אשמח לחוות דעת

אשמח לחוות דעת

הכלב שלי, ויסלה מעורב, בן 15. בשנה האחרונה הוא ירד במשקל מ-24 קג ל-20.קג בתחילת תהליך הירידה במשקל,לפני בערך שנה, נערכו לו בדיקות דם ולא נמצאו ממצאים משמעותיים חריגים. לאחרונה הייתה לו עוד קצת ירידה במשקל, לא הרבה אבל מספיק בשביל שיהפך מסתם כלב רזה לכלב שנראה ממש בתת תזונה, עור ועצמות. בשבועיים האחרונים הוא מטופל בדקסמטאזון בשל בעיות במפרקי האגן
(2 מג ליום), מה שגורם לו לשתות יותר מהרגיל ולהשתין הרבה, בנוסף הוא אוכל המון- נראה כאילו הוא לא יודע שובע .בחודשים האחרונים הוא מקבל מידי יום רימדיל (לא במקביל לסטרואידים כמובן).
נערכו לו בדיקות דם ובהמשך בדיקת אולטראסאונד, הרופא שביצע את האולטרסאונד לא מצא גידול או משהו אחר שיסביר את הסטיות בבדיקת דם, הוא אמר שיש לו לא מעט תוכן בקיבה ויכול להיות שזה כתוצאה מבעיית ספיגה, הוטרינר שלי שלל את דעתו מאחר והכלב שלי לא משלשל.
האם יכול להיות שהסטיות המשמעותיות בבדיקת הדם הן בגלל שהוא היה על סטרואידים בעת ביצוע הבדיקה? יומיים לפני הבדיקה הפחתתי לו את המינון לחצי כדור של 2 מג)
האם יכול להיות שיש לו בעיית ספיגה במעי וזה לא ייתבטא בשלשול? הצואה שלו מעט רכה ומאוד מסריחה.
מה עוד יכול לגרום לו להוריד במשקל לפי דעתך (מתוך הסתמכות על הבדיקות דם והנתונים)?
לגבי בדיקת צואה, הוטרינר שלי אמר לי לאסוף דגימה במשך 6 ימים ,בגלל מחזור החיים של תולעת הפארק, אם אני זוכרת נכון. האם יש בזה צורך לפי דעתך (אני מעדיפה לא להמתין שבוע)? הרי לפי הסימפטומים לא נראה שיש חשש שהוא הודבק בתולעת הפארק.
צירפתי תוצאות בדיקת דם, תודה רבה .

תשובה

יש כמה שינויים בבדיקת הדם (משהו שהרופא אמור לעבור עם המטופל עליו, במידה ויש שאלות, כך ששווה לשאול גם אותו).
השינויים בספירת הדם חסרי משמעות, ויכולים להיות מוסברים חלקית ע"י הסטרואידים.
בכימיה יש כמה שינויים:
1. חלבון גבוה, בעיקר אלבומין גבוה. לא אופייני לבעיות ספיגה. יתכן ויש התייבשות קלה.
2. ערכי כבד גבוהים מאוד. אחד מהם (ALKP) יכול לעלות בתגובה לסטרואידים, האחרים לטעמי מעידים על בעיית כבד.
3. סוכר נמוך - ככל הנראה בעיה טכנית ולא מהותית.

בעיית ספיגה לרוב תלווה בשלשול, אבל לא תמיד. מצד שני, הייתי מצפה במקרה זה לאלבומין נמוך ולא גבוה כמו כאן.

קשה לי לענות מעבר, כי לא בדקתי את הכלבה, ולא ראיתי את האולטראסאונד. לפי התוצאות שיש כאן הייתי שוקל שני דברים (יתכן ונעשו, כאמור - לא כל המידע קיים אצלי)
1. הערכה מדוייקת יותר של הכבד - אולטראסאונד לא הראה דבר, אבל יתכן שיש טעם לביופסיה או אספירציה מהכבד.
2. הערכה מדוייקת יותר של הלב - מחלת לב יכולה לגרור חולשה, ירידה במשקל ועליה באנזימי כבד במקרה של כשל לב. צילום חזה, א.ק.ג. ואקו לב הם בהחלט אופציה.

נשמח לשמוע את הפתרון לתעלומה ואיך הגעתם אליו,
אסף

אוי נזכרתי במשהו

כן היו ממצאים בכבד אבל מבחינתו הם לא היו חריגים במידה שתסביר את הירידה במשקל. הוא אמר שהוא רואה כבד במצב כזה אצל הרבה כלבים שנוטלים סטרואידים, שכחתי מה הייתה ההגדרה שלו לזה. אני צריכה לקבל את ממצאי הבדיקה בכתב, אעדכן.
לגבי הלב- במשך שנים הוא היה מכחכח (לא בדיוק מכחכח, כאילו משהו מפריע לו בגרון והוא מנסה להוציא אותו)נעשה לו בדיקות רנטגן מספר פעמים לאורך התקופה, גם הייתי אצל מספר וטרינרים, לא המשכתי הלאה לאקג ולאקו כי אף אחד מהם לא חשב שהבעיה היא בלב (על סמך הרנטגן ואיך שהלב נשמע ועל סמך זה שמלבד הכחכוח לא היו שום סימפטומים אחרים). זה מוזר, דווקא בשנת ההדרדרות האחרונה הכחכוח העקשן פסק לגמרי. האולטרסאונדר אמר שיש מעט הגדלה של הלב, גם לזה הוא לא ייחס הרבה משמעות,באופן כללי הוא די הופתע מזה שהוא לא מצא ממצאים משמעותיים אצל הכלב הישיש שלי אז זה גרם לי לצאת מהבדיקה בהרגשה אופטימית (עד גבול מסויים, אני מודעת לזה שהכלב שלי נמצא לקראת סוף חייו) אתייעץ עם הוטרינר שלי לגבי המשך הבדיקות.
אעדכן, תודה רבה

למעלה