אשמח להתייעץ

had13

New member
אשמח להתייעץ

בת 28, שחלות פוליציסטיות, מחזורים באורך 45-65 ימים.
התחלתי מעקב זקיקים כ12 יום לאחר תחילת המחזור האחרון שלי (שהיה לאחר שיא חדש של 65 ימים)
עשיתי מעקב בימים 12, 14 ו17. בכולם לא נראה זקיק מוביל (היה אחד בגודל 10 בימים 12 ו14 אבל לא ב17), רירית הרחם עלתה מ4 ל5 ביום ה17 וזה הכל.
לאחר הבדיקה של היום ה17 (אתמול), הרופא אמר לי שכנראה שאין ביוץ ספונטני, ולכן להפסיק עם המעקב ואחרי המחזור הזה הוא מציע להתחיל טיפול (איקקלומין). השאלה שלי היא כזו- אם המחזורים שלי ארוכים, לא הגיוני שהביוץ יהיה בשלב מאוחר יותר? האם לא נכון להגיד שהביוץ הוא תמיד כשבועיים לפני המחזור (כלומר במקרה שלי באזור ימים 30-40)?

אשמח לעזרה, זה ממש מייאש

had13

New member
כמו כן, אשמח להמלצות על רופא/ה שעובדים עם מכבי בירושלים

had13

New member
אולי בכל זאת?

מקפיצה

לא יודעת לגבי פוליציסטיות אבל..

בדר"כ הביוץ 10-14 ימים לפני המחזור. נראה לי שהוא הסיק שלא היה ביוץ, למרות שיש מקום לעשות בדיקות דם כדי לאבחן זאת...
אני מניחה שהפוליציסטיות ידעו לגבי זה טוב ממני. איקקלומין זו אחת התרופות שאיתן מתחילים-תשימי לב אם היא מתאימה לך בכלל, כלומר-האם מצליחה לגייס זקיקים
בהצלחה

acka

New member
ביוץ לא סדיר

מצבי מאוד דומה לשלך - עם הפסקת הגלולות מחזורים ארוכים ארוכים של 45-90 יום.
ככל הנראה בחלק מהם אפילו לא התרחש ביוץ ופשוט הרירית הזדקנה והתפרקה.
אני מודה שבמצבך הייתי מתיאשת מהנסיון לזהות את הביוץ, אם הוא בכלל שם והולכת על איקקלומין שמתאים בדיוק למצבים כמו שלנו.
כמובן שחשוב ליטול אותו רק בהשגחת רופא פוריות עם מעקב של בדיקות דם וUS.
דרך אגב חבל שלא נעשו בדיקות דם בחודש הנוכחי, לפחות הייתי יכולה לראות האם משהו מתקדם.
אני הייתי עושה עוד בדיקה ביום 25 בערך לראות אם יש תזוזה.
כעקרון אחרי זמן מסוים חוששים הרירית כבר לא מספיק איכותית ולכן גם אם יהיה ביוץ הסיכוי להריון נמוך.
כמובן כמובן לשלוח את הבן זוג לבדיקת זרע.
אם זה מעודד אצל פוליציסטיות רבות, ברגע שמסדרים את הביוץ ההריון מגיע במהרה.
&nbsp
וכאן המקום לירושלמיות להמליץ על רופא פוריות נחמד במכבי.

had13

New member
תודה!

הרתיעה שלי מלקחת איקקלומין היא גם הריונות מרובי עוברים וגם שמעתי שזה מגביר את הסיכוי להדדקות רירית והפלות מוקדמות ולכן אני ל רוצה לקחת...
&nbsp
למה את מתכוונת ב"לבדוק אם משהו מתקדם"?

acka

New member
המשך

אפשר להמשיך ולעקוב במהלך החודש ולקוות שאכן הביוץ יגיע.
זו גם הסיבה שלדעתי כדאי לגשת שוב לבדיקה בשבוע הבא, כולל בדיקות דם, כדי לראות אם בכלל המערכת התעוררה החודש.
אני רואה לפי הכרטיס שאת בת 35, לו הייתי בגילך כנראה שהייתי בוחרת להתקדם הלאה לפתרונות התרופתיים.
אני לא מכירה התוויה של גרימת הפלות עם איקקלומין.
דיקוק הרירית הוא תופעת לוואי ידועה ולכן חייבים ליווי של רופא פוריות שבמקרה הצורך ידע לתת טיפול שיעבה אותה.
ריבוי עוברים הוא גם תופעה ידועה וכאן ההחלטה שלך - את יכולה לבחור שאם יש יותר מזקיק אחד את לא עושה הזרעה/יחסים באותו החודש.
ובאופן כללי - האם את סובלת מעודף משקל ו/או תנגודת לאינסולין?
במקרה שכן שינוי תזונתי או טיפול תרופתי מותאם יכולים לחולל פלאים לביוץ שלך.

had13

New member
תודה- תשובות

אני בת 29 (לא יודעת למה הכרטיס אומר אחרת, כנראה טעות)
אעשה עוד מעקב מחר.
שאלה- אם יש יותר מזקיק אחד ויש הפריה- בוודאות יש תאומים?
אני מאוד רזה (אפילו מדי לטעמי- 54 קילו על 170 ס"מ) ולא מצליחה לעלות.
לא צורכת כמעט סוכר\דגנים ומוצרים מתועשים ונמצאת סביב 100 גרם פחמימות ביום.
לגבי תנגודת אינסולין- לא מאובחנת אבל ההמוגלובין המסוכרר שלי הוא 5.4 והגלוקוז (שניהם בצום) 86 אז כנראה שרגישות האינסולין שלי לא משהו...
&nbsp

acka

New member
אף פעם אין וודאות

גם כשמחזירים עוברים מופרים לרחם לא יודעים כמה יקלטו.
לא נשמע שאת במצב של תנגודת לאינסולין, וגם אם כן את כבר בתפריט המתאים.
אני חושבת שזה הזממן לגשת לרופא פוריות ולשקול את האפשרויות שלך ביחד איתו.
רק את יודעת כמה סבלנות יש לך לנסות לתפוס את הביוץ (שלא בטוח קיים) או להתחיל טיפול תרופתי.

במקרה שלך לא נראה לי שכדאי איקוקלמין!

זו תרופה שידועה ככזו שגורמת דווקא להקטנה של הרירית- שאצלך גם ככה גבולית... להתחיל טיפול עם איקוקלמין ללא תמיכה ברירית זו לדעתי ממש לא כדאי אצלך. אם כבר אז אולי מינון ממש נמוך של גונל F (זה זריקות אז 'פחות כיף' אבל נחשב עם פחות סיכון לבעיות בעובר ופחות פוגע ברירית...).

כמה המלצות-
1. אל תקחי תרופות שרופא הנשים נותן לך, אלא כאלו שרופא פוריות נותן. זה לא תחום העיסוק שלהם והרבה פעמים נותנים הורמינים מיותרים... עדיף מישהו שזו המומחיות שלו... אפילו בתור התחלה רופא פוריות מהקופה..
2. נשמע שהרופא אכן לא חיכה מספיק כדי לפסוק שאין ביוץ. ובטח שלא ניתן להחליט כל כך נחרצות על סמך חודש בודד... האם הבדיקות לוו בדיקות דם? (אם כן אז אולי בדם הוא ראה שמשהו לא תקין).
3. גם אם את מזהה ביוץ, ממליצה בחום לבדוק כמה ימים א"כ שיש עלייה בפרוגרסטרון... אחרת בכל מקרה נדרש התייחסות כ"לא מבייצת".
4. אם את לוקחת תרופות אצל רופא נשים, תתעקשי על מעקב (דם+אולטרסאונד). יש פולציסטיות שמגיבות ממש חזק גם למינון נמוך של איקוקלמין... ולא נראה לי שאת מכוונת לחמישיה במכה אחת...

בהצלחה!

had13

New member
עדכון ממעקב זקיקים היום- דעתכן?

הלכתי לעוד מעקב היום, למרות שהוא אמר לי להפסיק, ורירית הרחם התעבתה ל6 מ"מ,
ויש זקיק בשחלה ימין בגודל 13!
&nbsp
מאוכזבת מהרופא שויתר כל כך מהר ושמחה שהקשבתי לעצמי ועדיין מחפשת מומחה פוריות מומלץ/ת שעובדים עם מכבי בירושלים
.

סורי... 13 זה עדיין לא "זקיק מוביל"

זה לא בהכרח זקיק שיבשיל.
את צריכה לבדוק עוד כמה ימים שוב. תלכי מתישהו בתחילת השבוע... ותעשי גם בדיקות דם LH, E2 ופרוגרסטרון

בהצלחה!

had13

New member
עדכון נוסף -אשמח לעזרה

מעקב זקיקים מהיום-
זקיק 17.5, רירית רחם 8.
הבעיה- הבעל במילואים

אם יש לי רק ערב אחד איתו לקיים יחסים- איזה ערב כדאי? ביום שראו את הביוץ (הזקיק המפונצ'ר)? לפני? אחרי?
&nbsp
תודה!
&nbsp

cookiii

New member
האם עשית בדיקות דם?

נראה שיש לך תסמונת שחלות פוליצסטיות וזה מתבטא אצלך בחוסר ביוץ אן ביוץ מאוחר מאד שהוא בדרך כלל לא איכותי, הביצית כבר חלשה. לכן המחזורים הארוכים. הרירית נמוכה כי אין זקיק שגדל ומשפיע על העובי שלה. הרופא צודק כשרצה לתת לך איקקלמין כי זה הטיפול הפשוט יחסית לגידול זקיק עם ביצית. עובי הרירית ביום 17 לא מראה על עובי הרירית בזמן הביוץ ואין ללמוד מכך שהרירית שלך דקה.

אני ממליצה לך כמו קודמתי לחפש רופא פוריות מומחה.

למעלה