אשמח לדעתכם

אשמח לדעתכם

אני בזוגיות רצינית זמן ממושך.
האיש שלי סיפר לי שהוריו החליטו לקנות לי מתנה מסויימת ליום הולדת שהם ידעו שאני רוצה מאוד וכרגע אין לי כסף עבורה (עלות כמה מאות ש"ח).
הוא סיפר לי שהתנגד ואמר להם שזה יקר ומוגזם ושכנע אותם לא לעשות זאת.
אני בתגובה נפגעתי גם ממה שתיאר שאמר להורים וגם שלאור כל הדיון בנושא לא חשב לקנות לי בעצמו את הדבר הזה, שידע שישמח אותי מאוד.
דיברתי איתו על כך, הוא מבחינתו לא הבין מדוע אני כועסת ועמדתו שהתנהג בסדר גמור, אפילו קרא לי חוצפנית.
למותר לציין שמדובר בקשר הדדי, לא ניצול כלכלי או משהו בסגנון וכל הנוגעים בדבר אנשים עובדים, לא מצב מצוקה או מקרה קיצוני כלשהו.
אני עדיין חשה עלבון וזה אפילו גרם לי לתהות על הקשר כולו כיוון שזה לא אירוע חד פעמי מסוג זה.
אשמח לשמוע דעה מכל סוג. תודה.

Deanna2688

New member
עונה.

אני חושבת שזה יפה מצידו, שהוא דואג להורים שלו שלא יוציאו סכומי כסף מופרזים..
שלא לדבר שאולי הוא רצה לקנות לך את זה בעצמך.
ההורים שלו אולי אנשים עובדים, אבל אלו זמנים קשים, והם מבוגרים.

בקיצור הוא דואג להוריו.
וזה יפה,.

חוץ מזה, הוא אדיוט שהוא סיפר לך.

מעריכה את תשובתך

סתם הבהרה, הוא לא רצה לקנות לי ואכן לא קנה לי בעצמו וזה חלק גדול ממה שגרם לי הרגשה לא נעימה. הוא רואה בזה הוצאה מוגזמת, כך אמר לי מפורשות.

s EsH

New member
אני מניחה שהוא חושב שזאת הוצאה מיותרת

מה שמפריע לך, לדעתי, זה הביטול של הרצונות שלך בגלל שהוא מוצא את מה שאת רוצה לא הכרחי.
העובדה היא שסדרי העדיפויות שלכם שונים. אני הייתי רוצה שבן זוגי יכבד את סדרי העדיפויות שלי (בטח ובטח כשזה מגיע למתנת יומולדת שבעיני זה נטו רצונות אישיים של חוגג היומולדת).

השאלה היא אם הוא קנה לך משהו אחר שרצית מאד (כי הוא חשב שזה יותר חיוני)... אם זה המצב, אז הוא לא "קמצן" כלפייך או לא מתחשב, פשוט העריך שמשהו אחר עדיף לך יותר.

נכון..

אני עדיין לא יודעת כי יום ההולדת בעוד מספר ימים, אבל בשנה שעברה לא קיבלתי מתנה, אלא זר פרחים צנוע ופרט לכך התעלמות מוחלטת וקצת התאכזבתי בלשון המעטה.
אנולי זה נשמע רודף בצע מצידי אבל אני כותבת את האמת לגבי הרגשתי. זה מציק לי ואני סובלת מכך.

s EsH

New member
אני דווקא מבינה אותך

ממש לא רודף בצע בעיני.
לא חושבת שזה עניין ההוצאה הכלכלית כמו הביטול של הרצונות שלך והסדרי עדיפויות שלך.

s EsH

New member
אתם חיים יחד?

איך הוא מתנהל כלכלית ביום יום?
הוא חוסך גם מעצמו?

אענה ב

אם זה בסדר

s EsH

New member
לא יודעת למה, אבל אני לא מצליחה להכנס למסרים

שלי. לכן אני לא עונה...

sweetdreams

New member
אני מכניסה סיווג קטן לדברים

אני מסכימה בגדול עם מה שאת אומרת, פרט לזה שכאן מעורבים ההורים שלו.
זה הגיוני שעל אף סדרי העדיפויות השונים שלהם, ולמרות שהוא חושב שזו הוצאה מוגזמת, עדיין ביום ההולדת שלה הגיוני שהיא תצפה *ממנו* להתחשבות ברצונותיה. וקראתי את ההמשך, שגם הוא עצמו לא משקיע במתנות, וזה מאכזב אותה גם כן. (בעיניי, אגב, זה האישיו המרכזי.)
אבל מההורים שלו?? לא הגיוני בעיניי לצפות להתחשבות המרחיקה מחוץ לגבולות הזוגיות, ואל משפחות המוצא. גם אם הם הציעו, מותר לו להתערב ולומר - לא, זה לא במקום!
והאכזבה שלה? לפי דעתי היא כולה מההתנהגות שלו ומהיחס *שלו כלפיה*, ובלי קשר למקרה עם ההורים, ולמתנה שהיא לא קיבלה מהם.

תודה על ההתעניינות

זה לא הסתדר מבחינתי, עדיין תקוע לי כמו איזה גוש דמעות בגרון.
אני אמרתי את שלי
הוא מבחינתו אמר שהוא בעצמו נפגע וכועס.
ופה הדיון נגמר.

maybesure

New member
אולי

אם תרצי מאוד משהו אחר בכמה עשרות שקלים - זה יהיה יותר מציאותי.
אגב - כשאני רוצה לקנות משהו לאישלי והעלות שלו כמה מאות ש"ח - אני שואלת את אמא שלי, שממילא רוצה לקנות לו מתנה - אם מתאים לה להשתתף והיא נענית לרוב ברצון. ככה זה גם בר-ביצוע וגם הוא מקבל משהו באמת שימושי. זו גם אופציה.
ואני בזוגיות כבר בוודאי הרבה יותר שנים ממך - אבל זה לא קשור..

אני חושבת שבצדק הוא מנע מהוריו לקנות עבורך, כמו קודמותי שכתבו כאן - זו הוצאה מכובדת אפילו למישהו שעובד.
ואם כולם עובדים וגם את - והם או הוא, לדעתך יכולים להרשות לעצמם - אז איך את לא יכולה?

אני בטוחה שבכוחות משותפים תוכלו יחד לרכוש עבורך את הפריט הזה.

למעלה