אשמח להתייעץ

שובשוב2

New member
אשמח להתייעץ

קצת רקע לשאלותי :
אני "מקרטע" שנים רבות בין ללמוד אמנות לחימה ולבין להיות אמן לחימה וירטואלי
ונראה לי שאפשר להכתיר אותי לחגורה שחורה וירטואלית, אבל לבנה בפרקטיקה.
לפני עשור יצא לי לקרוא ספר על אייקידו של זאב ארליך (ירוק, רובו על קיהון) וראיתי הרבה סרטונים ברשת והיופי של האמנות קרץ לי. בנוסף, התלבטתי גם בקשר לקרב מגע שנראה לי מאוד חשוב ופרקטי לחיים.
את 2 האמנויות ניסיתי לתקופות קצרות ממש. קרב מגע תרגלתי כמה חודשים, התחברתי לאמנות אבל לא כל כך למדריך ומכיוון שלא היה קרוב למקום מגורי הפסקתי.
את האייקידו ניסיתי לפי כעשור למספר אימונים והפסקתי כיוון שהייתי מקבל בחילות מהגלגולים ומרגיש רע ומפסיק את האימון.

ועכשיו לשאלותי:
אני מתלבט אם בכלל ללמוד אמנות לחימה ואם זה דבר שמתאים לי (בהמשך הכתיבה שלי תבינו מדוע). אני מחפש להגביר את ביטחוני העצמי, להגביר את היכולת שלי לשלוט בעצמי במיוחד במצבים של כעס, לשפר את העמידה שלי במצבי לחץ, חשוב לי לדעת להגן על עצמי במיוחד במזרח הפרוע בו אנחנו נמצאים, וכמובן לשפר את הבריאות תוך כדי עשיית פעילות גופנית מועילה לגוף.
אבל יש לי מגבלות :
אני חולה במחלה כרונית בדרגה בינונית (למי שלא יודע..מחלה כרונית היא שם למחלה שעולם הרפואה המערבית לא ממש חקר עד העומק ויודע להתמודד איתה כיום ולכן מצמידים לה את השם הזה, סליחה על הציניות), לא אלאה אתכם כיוון שזה לא פורום רפואי אבל זאת מחלה פנימית ונראה לי שאימונים כגון חישולים או מכות על הבטן לא מומלצים לי בלשון המעטה (האם בקרב מגע יש חישולים כאלה ? בדרגות הנמוכות לא ראיתי את זה). לגבי אייקידו יש המון גילגולים, אינני יודע אם זה מועיל או מזיק או ניטרלי לאנשים שיש להם בעיות במערכת העיכול..בעיות פנימיות שאפילו עולם הרפואה המערבית לא יודע ממש להתמודד איתן.
בעיה נוספת, נראה לי שאני רגיש באופן יוצא מן הכלל לנושא גלגולים, במיוחד כשמדובר על גלגולים לאחור. תמיד הייתי מהרגישים בנסיעות ובטיסות, לפני הרבה שנים נבדקתי אצל רופא תעופתי שאמר לי שאין לי בעיה בשיווי המשקל וכו'. פשוט אני הרבה יותר רגיש משאר האוכלוסיה לטיסות ונסיעות. הבעיה באייקידו היא שהרגשתי בחילה בגלגולים ובתנועות של סיבוב מעגלי בתרגילי עמידה שהוא לפעמים מהיר ולא עדין. לפעמים יש גלגולים לפנים ושינויי כיוון מהירים ואני די רגיש לזה.
מאוד אשמח לשמוע חוות דעת של אנשי מקצוע ותיקים.
הפורום הזה מתאים לי לייעוץ מפאת האנונימיות, זאת בניגוד לפייסבוק שם אני מזוהה וגם כל חברי רואים כאשר אני מפרסם פוסט. מאוד אודה אם תכבדו את האנונימיות שלי, גם את תפנו במסר אישי, אני מעדיף כעת לשמור על האנונימיות בעיקר כאשר אני מתייעץ על בריאות וכו'..
תודה רבה מראש לכל העונים.

לך על זה

ערב טוב.
נתחיל מההתחלה לסוף. כתבתה שאתה רואה בעצמך כאומן לחימה וירטואלי. העצה הכי טובה שאפשר לתת למי שרוצה להיות אומן לחימה פרקטי ברמה סבירה זה להתאמן בצורה קבועה ולאורך זמן.

ועכשיו להתלבטות שלך.
גילוי נאות אני לא מתאמן באייקידו וגם לא בקרב מגע כי אם אני כן מכיר את הטכניקות של שתי השיטות. אני לא יכול לומר אם בקרב מגע יש חישולים מסיבה פשוטה שיש לא מעט סיגנונות וזרמים שונים של קרב מגע ותמיד יש שינויים בין כל סיגנון. העצה הכי טובה זה פשוט לשאול את המדריך האם השיטה שלו כוללת חישולים ו/או קרבות במגע מלא. כך בחשבון שגם שיטות שנמנעות מקרבות במגע מלא יש מציאות של תאונות עבודה בלא מתכוון.
לגבי האייקידו אם אתה סובל ממחלת ים זה אמור לחלוף עם האימונים אולי בהתחלה יהיה לך תחושה מגעילה וחשק אז להקיא אבל אחרי מספר אימונים זה יחלוף. בנוסף חשוב לדעת שאומנות האייקידו היא טובה לא רק להגנה עצמית אלא יש לה גם סגולות בריאותיות רבות. אגב הזכרתה את זאב ארליך הוא כותב מפעם לפעם כאן בפורום ולמייטב ידיעתי הוא מלמד בעיר רחובות במידה שזה מתאים לך חיפוש קצר בגוגל תוכל לאתר את מספר הטלפון שלו.
בנוסף אני יכול להציע לך גם לבדוק אומנויות נוספות שאולי יכולים להתאים לך

בהצלחה.

אני מסכים עם לוחם ופילוסוף

ויכול להוסיף כמה נקודות:
א. אם אתה מעוניין ללמוד אומנות לחימה, אין לי שום ספק שתוכל למצוא משהו שמתאים לך. הסיבה שיש כל כך הרבה סגנונות ושיטות (שלא לדבר על גישות של מדריכים), היא מכיוון שלכל אחד מתאים דבר אחר.
ב. לגבי מגבלות רפואיות - אפשר להתמודד כמעט עם הכל. צריך למצוא מדריך שיהיה קשוב לבעיות שלך ויכול למצוא דרכים להתאמן מבלי לגרום למחלה להחמיר. אני אומר את זה מניסיון, כמי שחולה במחלה כרונית גם כן.
ג. לפי המטרות שתיארת, כמעט כל אומנות לחימה תתאים לך. הקושי האמיתי הוא למצוא מדריך שיתאים לך.
ד. אם תוסיף פרטים נוספים ע"י מילוי השאלון הזה, אני בטוח שנוכל לעזור לך יותר.

בהצלחה,
יפתח.
(מוזמן לפנות בפרטי לגבי התייעצות על המחלה. אשמח לעזור אם אוכל).

sharonei1

New member
לדעתי

מקום שעיקר הלימוד בו הוא קאטות שמבוצעות לבד עיי כל תלמיד בשיעור (קונג פו מסורתי וכד') יתאים ללא השתתפות בספרינג אם ישנו

ashigara

New member
במקום להתייאש - תחפש מורה שמדבר אליך

כמתאמן די ותיק באיקידו אני יכול להעיד שיש לא מעט קשיים למתאמנים מתחילים באיקידו.
חלקם עוסקים באוקמי (קבלת הטכניקה, שמתבטאת פעמים רבות בבלימות וגלגולים) ובפרט בגלגולים. יש כאלה שמפחדים להתגלגל (כמו שידידי Shomen1 כתב פעם) ויש כאלה, כמו אצלך, שגלגולים מרובים מתלווים אצלם בתחושות של סחרחורת ובחילה. זכור לי אפילו מקרה של מתאמן ותיק שחזר להתאמן לאחר שנים של הפסקה שבמהלך האימון נאלץ לעזוב את המזרון כדי להקיא.
נראה לי שאם העניין באיקידו עדיין בעצמותיך, שווה לך להשקיע בחיפוש ולנסות למצוא לך מורה טוב שיתאים לך (למרבה השמחה יש הרבה מורים לאייקידו, כפי שניתן לראות ברשימת המורים מארגון אייקיקאי שעורך זאב ארליך).
כדאי שתספר למורה את בעיותיך ותשתף אותו בחששותיך. באופן כללי, הייתי אומר ששווה לנסות לחזור להתאמן בגלגולים בסבלנות, תוך הקפדה על דיוק התנועה, קצב לא איטי ומינון סביר.

amir_aikido

New member
רעיונות לכיוונים

מספר רעיונות נוספים, לא יודע מה מהם יתאים ומה לא:
טאי-צ'י
קראטה שוטוקאן (מגע מינימלי)
BJJ, כאמנות האבקות, ודווקא בדגש על אלמנט הקרקע - אין נפילות.
&nbsp
תצטרך לבחון בין קבוצות שונות את מידת הלחימתיות / מעשיות של האמנות וכן את ההתאמה של האימון למגבלותיך (כנראה שקבוצת BJJ שכולם שם צעירים בנטייה תחרותית לא תתאים לך).
&nbsp
&nbsp
אם מנסיונך אתה רגיש לגלגולים, וזה לא עבר גם לאחר מספר אימונים סביר (2-3 חודשים לערך), תאלץ כנראה לוותר על האייקידו. מצד שני, אם דובר רק על אימונים ספורים, אתה יכול להחליט לנסות שוב, והפעם לאט יותר מצד אחד, אבל תן לעצמך את הזמן להסתגל.
&nbsp
לא מתייחס אל ספיגה ב"קרב מגע" - אני לא מכיר מספיק
&nbsp
&nbsp

אמיר
&nbsp

למעלה