אשמח להמלצות - מרכז

tafo2

New member
אשמח להמלצות - מרכז

היי אשמח להמלצות לשיעורי רכיבה על קטנוע מבחני שליטה בלבד עד 125.
מעוניין במורים שמלמדים במגרש בו מתבצעים הטסטים.
חוץ מבתי הספר שנמצאים בגני התערוכה קיבלתי חוות דעת לא טובות עליהם.
אפשרי לאזורים כמו רמת גן-תל אביב-ראשון- פתח תקווה.
מישהו שמע על המורה "עופר" מפתח תקווה?
זה הקישור שלו http://www.learn2ride.co.il
או אופיר?
http://www.ofirdrive.co.il
זה האתר הכמעט יחידי שמצאתי בחיפוש בגוגל חות מהמורים של גני התערוכה,
מה כמעט אף אחד לא מלמד במגרש הטסטים ?

חשוב לא רק שיהיה מגרש הטסטים אלא שמורה ידע ללמד ושהשיעור לא יהיה כ"השכרת קטנוע" = קח וסע.
אלא כמעט שיעור של אחד על אחד.

תודה.

dori78

New member
שני דברים

1. תלוי על מי אתה נופל, יש מורים ויש מורים, גם בבתי ספר שיש להם שם לא טוב.

2. בגני התערוכה לא עושים טסטים, ככה שבלי קשר לאיכות המורים זה לא מתאים לדרישות שלך.
במרכז עושים טסטים בחולון ובהרצליה.

למה בעצם אתה רוצה רק רישיון ל-125?

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

tafo2

New member
תודה דורי

1-כן ..צודק..
2- אני צריך רק טסט שליטה, בגלל הגיל ומספר השנים על רכב.
125מכמה סיבות:
גם בגלל התקציב-בדרך כלל 125 עולה פחות , מחיר הרישיון שלו עולה פחות(לא רוצה להתעסק עם הילוכים)
גם בגלל משקל הגוף שלי ביחס למשקל הקטנוע-בדרך כלל ככל שהסמק יותר גדול משקל הקטנוע יותר גדול ואני לא רוצה לשלוט בכלי רכב ששוקל פי 3 ממני ...
בגלל המהירות - בעיקרון 125 לא מתאמץ (תלוי כמובן איזה קטנוע) יותר מדיי במהירות של עד 100 וזה מספיק לי כי הנסיעות שלי הן לא בעליות או בבדרכים ארוכות - גג בכביש בינעירוני המשולב במספר נתיבים כביש ישר , או בכביש עירוני. ככה שאין מה לאמץ אותו בעקיפות או את הצורך בכך (נכון תמיד יהיה את המטומטם שצריך להיזהר ממנו...אבל...)

תודה.

dori78

New member
ובכן...

יש לך איזשהו ניסיון ברכיבה, נניח בתאילנד או משהו בסגנון?
זה נשמע שאתה מבסס את ההנחות שלך על משהו לא לגמרי ריאלי לרכיבה יומיומית בארץ...

אתה מתייחס לדו"ג כמו אל שק תפו"א, שהכח היחיד שמופעל עליו זה הגרוויטציה.
יש כמה כוחות פיזיקליים שפועלים על כלי דו"ג בזמן נסיעה, חלק מהעניין של שליטה בכלי זה ללמוד לנצל אותם לטובתך.
אם נדמה לך שבשיעורים שתקבל כדי לעבור טסט תלמד באמת לשלוט בכלי - אתה טועה.
הקטנוע שלי שוקל קצת פחות מפי שניים ממני ואין לי שום בעיה להשתלט עליו. גם על כבדים יותר, אגב.
כולל להרים אותו ממצב שכיבה במקרה של נפילה. הכל עניין של טכניקה.

אכן, יש כמה וכמה קטנועי 125 שבהחלט מסוגלים להגיע למהירות של 100 קמ"ש וגם קצת מעבר לזה.
בתיאוריה, זה אמור להספיק לך. בפועל - אם תנסה לרדת לכביש שש בשעות בהן הכביש ריק יחסית - למרות שהמהירות המותרת היא 110, אנשים שם טסים כאילו אין מחר. זאת אחת הסיבות שאני לא נוסעת משם.

להתעסק עם הילוכים זה בקטנה, זאת מיומנות נרכשת כמו כל מיומנות אחרת.
כמו שכתבה אם פי כמה שרשורים למטה - אם תוציא רישיון A1, בסופו של דבר תהיה לך מיומנות גדולה יותר (כמה שאפשר במסגרת הלימודית הקלוקלת הנהוגה בארץ) . גם אם תחליט אח"כ לרכוש כלי קטן - תצא לכביש עם יכולת גדולה יותר להתמודד.

tafo2

New member
תודה על התגובה.

מראש אתנצל אם ההודעה תכתב בצורה מסורבלת-כותב דרך הסלולר.
כן יש ניסיון מועט אבל משמעותי...נסיעה איטית בלימות ופניות תקין בלי רעידות והורדת רגל...אך שמיניות יודע שצריך תרגול ...יודע צריך מבטים וכו...אבל לפעמים הולך ולפעמים לא...בגלל זה צריך מורה טוב שיידע להדריך בדיוק מה לעשות ומתי (נכון שבסופו של דבר מה שהקטנוע יעשה תלוי בי ולא במילים של המורה) אבל אני לא צריך מורה שיושב שותה קפה ונותן לך את הקטנוע לנסיעה של 40 דקות כמו השכרת אופנוע...כי את זה אני יכול לעשות ביוון ותאילנד.
בקשר ללימוד נהיגה לא חשבתי שהטסט זה מה שיעזור לי לכביש כי ברור לי שצריך המון תרגול ואף פעם זה לא מספיק. בשביל זה אבל יש את לימודי הרכיבה המתקדמת...שנעשה בהמשך...כרגע צריך בשביל זה רישיון.
בקשר לכביש 6 אני מבין אותך ונכון עניין השליטה הוא שחשוב ולא המשקל...(אני רואה אנשים עם משקל נוצה שולטים באופנוע כבד) אבל לדעתי גם לתרגל כמה חודשים/שנים קטנוע 125 .עדיף מאשר אעשה רישיון a1או a ואקח בסוף a2 . נכון שזה חוסך לי את תהליך הרישיון..אבל עדיף שאבחן על מה שאני עומד לרכוש.
תדה.

tafo2

New member
תוספת קטנה

מה גם שאין לי כוח למורים שימשכו שיעורים על "הכנה למבחן כביש" ובכלל למבחן הכביש.
בעיקרון מחפש מורה ישר..או בית ספר ישר עד כמה שזה אפשרי...שלא ימשכו שיעורים וילמדו לטסט (שוב-לימוד הנהיגה אצל המורים הוא גם ככה רק לעבור את הטסט-זה מה שמלמדים) אז לפחות שיעשו זאת במינימום שיעורים ולא ימשכו שיעורים כמו לחברים שלי על "יציבות ושליטה" כי זה התירוץ הקבוע של מורים למשוך שיעורים.

dori78

New member
אני לא יודעת באיזה מורים נתקלת

אני לומדת עכשיו לרישיון A1 באחד מבתי הספר שבחניון מול גני התערוכה.
הגעתי לשם כי המורה שאצלו עשיתי את הרישיון הקטן (אז זה היה בהרצליה) מלמד שם.
מעולם לא ניסו "למשוך שיעורים", להיפך - רוב הזמן אני מרגישה שהמורים דוחפים את התלמידים לצאת למבחן ברגע שמסתיימים מינימום השיעורים שצריך לפי החוק. ברישיון הקטן לא היתה לי מגבלה על מס' שיעורים, המורה הציע לי לצאת למבחן אחרי השיעור השני או השלישי. התעניינתי אם זה נראה לו לעניין לשחרר אותי ככה לכביש, התשובה היתה "לא, פשוט זה מה שכל התלמידים רוצים".

לא בטוח שאני אעבור את המבחן בסיום שמונת השיעורים המחוייבים בחוק.
אבל זה הדיל שלקחתי כי זה מה שמציעים בתי הספר - שמונה שיעורים ומבחן, כי זה המינימום המחוייב בחוק.

tafo2

New member
תודה על התגובה

מבחינת המורים שם מצפייה בהם וגם מחוות דעת של אנשים שאני מכיר:
אמנון - פיוז קצר עם כינויים שלפעמים לא בא לך לשמוע
חגי - המורים לא עושים כלום כל היום יושבים ומטיילים בבוטקה
גלעד - מלמד אבל חולק את המגרש ככה שלתלמידים אין הרבה "חופשיות"

את האמת גם מעדיף מורים או בתי ספר קטנים מאשר בתי ספר גדולים שלפמעים המורים שלהם לא מצדיקים את השם שנוצר להם.

dori78

New member
אם יש לך שעה פנויה

גש לגני התערוכה, לבודקה של חגי ותשאל מי זה זוהר.
סביר להניח שגם אם לא תשאל, תוכל לזהות אותו לפי הקטנוע הקוקסינלי שלו - מיו בורוד פוקסיה עם פרחים לבנים.
כשהוא יוצא עם תלמידים הוא רוכב עליו.

אני ממליצה לך לגבש דעה לפי מה שאתה רואה בשטח, לא לפי שמועות.

ומעבר לזה - כמו בכל תחום צרכני אחר - לפעמים אנחנו כלקוחות צריכים להתעקש לקבל את מה שמגיע לנו.
ההבדל, בעיניי, בין בתי הספר הוא איפה יידעו מה מגיע לך אחרי שתתעקש.
וצריך לזכור שיש להם לא מעט לקוחות שלא מעוניינים בכל מה שמגיע להם, אלא במה שיוציא אותם הכי מהר לכביש...

חחח למדתי אצל חגי והייתי אוהב לצאת עם זוהר

בנאדם מצחיק מאוד ובכלל כל המורים שם נחמדים מאוד
גם אם לא נצמדים אליך בשיעורים הם רואי הכל מרחוק
ומסבירים לך בדיוק מה לעשות..
אני אישית עשיתי 15 שיעורים על פי מה שנדרש בחוק וטסט ראשועברו איתי טסט ראשון כל מי שלמד איתי באותו שבוע
חוץ משתיים שנפלו בשמיניה שזה עניין של תרגול ומזל בטסט

המורה שלי היה מורה מיוחד

(ולא אזכיר את שמו מפאת כבודו)...

היינו מגיעים למגרש, הוא היה אומר לנו "תתאמנו" ונעמד בצד להשתין.

משתין... משתין... משתין... ככה איזה 40 דקות.

מסיים אומר "נגמר השיעור". חוזרים.

l coyote l

New member
במרכז יש טסטים גם בפ"ת, ועופר נחשב למורה טוב+

כלומר כזה שמלמד לא רק לטסט, אלא ממש לרכב.

tafo2

New member
כן ראיתי שהוא למד גם רכיבה

מקצוענית , ידוע לך כמה תלמידים יש לו בשיעור?
והאם המגרש תרגולי שליטה ששבו מלמד זה המגרש בו מתבצע המבחן שליטה?
תודה

l coyote l

New member
אין לי מושג. יותר פשוט להתקשר לשאול.

בעקרון, לפי הידוע לי (אבל זה היה מזמן), כל המורים של האיזור הביאו את התלמידים שלהם להתאמן במגרש הטסטים. זה רק הגיוני.

l coyote l

New member
אה, ראיתי שאתה מחפש יחס נחמד.

לא בטוח שתמצא את זה אצל עופר.
אומרים עליו שהיחס הלא נחמד שווה את מה שמקבלים ממנו מבחינה מקצועית.

בחירת מורה היא עניין של סדרי עדיפויות.
יש כאלה שמחפשים ליטופים ותשומת לב פרטנית, ויש כאלה שמחפשים בעיקר את התכלס של לגשת לטסט כמה שיותר מהר ולעבור, לא משנה איך מתנהלים השיעורים.
עניין אינדיבידואלי שכדאי לבחון טרם בחירת מורה, אם אתה בקבוצה הראשונה (אני בקבוצה השניה).

tafo2

New member
יחס נחמד לדעתי עדיף מאשר לסיים מהר

בין אם לסיים תוך 3 שיעורים או בין אם לסיים תוך שבוע או חודשיים שנתיים,
כל עוד לשיעור אבוא בהרגשה שגם משלם וגם לא מקבל יחס "מכבד" זה לא יהיה שווה את זה, כי ההרגשה היא כאילו הוא עושה לך טובה(זה לפחות מה שאני מרגיש מאנשי מקצוע כאלה).
תודה

avihersh

New member
בהרצליה - המורים קריסטל ואבנרי..

השעורים והטסט מתקיימים באותו מקום. יחס אישי ומקצועי. שעורי הצלחה גבוהים להפליא.

tafo2

New member
תודה, כן שמעתי עליהם מילים טובות

אבל המרחק להרצליה גדול לי מידיי,
לא רק מבחינת הוצאת דלק עד לשם,
אלא אהיה עייף מהנסיעה ככה שהלימוד לא יהיה מיושם כמו שצריך.

rusti james

New member
בר"ג: שד' ירושלים 2 למורה קוראים גדי

מורה ותיק ואיש נחמד וטוב לב

למעלה