אשמח לחוות דעתכן:

alonaski

New member
אשמח לחוות דעתכן:

בגן של הקטנה שלי, 27 ילדים בגילאי 2-3 שנים. השירותים בגן נראים בעיני מזעזעים: אין אסלה! למרות שקוטר האין-אסלה של השירותים הוא קטן מהקוטר של שירותי מבוגרים. הילדים מתיישבים בעצמם על השירותים וכעקרון אמורים להחזיק את עצמם בכוח ידיים כדי לא לפול פנימה... חלקם עושה את זה אבל אחרים, כמו שאני רואה מדי פעם כשאני מגיעה לגן - פשוט יושב עם טוסיק טבול/"משכשך" במי השירותים, שקוע בתוך השירותים...
- לי זה נראה די מזעזע... שאלתי את הגננת למה אין אסלה/ישבנון שהילדים ישבו בנוח על היקף קטן יותר בגודל של הישבן שלהם ולא "יצללו" עם הטוסיק למיימי השירותים... היא ענתה לי שזה לא בטיחותי כי זה יכול לצבוט להם את האצבעות. בנוסף, לא פעם ראיתי ילד שנכנס להשתין לבדו בשירותים, ומכיוון שלא הגיע - השתין על הריצפה, על השירותים, מסביב... בכל עבר. לא יודעת תוך כמה זמן הגיעו לנקות את זה, אבל כל העסק הזה של השירותים נראה לי מאוד לא היגייני. איך זה אצלכן בגן?? אני סתם היסטרית ונדמה לי שזה לא הייגני?? - ככה זה גם בגנים אחרים?

לי זה נשמע נורא

אומנם עמית שלי לא גמול, אבל מה שראיתי אצלנו בגן - לא הולכים לבד לשרותים, ויש ישבנון. התיאור שלך נשמע נורא בעיני. אולי שיחה עם עוד הורים ואם מנהלת הגן....

alonaski

New member
אז שאלתי גם על ישבנון ונאמר לי

שהישבנון מתאים לשירותים של מבוגרים ולא לשירותים בגן שהם נמוכים - בגובה שילדים בגיל הזה יוכלו להגיע לבד... יש לך רעיון אחר איך אפשר לשפר?

ayala26

New member
תלוי איזה. יש מקטיני אסלה שאפשר

יש מקטיני אסלה מסוגים שונים. יש סוג אחד שאמורים לשים מעל הקרש (מה שאת קוראת אסלה, אני בספק אם יש דבר כזה שירותים בלי אסלה... אלא אם זה חור ברצפה...) ויש סוג אחר שאמורים לשים אותו בין האסלה לקרש וכזה מקטין מתאים גם לשירותים קטנים כי לבן שלי היה כזה במעון (אנחנו קנינו ושמנו במעון) אני חושבת שהגננת מדברת שטויות. אצל הבן שלי בגן יש קרש אסלה על האסלה ולא נצבטות אצבעות וזה ממש לא הגייני שהילדים (ואם זה בנות אז זה ממש מפגע הגייני !!) משתכשכים במים של הצרכים שהם עשו... נורא! לדעתי יש שם בעיית הגיינה וזה בהחלט לא נורמלי!

אני אבדוק בשבילך בגן

אין לי רעיון אחר, ככה זה בגן של עמית - ישבנון רגיל. אבל אני אשאל היום בשבילך בגן אם אכן זה ישבנון רגיל....

gallish

New member
גם אצלנו אין קרש על האסלה

אבל יש ישבנון, מוזר לי שיושבים על האסלה "עירומה", במיוחד בקור הזה....

לימיצ

New member
יש 2 אופציות...

אחת בלי כלום ואחת עם חצי אסלה קבועה מעץ. אני יודעת את זה כי בגן של מתן שהיה פעם של ליבי יש/או היה את 2 האופציות. מצד אחד זה נשמע ונראה נורא מצד שני, לא רוצה שאצבעות של אף אחד יתפסו באסלה ודבר שלישי, בדר"כ מלווים את הילדים הסייעות, וכשהם גדולים הם כבר לא יושבים בתוך זה. זה קורה כשהם פיצקים ואז תמיד יש ליווי או אמור להיות כי זה בדר"כ בתהליך הגמילה. לי יש תמונה שצילמתי את מתן יושב באסלהבבית שקוע כולו, וגם אז הוא לא נגע במים...זה יותר עמוק וצר ממה שאת חושבת. כמובן שמיד הוא עבר מקלחת לתפארת וצחצוח גילוח וכשיש בן זה טיפ טיפה פחות נורא מאצל בת, אבל בסה"כ אני חושבת שאת צריכה לדרוש תמיד ליווי של מישהו, וגם, שיקנו את הדבר הזה מעץ. אני אסתכל מחר בגן של מתן ואראה אם זה עדיין שם בכלל ואשאל מאיפה זה בשבילך (מקווה שאזכור)

אלו הוראות משרד הבריאות

וזה מה שיש בכל גני הילדים שמקפידים על התקנים הללו. מה שכן, כדאי לברר באיזו תדירות השירותים מנוקים. לדעתי, אחת מהמטפלות צריכה להיות אחראית על זה ולעבור שם כל רבע שעה בלופ בשביל לראות שזה נקי

גם אצלינו ככה

ויש 2 אסלות. אחת רגילה וביקשנו שיקנו ישבנון בתחילת השנה וש ילדים שמשתמשים בה אחת קטנה ובלי מגן ספוג- גם לנו אמרו שלפי תקנות משרד החינוך לא משים מגן כי הבנים בעיקר מפספסים ומטיבים את המגן ואז הוא הופך למפגע בטיחותי. אבל הם מקפידים לנקות אותו לעיתים קרובות. האמת שלא ראיתי אף פעם איך הבנות יושבות עליו אבל לאיתן זה נוח בגלל שבקלות הוא יכול לעמוד ולכוון...

ר ע נ נ ה

New member
הבהלת אותי../images/Emo6.gif

חשבתי שיש להם חור ברצפה... מה שאת מתארת זה שאין קרש - גם אצלנו אין אבל יש "קרש" רך מספוג מכוסה שעוונית שניתן להניח אותו אם רוצים או להסיר. אבל קודם כל על כמות כזו של ילדים צריכים שתי אסלות, דבר שני החלפת אסלה כולל מנגנון זה דבר לא יקר בכלל, אם זה חשוב להורים אפשר להתעקש שיקנו אסלה לגודל של ילדים. אם יש רק אסלה אחת יכול להיות שזה בגלל שהגננות משתמשות גם?

y u l i a n a

New member
גם אצל עדן בגן האסלות ללא קרש וללא ספוג

אותי מאוד מרגיז שהילדה שלי צריכה לשב על האסלה המאוד קרה !!! בביקורת האחרונה של משרד הבריאות ביקשו ממנהל הגן להוריד גם את הקרש בטענה "כבר לא תקני" והשאירו את האסלות "ערומות" אני התנדבתי וקניתי 2 מקטיני אסלה מספוג באישור מנהל הגן, אך לאחר מספר ימים ראיתי שהם לא בשימוש בטענה "הילדים משחקים איתם..." אני מאוד לא מרוצה מעובדה שבקור הזה הילדה שלי צריכה לשבת על האסלה הקפואה ולסבול אני גם פתוחה לעצות מכם.

alonaski

New member
../images/Emo45.gif צודקת!! איפה קנית/קונים את האסלות ספוג

האלו? הן מתאימות לקוטר של שירותים קטנים לילדים? איך נקראת החברה שמייצרת אותן או שם מסחרי שלהן? אם תוכלי להגיד לי - אנסה לאתר פה בנט ולרכוש בעצמי עבור הגן!

alonaski

New member
אנסה לצלם את זה בהזדמנות ולהכניס תמונה

אם זה לא מספיק ברור... איפה מוצאים מקטין אסלה ספוגי כזה? השאלה אם זה מתלבש טוב על שירותים ללא הקרש אסלה. רק החרסית הקרה...

alonaski

New member
בלינק - זה כמו שלנו יש בבית! אלא ש...

כמו שחשבתי - רשום שם בפירוש שזה מיועד להיות מונח על קרש האסלה הבייתית! בשירותים בגן אין קרש. לא יהיה לזה על מה להישען...

אילתית 2

New member
אצלנו בגן

דואגים שיהיה נוח לילד וכל ילד יעשה כמו שהוא רגיל יש סירים, יש ישבנון, ויש אסלה קטנה אסלה אחת גדולה רגילה כמו בבית יש ילדים שעושים בה או שמים עליה את הישבנון ויש אסלה קטנטנה לילדים אין עליה קרש כמו בבית אבל יש מן "מקטין" אסלה כזה שמחובר לאסלה לא מובן לי למה בגיל הזה הולכים לבד ואין איזה סייעת בסביבה לעזרה! ובעיקר לשמירה על היגיינה! זה ממש לא ככה אצלנו בגן ולדעתי דברי עם הגננת על חוסר ההיגיינה ושתמצא פתרון! מאוד נפוץ בגנים ישבנון או מקטין אסלה אז שתוציא כמה שקלים בודדים ותקנה לגן

חמודבה

New member
אצלנו בגן

ילדים בגילאי 2-4, יש 2 אסלות: אחת קטנה, בלי קרש, מותאמת לגובה של הילדים שיוכלו להתיישב לבד, אחת גדולה עם מקטין אסלה וחוצמזה יש גם סיר למי שצריך. הרעיון של הספוג שעלה פה, נשמע לי רעיון טוב.

למעלה