אשמח לדעת את דעתכן

סדני

New member
אשמח לדעת את דעתכן

שלום לכולן, מאז הכנס לא הפסקתי לחשוב על עניין הגנטיקה. אני תוהה האם ייתכן ולאימי, אחותי, שאר בנות משפחתי יש אנדו'. הדבר היחיד הבטוח שאני היחידה שתמיד הייתה מפונקת במחזור ורק אני אובחנתי. אז נראה לי שלא אצליח לשכנע את כולן להגיע ולהיבדק אצל רופא, שאולי ינסה לגלות אם חלילה גם להן יש את הקללה הזאת. כן חשבתי לתת לכולן את השאלון של האנדו'ולהעביר למרפאת האנדו'- אולי זה יוכל לעזור בתור התחלה וכמובן לפני השלב היותר מעמיק...אולי אפילו יזרז להתחיל במחקר.. ואולי כך גם תעשה כל בת אנדו' גאה לבנות משפחתה, מה דעתכן?

סדני

New member
זה בדיוק העניין..

הרי ברור לכולנו שלא איבחנו את בנות משפחתנו. אבל ד"ר סוריאנו אמר שכמעט בטוח שאם יש לי יש לאמי. ועצם העובדה, שרוב האמהות שלנו נישאו בגיל מוקדם יחסית להיום והביאו ישר מספר ילדים, זה עזר להתמודד עם המחלה. לי ברור שאמי סובלת ממחזור קשה וגם ברור לי שהיא התרגלה לסבל ובגלל זה שאני סבלתי היא אמרה שאין מה לעשות. וכמו שכבר נוכחנו לדעת כאבים קשים במחזור הם סממן טוב.. לפחות אצלי זה תמיד היה ככה (כאבי גיהנום להגדרתי). תחשבו על זה...

אני יחידה עם אנדו'

ואמא שלי דווקא נישאה מאוחר [יחסית לבני דורה - גיל 27], בגיל 36 ילדה אותי ואת אחי - אנחנו תאומים [אז לידות יחסית מאוחרות...] כמובן באופן ספונטני. רק לי היו הכאבים העזים [שהתבטאו , בסופו של דבר, בהתעלפות לרוב כי לא יכולתי לשאת את הכאב [או יותר נכון הגוף לא היה יכול לשאת]. יש לי שתי אחיות ...לאף אחת מהן אין בעייה דומה, עד כמה שידוע לי. [שתי האחיות שלי התבקשו על ידי, להיבדק לגילוי אנדו', ולא גילו אצלן] לא יודעת אם יש לאמא שלי. אחקור את העניין...

ShirYaki

New member
לאמא שלי גם היו מחזורים נוראיים

אבל הם עברו אחרי ההריון הראשון.

טל249

New member
אצלנו - כנראה שהיה לדודה שלי

שמתארת שבמחזור היא היתה מקבלת זריקות נגד הכאבים ומנוטרלת 3-4 ימים. מה גם שהיה להם קשה להכנס להריון והיא הרתה בסוף בגיל יחסית מאוחר. היום בת דודה (מדודה אחרת) גם סובלת מכאבי תופת ואני "שמה עליה עין", אני רוצה לבדוק עם סוריאנו אם כדאי שכבר מגיל צעיר (16) תתחיל לקחת 4 חבילות ברצף בכל פעם...

ha1231

New member
גם אני בדקתי וחקרתי ולצערי אני

היחידה שבורכה במחלה הזו. חוץ ממני לאף אחת אין בעיות.

יול6

New member
במשפחה שלנו

תחקרתי את אמא שלי וגם את סבתא שלי בעקיפין. לאימא שלי אין אנדו' והיו לה מחזורים קלים בלבד- היא הייתה מתעמלת אומנותית בעברה. אבל לקח לה 4 שנים להיכנס להריון ראשון בגלל בעיות ביוץ. סבתא שלי נכנסה להריון בקלות, כסבא שלי רק הסתכל לכיוונה,ומעולם לא סבלה מבעיות. גם לאחיות שלי אין כאבים, ורק אני עם סיבוכים וכאבים. לסיכום- אין גנטיקה אצלנו.

לצערי, הפסדתי בכנס על הגנטיקה../images/Emo4.gif

אבל לפי הפורום, הבנתי/למדתי שקיים העניין הגנטי... לי אין אחיות, לאמא שלי יש אחות אחת (לא ידוע לי עליה ואין לה בנות!!) אמא שלי טוענת שהיו לה כאבים חזקים של מחזור, אבל הפסיקו לה בלידות. היא נכנסה באופן ספונטני להריון (אמנם לא מיד, אבל לא לאחר הרבה מאוד זמן). לא ידוע לי על עניין גנטי אצלי במשפחה (אין גם מספיק בנות) אולי מזל

למעלה