אשמח להדרכה

meitalzvoo

New member
אשמח להדרכה

שלום וברכה,אני רוצה להתחיל למכור דברים אישיים (יד 2) מהאייבי/מהאמזון..
אני לא יודעת מאיפה מתחילים,בקושי מה זה פייפאל,אין לי שום חשבון עדיין,אני ממש אשמח לאיזשהו מדריך ברור שאתם ממליצים עליו מהתחלה עד הסוף ממש מפתיחת חשבון ועד שליחת המוצר בהצלחה,אין לי בעיה גם אם מישהו מפה ילמד אותי וידריך אותי אבל אני ממש צריכה עזרה כי אין לי מושג בכלל!! אז אשמח להצעות..תודה!:)

trilliane

Well-known member
מנהל
איביי ואמזון (בלי ה) הן זירות עסקיות מקצועיות לכל דבר

זה לא כמו יד2 בישראל. אם המטרה שלך היא רק להיפטר משטויות בבית, עדיף לנסות למכור ביד2 או אפילו למסור באתר "אגורה" ולא למכור בְּאיביי, כי מדובר בלימוד ובהשקעה לא מבוטלים וזו טרחה רבה עבור מכירה לא מחייבת של דברים אישיים.
&nbsp
אם, לעומת זאת, את מתכוונת להיכנס בצורה רצינית לתחום המסחר המקוון (וקחי בחשבון שממכירה של קצת שמונצעס מהבית לא מגיעים רחוק, אבל זו התחלה טובה לבסס חשבון) אני ממליצה לך להתחיל כקונה ולהכיר את השטח, לחפש, לראות מה מוצע למכירה, באילו מחירים, לחוות את חוויית הקנייה בעצמך, להכיר את המערכת ברמת משתמשת בסיסית לפני שאת כבר קופצת למים העמוקים של הרמה המקצועית.
&nbsp
קחי בחשבון שברגע שתתחילי למכור זה "אל-חזור": כל מה שתפרסמי מחייב אותך. לא תוכלי להתחרט (ללא השלכות) אם לקוח קנה במחיר נמוך מכפי שרצית; לא תוכלי לעשות טעויות ולקוות שיסלחו לך ו"יחליקו" את זה... את אף אחד לא מעניין שאת חדשה. מבחינת הלקוחות את עסק לכל דבר ועניין, אין הנחות ואין טובות.
&nbsp
בקיצור, תתחילי מפתיחת חשבון פייפל, חשבון איביי, תקני כמה שטויות זולות, תביני במה מדובר, תראי אם בכלל נראה לך. תתחילי לצפות בסרטוני הדרכה (יש אין ספור ביוטיוב, בעיקר באנגלית כמובן), תדפדפי קצת בפורום, תראי על מה מתלוננים מוכרים, על מה מתלוננים קונים... תבדקי אם כל העסק מתאים לך. אם תחליטי שכן, את יכולה לשלם למדריך פרטי או לקורס או לשבת וללמוד לבד... כך או כך זה כסף ו/או זמן. אבל לפני שאת מתחילה להשקיע, אל תקפצי מהמקפצה הגבוהה כי ממנה שוקעים. תתחילי מלטבול את כף הרגל במים.

meitalzvoo

New member
לגבי קניה..

היי בעבר היה לי חשבון,לפני כמה שנים וקניתי דברים פשוטים..אז אני יודעת קצת מה זה איביי אבל אף פעם לא מכרתי משהו אז לא היה צריך גם חשבון פייפאל,הייתי שמחה לעסק עצמאי אבל בתור התחלה חשבתי להתחיל למכור דברים פשוטים מהבית להכיר קצת ולבדוק אם כל העסק מתאים..ברור לי שזה לא פשוט ושאין מקום לטעויות,לכן אם יש למישהו מדריך התחלתי טוב,ברור ומומלץ אם זה בכתב/סירטון (בעברית עדיף) כדי להתחיל לפתוח את החשבונות בלי טעויות עם כל הפרטים..אני אשמח!:)

trilliane

Well-known member
מנהל
מוזר, עד לפני כמה שנים קשה היה לקנות באיביי ללא חשבון פייפל

אני לא מוכרת ולא יכולה להפנות אותך לסרטונים מומלצים מסוימים (מן הסתם לחפש ביוטיוב את יכולה לבד) אבל גישתי לחיים היא שאין קיצורי דרך להיכרות אמיתית עם המערכת ולכן המקור הטוב ביותר הוא המקור. כלומר לקרוא את הכללים ואת המדריכים של איביי עצמה. רובם באנגלית, אבל הם המקור הכי ישיר, מהימן ועדכני (יש לא מעט שינויי מדיניות לאורך הזמן) ללא תיווך או תרגום שעלול לפעמים לגרום לטעויות (את אף אחד לא יעניין אם מישהו הטעה אותך או שצפית במידע לא עדכני). אני מניחה שלא תקבלי בהם טיפים לא רשמיים שעוברים מפה לאוזן, אבל הכרת המערכת והכללים היא תמיד בסיס טוב.
&nbsp
לגבי עברית, יש קצת מידע באתר של איביי ישראל ובעמוד שלהם בפייסבוק, את יכולה להתחיל משם:
http://sell.ebay.co.il/
&nbsp
https://www.facebook.com/eBay.Israel/app/1470256603191524/

meitalzvoo

New member
השתמשתי בעבר

רק בכרטיס ויזה נטען..
אני מאמינה שיש אנשים שהצליחו לבד בבית (כמובן בעזרת ייעוץ אינטרנטי,פורומים וכו') ולא שילמו על קורסים וכאלה..וברור לי שאצטרך עזרה בהמשך ולא אדע הכל על רגל אחת,לכן הגעתי לכאן..אם ממש אלך לאיבוד אחפש אולי שיעוריים פרטיים/קורסים,כרגע אני לא יודעת אם מתאים לי בכלל אז לא אוציא על זה סתם כסף ואולי בכלל אפרוש אין לדעת..
בכל מקרה ממש תודה רבה לך על כל המידע.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא סותר; רוב המוכרים בעבר לא אפשרו תשלום באשראי

רק בשנה האחרונה (מאז שאיביי ופייפל נפרדו) האפשרות לתשלום באשראי נכנסה אוטומטית לכל העסקאות.
&nbsp
אני בהחלט בעד מדריך מסודר אם את רוצה לצלול, אבל לפני שאת מוציאה מאות (או אלפי) שקלים על לימודים, תתחילי מלקרוא ולהתעניין ולראות אם זה תחום שאת אכן רוצה להשקיע בו.

Amiram_e

New member
מאמן אישי

את יכולה ללמוד מיוטיוב, את יכולה לקרוא בפורומים
אבל אם אין לך מושג לגמרי הייתי ממליץ על קורס ממאמן אישי.
חבל שתעשי טעויות של מתחילים.
אני מכיר אישית את אלמוג קינן. ebay4u. אינני מקבל ממנו אחוזים. הוא פשוט מדריך טוב.
לא הייתי ממליץ על קורסים באלפי שקלים. אם יש אחרים שמכירים מאמנים שיכולים לתת מספר שיעורים הם מוזמנים להמליץ.

meitalzvoo

New member
תודה רבה

נכנסתי לפייסבוק שלו באמת רושם ראשוני טוב,בנתיים אני מחפשת משהו חינמי להתחלה..אולי אמשיך לבדוק בהמשך..

Amiram_e

New member
מה יש לקחת בחשבון בדיוק?

משלוחים עולים כסף בכל מדינה. שום דבר הוא לא בחינם.

Amiram_e

New member
אז איך כל כך הרבה מוכרים מתפרנסים במכירה מהבית?

לא כולם עובדים בדרופ שיפינג ומרווייחים 2 דולאר עלובים מכל מכירה.
יש כאלה שקונים סחורה ושולחים בעצמם ומרוויחים 20-30 דולאר למכירה.
אם יש לך מוצרים טובים ומרוויחים מספק בארץ אתה עושה חשבון כלכלי, קובע תור בדואר מהסלולר.
אין שום בעיה בשירות של דואר ישראל והוא לא פחות טוב מדואר אחר.

יכול להיות שבעתיד אכנס לתחום. כרגע אני עובד

ב2 עבודות

שבקיץ אני כולי בקושי יכול לזוז , ועצבני....

יכול להיות שהדואר עבר שיפור

תודה

אבל ו עבודה במשרה מלאה - כלומר צריך להשקיע לא מעט

trilliane

Well-known member
מנהל
זה ממש לא נכון באופן גורף אלא משתנה מסניף לסניף

liranmelzer

New member
טיפ קטן לגבי הדואר

ברגע שהמכירות מתחילות להיות קצת יותר משמעותיות ומגיעים לדואר כל יום או יומיים, אפשר לקנות בולים מראש, ואפילו לקחת מהדואר מדבקות של דואר רשום דואר אוויר וכו', כל מה שצריך. מכינים את הכל בבית ומגיעים לדואר רק למסור.
רצוי להכיר את הפקיד :) אבל גם אם לא זה לא משנה, פשוט מוסרים את החבילות (אם זה דואר רשום רק מבקשים חתימה) והולכים, לא עומדים בתור בכלל.
אני עושה זאת וזה עובד מצוין. כששולח אקו פוסט, אני עדיין מזמין תור בדואר כי אין לי את המדבקות וזה לא קורה הרבה אצלי, אבל אני מניח שאפשרי גם בזה.

למעלה