אשמח להתייעץ

lilinka29

New member
אשמח להתייעץ

אני בת 29, מנסה שנה וחודשיים להיכנס להריון. לאחר שלושה חודשים מתחילת הניסיונות הפלה טבעית בשבוע 6, כ - 8 חודשים אחרי תחילת הנסיונות הריון שהסתיים בשבוע 10 לאחר הפסקת דופק. עכשיו אני כמה חודשים אחרי ההפלה האחורנה ומאד רוצה להיכנס להריון.
הלכתי לרופא פוריות, אמר לי שאין לי בעיות פוריות אם הצלחתי להיקלט ולכן הוא לא יכול לעזור לי, הלכתי לרופאי נשים, לגבי ההפלות אמרו לי שזה רק שתי הפלות בשבועות התחלתיים ולכן כנראה שזה סטטיסטיקה ואין מה לעשות.
אז מה יצא, שאני כבר שנה וחצי מנסה, בכלל לא בכיוון להיות אמא, ואף רופא לא רוצה לעזור לי לקדם את זה או לעשות בדיקות על מנת לזרז את העניין.
מה אני יכולה לעשות? איזה רופא כן יכול לעזור לי? איך אני יכולה לדרוש להתחיל טיפולי כגון הזרעות וכו? אני ממש ממש אבודה וממש רוצה לקדם את זה. מוכנה גם ללכת לרופא פרטי אם יש צורך, השאלה לאיזה רופא ובאיזה התמחות.
אשמח לחוות דעת.

שושה147

New member
לדעתי את לא צריכה רופא פוריות כי

את נקלטת לבד, הייתי הולכת לרופא מתמחה בסיכוני הריון לעניין הפלות חוזרות... יש את ד"ר קופרמינץ שהוא אלוף בנושא.. הבעיה שקופות החולים מתחילות בבדיקות כאלו רק אחרי 3 הפלות...

מקווה שתצליחי בפעם הבאה ל-9 חודשים.

חגית2001

New member
בעיקרון-

אחרי הפלה..אם לא הצלחת להיקלט אחרי 6 חודשים
כן פונים לרופא פוריות..לבדוק אם תהליך ההפלה בעיקר הגרידה-גרם להידבקויות וכו'.
מעבר לזה...
את יכולה לבקש מהרופא שייתן לך פרופיל הורמונלי לעשות.
ו-לאמר שאת מנסה שנה וחצי...-להיות אמא
אבל כמה חודשים-להיכנס להריון. -זה קצת שונה.

שטיינר85

New member
היי

גם אני עברתי 2 הפלות רצופות (בשבוע 10 והשנייה בשבוע 8 אחרי שהדופק פסק...)
קיבלתי את אותן התשובות...
בעיקרון אני כרגע נמצא בתהליך של הפלה - קיבלתי 2 מנות ציטוטק והרחם טרם התרוקן...
מה שאני מתכננת לעשות אחרי שהרחם יצרוקן זה חבצע בדיקת קרישיות דם , היסטורוסקופיה אבלנתית ובדיקת כרומוזומים של ושלי בעלי ופרופיל הורמונלי ואז עם התשובות ללכת לפרופסור קופרמינץ...
את הבדיקות את יכולה לנסות לבקש מרופא הנשים, אבל בגלל שזה ״רק״ 2 הפלות , קרוב לוודאי שיסרבו לך ואם יש לך ביטוח פרטי - את יכולה להפעיל אותו...
כיצד סיימת את ההריונות ? על ידי גרידה או ציטוטק?

א m

New member
מרפאה למניעת הפלות חוזרות זה מה שאת צריכה

ולקבל אליה הפניה מרופא נשים בקופ"ח (טופס 17)
לא יודעת מאיפה את בארץ, עם זאת - המרפאות המומלצות הן איכילוב ותל השומר.

כמטופלת פוריות אני אכן לא חושבת שאת זקוקה לרופא פוריות ו/או להזרעות, את נקלטת טבעי היטב, ולצערי טיפולי פוריות אינן ערובה ללידת חי ולמניעת הפלות.

מה שאת צריכה זה מישהו שימצא אם יש הגיון או שיטה בהפלות שלך, ויעזור לך למנוע הפלות עתידיות בהריונות הבאים.
לאחר שתאובחני (אם לדוגמא: קרישיות ייתר/תת, בעיות בבלוטת התריס, בעיות ברירית, בעיות הורמונליות, בעיות גנטיות, מום רחמי וכ"יוצ - חו"ח) יהיה קל יותר לטפל בך בהתאם ולמנוע "סטטיסטיקות" נוספות... אם לא תמצא בעיה ייתכן ותטופלי מניעתית, הכל רק כדי שזה לא יקרה שוב.

א m

New member
כן, כפי שכתבתי

אם הוא מסרב אז מי שמעליו, קרי מנהל מרפאה, את סה"כ צריכה להשיג טופס 17.

ובמקרה הכי גרוע אם את לא מקבלת, לכי ושלמי לפי העלות המצויינת בדפים אליהם קישרתי, מדובר בסדר גודל של עד 300 ש"ח. הביאי משם סיכום ייעוץ וחזרי לקופ"ח ודרשי טפסי 17 לעתיד, על סמך הייעוץ שעברת, ואולי אף רטרואקטיבית אם השארת בבי"ח ערבון.

למעלה