אשמח להתלבט אתכן....

נינא1

New member
אשמח להתלבט אתכן....

הי, אני נינא, שבועיים וחצי אחרי לידה, עם עודף משקל של כ20 קילו... בעבר הייתי בקבוצות תמיכה להרזיה וכשהחלטתי להשקיע הצלחתי לרדת ולשמור, אני מאוד מתלבטת אם כבר לחזור שבוע הבא ולהצטרף לקבוצת תמיכה כי אני שמה לב שאני לא אוכלת טוב ובדר"כ אני משמינה בתק' ההנקה. או שזה מוקדם מדי להיכנס למסגרת כזו שדורשת ממני השקעה? אולי עלי עוד לנוח ולא להתעסק בדאגות כאלה עכשיו... מה דעתכן? יש למישהי ניסיון עם משהו דומה? תודה ובהצלחה לכולן...

יעל י

New member
בוקר טוב...

זה בדיוק הזמן הנכון להצטרף לקבוצה אבל ואבל גדול חשוב לציין בפני המדריכה שאת מניקה. הייתי מגדילה והולכת אפילו עם התפריט לטיפת חלב או דיאטיקאית שתעיף מבט ותגיד מה לאכול יותר ומה לא מומלץ. הנקה זה חשוב מאד אם את רוצה להניק וחשוב לשמור ולהשביח את החלב

נינא1

New member
תודה יעלי,

את צודקת, זו נקודה חשובה, אני אכין מניקה ומתכוונת להמשיך... גם בגלל זה חשוב לי להתחיל לאכול טוב ולא לנשנש שטויות... מגיע לנסיכה שלי את הטוב ביותר... צריך באמת לראות שזה לא ברמה קיצונית שתוריד את כמות או איכות החלב...

לילית462

New member
לדעתי זה קצת מוקדם

את שבועיים וחצי אחרי לידה!!! אז קודם כל מזל טוב! ודבר שני תני לגוף שלך את הזמן להתאושש. אני כן הייתי קובעת תור לדיאטנית בקופת חולים על מנת להתחיל עם תפריט מאוזן להנקה. ואולי בעוד שבועיים שלושה מצטרפת לקבוצה. שיהיה לך במזל טוב ובהצלחה, ברוכה הבאה לפורומנו

אורית685

New member
מזל טוב !

אני גם חושבת שזה קצת מוקדם, אבל אם נראה לך שזה מתאים לך-למה לא? עד כמה שאני יודעת יש בקבוצות כאלה תפריט לנשים שמניקות. בהצלחה !

נינא1

New member
עכשיו כשאני חושבת על זה,

אנחנו נכנסים לתקופת החגים שבה עוד יותר קשה לי לשמור... העובדה הזו לא עוזרת לי בדילמה, אולי בגלל זה להתחיל? אולי להקל על עצמי ולדחות לאחרי החגים...?? ותודה לכל המאחלות!!!

Lilach1981

New member
היי נינא,

קודם כל, מזל טוב! לדעתי לחזור לפעילות אינטנסיבית שבועיים וחצי אחרי הלידה זה מוקדם מדי. ההמלצה הרווחת הינה לחזור לפעילות בין 4-8 שבועות. אני למשל חזרתי לפעילות רק אחרי 3 חודשים, אבל כמובן שהכל אינדיבידואלי...
אני אישית ניסיתי לרדת במשקל אחרי הלידה גם דרך קבוצת תמיכה וגם דרך דיאטן קליני פרטי (בשתי הלידות האחרונות). שמתי לב בדיעבד שההליכה לדיאטן עזרה לי יותר מאשר קבוצה (פשוט כי זה היה אישי יותר והרגיש לי טוב יותר). אני יכולה להמליץ לך גם על מי שפניתי אליו - שמו נסטור ליפוביצקי ולי הוא סייע מאוד בתקופה שאחרי הלידה השנייה. ביחד הרכבנו תפריט לירידה במשקל אחרי הלידה בלי לפגוע בכושר ההנקה (חשוב שתצרכי את כל אבות המזון ושתאכלי לפחות 1800 קלוריות ביום). אם תרצי המלצות נוספות אשמח לשוחח במסר פרטי.

יעל י

New member
לילך ונינא...

לילך היא ואנחנו דיברנו על תזונה (קבוצה וכו') ולא על פעילות גופנית. נינא לילך כן העלתה נקודה חשובה שהיא פעילות גופנית.זה עדיין מוקדם לך.

נינא1

New member
אז החלטתי-

להקשיב לקול הפנימי שאומר לחכות קצת עם כניסה למסגרת קפדנית, בנתיים לשים לב למה אני אוכלת, לא להגזים ולהיות עם יד על הדופק מתי נכון להצטרף לקבוצה. אז- מצטרפת אליכן, רוצה לקבל ומייחלת גם לתת. הצלחות לכולן, נינא.

למעלה