אשמח לחוות דעת

• פותח הנושא zut
  • פורסם בתאריך

zut

New member
אשמח לחוות דעת

היום שוחחתי עם חברה, אם חד הורית טריה והעלינו את הרעיון של קומונת חד הוריות. הרעיון הוא לשכור בית גדול, עם גינה עם מספיק חדרים ולהקים קומונה קטנה 3-5 משפחות חד הוריות לילדים בגילאים קרובים יחסית. כך שמצד אחד לאמהות תהינה אחת את השניה לעזרה, לחברה לחיי קהילה קטנה והילדים ירויחו חוויה של ילדים נוספים, כמעט אחים. כמובן הרעיון הוא לא קיבוץ, במובן שהחיים הפרטיים של כל אחת הם עניינה לחלוטין, סוג של קומונת חברות. אני מודעת לכך שיש מחיר למגורים שכאלה, אבל אם הכל נעשה באוירה טובה עם האנשים הנכונים יש מצב שכולם מרויחים מהסיטואציה. אשמח לשמוע דעות על הרעיון. האם אתן חושבות שדבר כזה עשוי לעבוד? מה התנאים הדרושים לכך שזה יעבוד?

א ל ו ל י

New member
קיים כבר מקום כזה בירושלים...

אני מבטיחה לכתוב קצת יותר מאוחר. שוקדת כרגע על הפקת ארוחת הערב...

m i c h a l i

New member
נשמע רעיון טוב על הנייר

אבל לי באופן אישי לא היה מתאים... גם ככה קשה לי עם שותפה אחת על אחת כמה וכמה אם היו עוד... זה נראה לי רעיון נחמד אבל לא הייתי מוכנה להיות חלק מזה לאורך זמן בכל אופן, אשמח אם זה ייצא לפועל ותעדכני אותנו
( אולי אני עוד אשנה את דעתי)

נירה63

New member
זה יכול להיות נהדר תלוי באנשים

באופן עקרוני בודאי שברעיון יכול להיות נחמד, מועיל, מהנה ובעיקר טוב לכולם אלא ש...צריך להבין שגם אם כל הנשים הן נשים חד הוריות כל אחת היא אישיות בפני עצמה עם הצרכים שלה...כלומר יש לשים גבולות מאוד ברורים. למשל מה שטוב לי אולי יחשב כ...להכנס לנשמה עבורך...ומה שטוב עבורך אולי לא מוצא חן בעיני...מבינה? העיקרון נפלא, יכול לחזק לעודד ולעזור לכולם. לדעתי צריך להעמיד גבולות ולהבין שבתוך הקומונה הזו או איך שיקראו לזה...לכל אחת וילדיה צריך לתת גם חופש ומרחב מחייה.

א ל ו ל י

New member
מכירה מישהי ששכרה בית גדול

בירושלים עם שתי חד הוריות נוספות. יש מטבח משותף אם כי אין לי מושג איך הן ערוכות מבחינת קניות וכו'. כמובן נעזרות אחת בשניה לבייביסיטר ואני מתארת לי שעוד עזרות. לדעתי מאוד תלוי מה האלטרנטיבה וגם איזה טיפוס את. אם את טיפוס שלא אוהב לגור לבד והאחריות נראית לך גדולה מדי, אולי זה מתאים. אם האלטרנטיבה שלך (מבחינה כספית) זו איזו דירה קטנה, אולי זה מתאים. האמת שלא שמעתי ממנה כבר חודשים אז אין לי מושג איך הולך להן.

נירה63

New member
אני יכולה לספר לך...

בשכונה בה אני גרה, ממש באותו הרחוב ישנן כמה וכמה אמהות חד הוריות. בשנים הראשונות כשממש ממש היה קשה, דברים ממש פשוטים אז נוצר קשר והיינו ממש ביחד שלוש החברות הללו עם הילדים והילדות, עזרנו זו לזו בצורה מקסימלית, ארוחות ערב ביחד, בילויים עם הילדים וכו'...וזה באמת ענה על הרצונות והדרישות של כל אחת ואחת מאיתנו, כמובן תוך דגש על כך שלכל אחת מאיתנו חיים פרטיים שלה. גרנו בשלושה בתים אחת ליד השנייה. עם הזמן כשהילדים גדלו כל ילד וילדה התפתחו בכיוון שלהם והקשר בין הילדים הלך והתרופף וכך גם התלות והקשר בין האמהות אם כי אנחנו חברות גם כיום אבל בצורה אחרת לגמרי. היה נוח וטוב ומחזק וכייף לתקופה מסויימת. בהחלט יש לכך יתרונות אבל יש להתחשב בכולם.

לדעתי

זה עיניין של אופי, לא כל אחד יכול חיות כך, אם תצליחו שיבושם לכם, תמיד אפשר לנסות לא הולך תמיד גם אפשר לפרק... בהצלחה

זה נשמע רעיון מצויין

וכמובן שצריכה להיות התאמה בין השותפות בקומונה. זה יכול לעזור כלכלית ,נפשית ולהוציא את החד הורית מהבדידות.אפשר גם ליזום מפגשים עם עוד חד הוריות וליצור בקלות יותר קבוצות תמיכה.נראה לי מאד ושווה נסיון

למעלה