התייחסות
קודם כל, אני ממש נפעמת מהפוקוס שלך, מכך שאת יודעת בדיוק מה את רוצה. מתוך עניין אישי, אשמח אם תשתפי איך הגעת לבחירה הזו. לגבי התשובות לשאלתך: א - אין מסלול קיים כזה , כי את מדברת על תחומים שונים שכל אחד מהם הוא התמחות של תחום אחר. מציעה שתלמדי עיסוי באחת מהמכללות הרציניות, ולאחר לימודי העיסוי הבסיסיים וההרחבה של עיסוי תינוקות וילדים שקיימת כלימודים סטנדרטיים, תקחי אולי כחונך אישי מישהו שמתמחה בטיפול בילדים להעמקה נוספת (הלימודים במכללות בכיוון זה הם די שטחיים). לגבי היוגה אותו דבר - צריך לקחת קורס רציני של מורי יוגה, וממנו להמשיך להעמקה בהדרכת ילדים. יש גם קורס מזורז ומקוצר שעוקף את הדרך הזו, אבל אני לא ממליצה על לימוד הוראת יוגה במספר ימים - זה שרלטני ולא מכבד את הנייר עליו הוא רשום. כיוון אחר שאת יכולה להתחיל בו הוא לימודי חינוך עם התמחות בחינוך גופני או בגיל הרך, ומשם להוסיף דרך קורסים את הידע של היוגה ושל העיסוי. הכיוון הזה יש בו יתרון של הבנה עמוקה יותר של הגיל בו את רוצה להתמקד, של עקרונות העבודה החינוכית, וכמובן הוא גם נותן לך תואר אקדמי. מכללות שנותנות לך את הכיוון הזה הן סמינר הקיבוצים במרכז, מכללת קיי בדרום, וינגייט קצת יותר צפונה ואוהלו בצפון. לגבי דולה זה כבר סיפור אחר לחלוטין - הדולות הטובות שאני מכירה עשו הרחבה ממקצוע לש אחות חדר לידה. לא יודעת איך לומדים את זה בלי הרקע החשוב והחיוני הזה. ב - שוק העבודה, כשוק של מעסיקים שמחפשים אותך לא קיים לחלוטין. מצד שני, הביקוש למי שמתמחה בילדים ויודע לתת פתרונות מקצועיים הולך וגדל בקרב ההורים המודעים של היום. כך שבהחלט אפשר לפתח כאן קריירה יפה, עם הרבה מאמץ שיווקי ופיתוח נישה יחודית משלך. יכול להיות שהכיוון המסודר של התואר תחילה, יתן לך כאן יתרון מול ההורים שלא ממש רוצים להפקיד את ילדיהם בידי מישהו לא לחלוטין מקצועי.