אשמח להכוונה...

eירה1

New member
אשמח להכוונה...

בן שנה ושבעה חודשים, יונק לפני שינה (צהריים ולילה) וכן, בסביבות 5-5:30, לאחר הנקה זו חוזר לישון ומתעורר בסביבות 7:30-7:45.
שתי שאלות:
האם בגילו אמור לינוק בשעות אלו או, שאמור לינוק רק כשמתעורר?
קורה מדי פעם, בתקופה האחרונה שהתעורר רק בשעה 6 לינוק, במקרים אלו, הוא פשוט לא מצליח לחזור לישון . כך שיוצא שחסרות לו שעות שינה, הוא קצת נודניק במהלך היום וכמובן, שעייף מוקדם מהרגיל. שאלתי היא מה לעשות, האם להעיר אותו בחמש וחצי בכל מקרה ולהניק כדי שישן טוב ?
האם לוותר לחלוטין על ההנקה הזו ולהניק רק בבוקר כשמתעורר?

eירה1

New member
והיום... התעורר בחמש ולא חזר לישון

אוףףף, מה עושים? לא להניק בכלל ולהחזיר לישון עד הבוקר?

gudat

New member
חמש-שש זה תחילת היום להרבה תינוקות...

וזה דינאמי. משתנה כל הזמן, בהתאם לצרכים של התינוק ועונות השנה, שעון קיץ-חורף וכד.
אין כללים- הוא לא אמור לינוק בזמן זה או אחר, הוא אמור לינוק כשמתאים לשניכם. יש תינוקות שיונקים יותר פעמים ביום בגיל הזה, יש תינוקות שפעם ביום...
לא הבנתי איך לא להניק בכלל בחמש יפתור את הבעיה... הוא יחזור לישון?

eירה1

New member
לא להניק ב5 ירגיל אותו לא לקום ולהמשיך...

לישון עד הבוקר??
ברור לי שיש שינויים בצרכים וזה בדיוק מה שאני מרגישה שקורה לו עכשיו. נראה שהוא מתחיל להרחיב את הפער בין הנקת הלילה להנקה של הבוקר, אולי העובדה שאני מניקה אותו מעירה אותו?
שינוי כל כך דרסטי, בבת אחת לישון שעתיים- שלוש פחות, זה נראה לי מאוד חריג ועובדתית, חסרות לו שעות השינה, הוא מאוד עייף ונודניק במהלך היום. בשנת הצהריים, הוא משלים את החסר וישן שלוש שעות + במקום השעה וחצי- שעתיים שישן בדר"כ.

gudat

New member
אולי ירגיל, אולי לא....

והשאלה באיזה מחיר. אם הוא בכיף שלו מתמסר ותוך חמש דקות נרדם חזרה- ברור ששווה ללכת על זה.
אם זו סאגה ארוכה שמלווה בבכי ותסכול- זה משהו אחר.
בימים כאלו שהוא מתעורר מאד מוקדם, אולי הוא צריך שנת בוקר...? ובכל מקרה נכון, יש תקופת הסתגלות. בדומה לפעוטות שמוותרים על שנת צהריים. מי שעברה את זה יודעת כמה קשה להעביר אחה"צ עם פעוט שלא ישן צהריים, ומצד שני אם הוא כן ישן- נרדם ב 11 בלילה... זה חלק מהעניין :).

eירה1

New member
תודה

אני צריכה לחשוב על זה, נראה איך יהיו הימים הקרובים.
זה פשוט נראה לי מאוד מוזר שבמשך כל השבוע האחרון למשל, הוא התעורר בשעות 7:30-7:45, היה לילה אחד שהוא התעורר והיה ער כשעה ולכן, באותו בוקר התעורר רק ב 8:30!
ופתאום ביומיים האחרונים , קם ב6 או 5...
לישון רק 8.5-9 שעות בלילה, מרגיש מעט מדי בגיל שלו... אני מקווה שזה יסתדר.

אם הוא ישן גם בצהרים

עוד איזה 3 - או 4 שעות אז זה מספיק לגמרי שעות שינה
אבל....אולי הוא לא מרגיש טוב?
אולי שוב השיניים מציקות ולכן מתעורר יותר?
אולי משהו בריאותי אחר?
&nbsp
&nbsp
יקירה....בואי לא נמהר ב"להאשים" את ההנקה בלבד בענייני השינה
אם מספר ההנקות ביממה ברורות
וקבועות
אולי ההתעוררות המוקדמת או השינוי בשינה...בכלל לא קשור לתחום
ההנקה?
&nbsp
&nbsp

eירה1

New member
Houston we have a problem

ראשית, ברור שאם הוא ישן 3-4 שעות במהלך היום, אז הסה"כ הוא בסדר
ולא חסרות לו שעות שינה. אמממה, הוא קם מאוד מאוחר אחר הצהריים ואז, שנת הלילה נדחית ונהיה בלאגן שלם. הרצוי הוא, שהוא ירכז וישן את רוב השינה שלו בלילה.

שנית, אני לא "מאשימה" את ההנקה, אני מנסה להבין מה עובר עליו. אם הוא מתעורר, יונק ועדיין לא חוזר לישון אז, כנראה שיש בעיה אחרת וזו לא הסיבה שהוא התעורר או לא הסיבה היחידה.
כמו שכבר כתבתי, אני מרגישה שהוא מתחיל להרחיב את הפער בין הנקת הלילה לבוקר. בעבר, ברגע שזה קרה, הפסקתי להניק בשעה הרגילה ועברתי לשעה החדשה, לאחר פעם - פעמיים כאלו, הוא העביר את ההנקה לשעה החדשה באופן קבוע
הפעם, הבעיה היא שהוא מתעורר, ולא חוזר לישון . מצד שני, חסרות לו שעות שינה והוא עייף (וגם אני ) אז פשוט לא ידעתי איך לפעול במקרה זה.

לגופו של עניין, כנראה שהפעם יש משהו, עדיין לא ברור מה. העובדה שאתמול התעורר בחמש ולא חזר לישון גרמה להבין זאת, וגם הלילה שוב השכמה ב 4:45 והתקשה להרדם עד שלבסוף נתתי לו נורופון והוא נרדם.

זה קצת מבלבל יועצת שינה (שמקדשת את השינה) המליצה לי בחום להפסיק את ההנקה עד שהוא מתעורר לגמרי. יועצות הנקה (מקדשות ההנקה) מזדעזעות מהרעיון של לא להניק... ואני פשוט מנסה להבין מה נכון.

נקווה לטוב

יש בעייה בתחום יעוץ השינה אל מול יעוץ הנקה

משום שחלק מיועצות השינה מנחות נשים לפעולות,שעלולות
לפגוע בהנקה
אבל- לאו דווקא שייעוץ הנקה פוגע ביעוץ השינה
כי הכל תלוי מקרה ואין הנחיות כלליות שמתאימות לכל התינוקות בכל המצבים
&nbsp
בכל אופן- אם נתת לו נורופן, ואם זה הרגיע אותו והוא נרדם
כנראה, משהו באמת הפריע לו
ואולי באמת משהו באינטואיציה שלך נכון ויש משהו שלא בסדר
&nbsp
-אספר לך שהקטנה היונקת הנוכחית שלי, בת שנה + 4חודשים, חולה
או"רק" לא מרגישה טוב, היא פשוט מפסיקה לישון, יכולה לינוק כרגיל, לאכול
כרגיל, לצחוק להיות מאושרת, לא לעלות חום ו...רק לא לישון.....
אז...זורמים,לא מתרגשים, מפנים זמן לפשוש, ומאפשרים לו את מה שהוא צריך-
&nbsp
חוץ מזה את צודקת לחלוטין, תינוקות, פעוטות וילדים, משתנים כל הזמן
ומה שהיה נכון לפני חודש אולי כבר פחות מתאים עכשיו
זה גם בסדר
&nbsp

למעלה