אשמח לדעתכם

אשמח לדעתכם

זוג בשנות השלושים המאוחרות שיחסיהם עלו על שרטון לפני כמה שנים. החלו לגשש ברבנות ואצל עורכי דין אבל בדקה ה-90 לקחו את עצמם בידיים והיה נראה שהם משקמים את הזוגיות. כשהתגרשתי לפני שנתיים הם היו בתקופה טובה ואני הסתכלתי עליהם וחשבתי שאם הם הצליחו לשקם את היחסים אולי גם אנחנו יכולים. היחסים השתפרו כל כך שאפילו עשו עוד ילד. כיום יש להם תינוק ומאז שנולד כל מה שבנו (מחדש) התמוטט כמו מגדל קלפים והם שוב לא מתפקדים כמשפחה, לא סובלים אחד השני. קובעים משמרות מי מטפל בילדים (ממש כך) ויותר מזה לא מחליפים מילה אלא אם צריך לצעוק אחד על השני כשמשהו משתבש בניהול הלקוי. הדילמה היא אם להיפרד עם תינוק או להמשיך לסחוב. לפני כמה ימים פנה אלי לבקש את הטלפון של עורכת דין ואני שואל את עצמי מה אני הייתי עשוה במקומו. לפחות אנחנו התגרשנו עם ילדים יחסית גדולים. בעייה

בדד1

New member
להיפרד, להיפרד

כמו אז גם עכשיו הם בשלב הגישושים אצל עורכי הדין
אולי זה מה שיגרום להם שוב לקחת את עצמם בידיים

נתתי פה את העצה הזאת עשרות פעמים

אבל כשמדובר בזוג שאני מכיר הרבה שנים, הייתי בחתונה שלהם ובבריתות של הילדים שלהם, ראיתי אותם עולים מהמקום הכי נמוך שאפשר, פתאום אני רואה את הדברים בפרספקטיבה אחרת.

מהקיצוני השני אני מסתכל עלי ועל גרושתי. שנינו בקשרים חדשים, הם כנראה הולכים לחתונה (יש כאלה שלומדים לאט) והחיים של שנינו הרבה יותר טובים כיום. ללא ספק שהגירושין עשו לשנינו רק טוב. אבל אני מניח שאנחנו במיעוט.

ללכת לגישור באופן מיידי ולהגיע לפתרון טוב

ילדים זה לא דבק.
ילדים גם מתסגלים מהר יותר למצב גירושים..מאשר ילדים בגיל ההתבגרות, למשל.
ילדים יודעים לפתח "אנטנות מאוד רגישות. הם קולטים מייד שיש יחסים עכורים בין ההורים. האוירה יכולה להביא למצב של אומללות.
ולבסוף..הילדים עוד לומדים להתנהג כמו ההורים. עדיף באופן מיידי לחתוך בצורה הכי סבירה שתתאפשר להתנהל מול הילדים ורק לטובתם.

אז לא. לא השאר יחד בגלל הילדים. הילדים זקוקים להורים שמסוגלים לתפקד
להורים שיש בהם שמחת חיים
להורים שמסוגילים לשוחח אחד עם השני.

עם הילדים הגדולים זאת לא בעייה

כלומר לא בעייה שונה מגירושין אחרים.

הוא דואג שהתינוק לא יידע אפילו מי הוא אם הם ייפרדו בשלב הזה.

להיות אבא זה לא שם תואר->זה תפקיד עם הגדרות

היחס של הילדים ניבנה עם השנים. אם יהיה "אבא" ולא רק בתואר..הילד יכיר את אביו..ותהייה שם מערכת יחסים בריאה..אין ספק שרק יצא נשכר..כיוון שהילד לא יגדל באוירה עכורה.

"אבא"= צריך לעבוד בשביל להיות אבא. זה לא בא בחינם.

ismeralda100

New member
קובעים משמרות? זה בגירושין, לא?בשלב של

האחרי ולא של הלפני אאל"ט.
טוב נראה שהם כבר עשו חושבים....

ללכת עם, להרגיש בלי

היות והם לא ממש מדברים אחד עם השני, אפילו שהם עדיין חיים באותו בית, אבל ישנים בחדרים נפרדים, קבעו מטלות שקשורות בילדים לכל אחד מהם. ביום זה, זה וזה את לוקחת אותם מהבית ספר ומטפלת בהם ובימים אלה ואלה אני.

לא ממש משנה

עולה מהכתובים מעט מאוד שליטה, מעט מאוד תכנון, כמו מרבית מהסובבים מן זרימה שכזו הנשלטת עלידי מקריות ומזל.
מה יחליטו עכשיוו ישנה מעט מאוד...פחות או יותר כמו כל שהחליטו עד כאן.

לאט לא אומר - חכם

אני לא הולך ליעץ להם

למרות שעברתי איתו את המשבר הקודם והוא עבר איתי את הגירושים שלי. אישית נראה לי שהחיים שלהם בנפרד היו יותר טובים. הם גם מבוססים באופן יחסי כך שלא ייפגעו יותר מדי ברמת החיים. אבל אין לי מושג אם גם אני הייתי יכול להיפרד כשיש תינוק קטן בבית. הוא אומר וכנראה בצדק שהילד יגדל ולא יכיר אותו בכלל.

נראה לי שרק שאלה של זמן עד שהיא תמצא לה מישהו ותתחיל משהו מהצד וזה כבר ישים קץ ללבטים.

Eלנה

New member
כתבת בהתחלה מה הייתי עושה במקומם

הרגע כתבת אני לא הולך ליעץ להם
אני חושבת שאף אחד לא יודע ב ד י ו ק מה הולך בחיי זוג נשוי ולכן ההחלטה שלך נכונה לדעתי.
לי יש זוג חברים שרבים בטרוף ולמתבונן מהצד יראה כאילו תוך שעה הם ברבנות והבדיחה שהם זוג שבסופו של יום מסתדר לו ככה בצורה טובה.
חכה בסבלנות אולי יעשו עוד תינוק ויהיה בסדר חחחח

בגלל שזה מישהו קרוב

אז קשה לא לחשוב מה אני הייתי עושה במקומו...

מקווה מאד לטובתם שלא יעשו עוד תינוק. כבר יש להם 3 בבית.

Eלנה

New member
די קשה

לראות חברים שלדעתך מתדרדרים ולא להושיט יד, אבל התערבות יותר גרועה
לפי דאגתך אני משוכנעת שתהיה שם עבורם לאסוף את השברים אם חלילה יגיע לזה.

למעלה