך עם התמחות בחינוך גופני או בגיל הרך, ומשם להוסיף דרך קורסים את הידע של היוגה ושל העיסוי. הכיוון הזה יש בו יתרון של הבנה עמוקה יותר של הגיל בו את רוצה להתמקד, של עקרונות העבודה החינוכית, וכמובן הוא גם נותן לך תואר אקדמי. מכללות שנותנות לך את הכיוון הזה הן סמינר הקיבוצים במרכז, מכללת קיי בדרום, וינגייט קצת יותר צפונה ואוהלו בצפון. לגבי דולה זה כבר סיפור אחר לחלוטין - הדולות הטובות שאני מכירה עשו הרחבה ממקצוע לש אחות חדר לידה. לא יודעת איך לומדים את זה בלי הרקע החשוב והחיוני הזה. ב - שוק העבודה, כשוק של מעסיקים שמחפשים אותך לא קיים לחלוטין. מצד שני, הביקוש למי שמתמחה בילדים ויודע לתת פתרונות מקצועיים הולך וגדל בקרב ההורים המודעים של היום. כך שבהחלט אפשר לפתח כאן קריירה יפה, עם הרבה מאמץ שיווקי ופיתוח נישה יחודית משלך. יכול להיות שהכיוון המסודר של התואר תחילה, יתן לך כאן יתרון מול ההורים שלא ממש רוצים להפקיד את ילדיהם בידי מישהו לא לחלוטין מקצועי.

orbo

New member
תודה על התשובה המפורטת :)

נפעמת מהפוקוס שלי? אז אולי רק אני מרגישה ממש לא בפוקוס? אוף. אני סטודנטית לחינוך באוניברסיטה הפתוחה, ככה שתואר בחינוך יהיה בכל מקרה. תוך כדי הלימודים לאט לאט התחלתי להבין שמורה אני לא רוצה להיות. אני מאוד רוצה לעבוד עם ילדים, בעיקר תינוקות. כל הנושא של התפתחות התינוק, מאוד מרתק אותי, ותמיד ריתק אותי. חשבתי על לימודים בקשת בענן, או בצעד ראשון. מוכר ? :/ ברור לי שאני אצטרך להיות"אחרת" בשביל להצליח, אולי לפתוח מקום משלי . תודה רבה, יום מקסים!

netta55

New member
היי

היי, קודם כל שיהיה בהצלחה למיטב ידיעתי יש מקום בשוק - גם אם זה לעבוד באופן פרטי... בכל מקרה הנה כל מיני מקומות שאת יכולה לבדוק ולראות

למעלה