אשמח לחוות דעתכם

מבןיישת

New member
אשמח לחוות דעתכם

היי אנחנו זוג עם 4 ילדים שחייבים כ200000 אלל שקל יחד לבעלי היה תיק איחוד שפוזר עקב אי תשלום אני מובטלת ובעלי מרוויח כ6 אלף שקלים אין לנו חסכונות לא רכב רק בית שאנחנו משלמים עליו משכנתא גבוהה ואין באפשרותינו למכור הבית בנויבשטח של ההורים של בעלי כחלק מנחלה שקיבלנו כבן ממשיך ולא היינו רוצים לזעזע את הילדים ועוד שאלותיי הם כאלו אני ובעלי רוצים להגיש בקשב לפשיטת רגל וכמובן לפנות לייעוץ מקצועי אבל האם בכל הליך של פשיטת רגל חייבים למכור את הדירה? לבעלי מופרש פנסיה וקרן השתלמות האם גם אותם לוקחים? האם בבנק יאפשרו לנו עדיין להחזיק חשבון? הוראות קבע? אין לנו עזרה מאף אחד ואנחנו מחזירים המון הלוואות חוץ מהחובות האם יש אפשרות לפשיטת רגל? סליחה על הבלבול קצת מלחץ ומבייש אבל דיי אין לי כח יותר להתמודד עם הלחץ ץתןדה ויום טוב

תשובה!

לא בכל הליך פש"ר מוכרים את הבית!!! הכול נבחן אם תהיה תועלת לנושים. ולשם המחשה (על קצה המזלג): בהרבה מקרים כשרובצת משכנתא, כלל לא משתלם למכור את הבית, שכן החייב צריך לגור בדירה כשלהי (לעיתים שכ"ד יהיה גבוה יותר מהחזר משכנתא). בנוסף, אסור לשכוח כי לבנק יש עדיפות על שאר הנושים (יש לו משכנתא - שעבוד). מה שאומר שבמקרים רבים גם אם ימכרו את הבית, לא תיוותר יתרת עודף שתוכל להתחלק לשאר הנושים. היה ובעלך יחליט להיכנס להליך פש"ר, הוא יוכל להציע במסגרת הצעת הסדר לנושם את הכספים שיש לו בקופות/קרנות שונות. ניתן לקבל אישור להמשיך לנהל חשבון עו"ש בהליך פש"ר - תחת המגבלות הקבועות בפש"ר, הווה אומר ללא כרטיס אשראי וללא שיקים וכמובן שאסור לצבור יתרת חובה בחשבון. מומלץ להתייעץ עם עו"ד (הבקיא בתחום פש"ר) על מנת לגבש החלטה אם להגיש בקשה לפש"ר. בהצלחה!!!

למעלה