אשמח לדעתכם

אשמח לדעתכם

לפני שלושה שבועות נולדה לנו נכדה. במשך כל ההריון הבת שלי וחתני אמרו שאחרי הלידה הם יעשו אירוע. ובינתיים החיים חזרו לשיגרה והם "התקררו" אבל החברים שלנו לא שכחו.... וכל פעם מזכירים/שואלים מתי? את הזוג הזה אי אפשר להזמין עם הזוג ההוא וכך הלאה... עלתה במוחי מחשבה פראית או אולי לא... לעשות בוקר של נשים. להזמין כ- 20-30 נשים ? לארוחת בוקר ביום שישי, תהיה לי בעיה עם חברה דתיה שלי אבל אי אפשר הכל. זה נשמע הגיוני להזמין ללא בעלים? אתם חושבים שצריך לתת איזה תוכן בצורת הרצאה או משהו לבוקר כזה? אשמח מאוד לרעיונות בבקשה.

דוריק30

New member
אירוע נשים

אני חושבת שזה רעיון מקסים! אבל- איפה הבעלים בסיפור הזה, האם הם פחות בעניין החגיגה? לגבי התוכן- אם הייתם עושים אירוע להולדת הנכדה, סביר להניח שהייתם מסתפקים במפגש החברתי, נכון? אני חושבת שהרצאה זה תמיד דבר נחמד ומעניין, אבל גם פה תצטרכי למצוא נושא שיעניין את רוב הנשים. שיהיה לך בהצלחה

הבעלים כמובן ישמחו לבוא

אבל יש לנו חברה שהתאלמנה לפני פחות מחודש וחשבתי להתחשב בה ואולי כך היא תרגיש יותר בנוח לבוא.

דוריק30

New member
את יכולה לעשות מפגש נשי בלי קשר

אבל אם את רוצה לחגוג את הולדת הנכדה, אז את קצת מפספסת זה עדיין יפה לחגוג ככה- רק עם נשים- ויכולה להיות אמירה נשית יפה ואפשר אפילו לעשות מתנה נשית משותפת

לגבי הכנסת תוכן לארוחת הבוקר

הרצאה בנושא מעניין ואיזה נושא, או כל רעיון אחר שקשור לכך

KarinDi

New member
חייבת להודות

גם אני לא ממש הבנתי את הכוונה: האם האירוע יוגדר כאירוע לכבוד לידת התינוקת? האם הבת והחתן יהיו מעורבים באירוע? או שמא מדובר באירוע חברתי כ"פיצוי" על האירוע שהובטח?

אז כך ביתי וחתני החליטו שהם לא

בקטע של לעשות אירוע להולדת ביתם. החברים שלנו - הסבא והסבתא רוצים לבוא לומר מזל טוב ולהביא מתנה לתינוקת. להזמין את כולם יחד לא מתאפשר לי .ולכן חשבתי לעשות בוקר של נשים. ולהזמין גם את הבת שלי והנכדה הטרייה. לא רציתי שהבוקר הזה יסכם רק באכילה, רציתי לתת לו תוכן בצורת הרצאה או משהו חוויתי לנשים שמגיעות. המשהו החוויתי אשמח לעזרה.

דוריק30

New member
אם כבר נשים- אז שיהיה העצמה נשית

הרצאה בנושאים שמעניינים אתכן- מין בגיל מבוגר, סבתאות בעידן החדש, סדנת יצירה לא כל כך עולים לי רעיונות אבל אני בטוחה שבשיטוט באינטרנט תמצאי דברים שיהיה לך בהצלחה

KarinDi

New member
בדרך כלל

אני תמיד בעד סדנאות יצירה, אבל 20-30 נשים זה המון! לרוב סדנאות ההפעלה פונות לקבוצות קטנות יותר (גם סדנאות שוקולד, אלכוהול, ריקודי בטן, נגינה ועוד) במקרה כזה הייתי הולכת על הרצאה, מופע או משחקים חברתיים. מה לגבי לימוד משותף? האם זה משהו רלוונטי ומתאים? יש היום קהילות של "יהדות חילונית/מתחדשת" וכדומה, שמארגנות לימוד בנושא מסויים. אפשר לבנות כזה דבר לבד (אשמח לעזור)- להתמקד בנושא כמו לידה, נשיות, דורות, אמהות....כמובן שאפשר גם למצוא אדם חיצוני שיעשה זאת. לרוב עושים הקדמה בקבוצה ואז מתחלקים לקבוצות קטנות (חברותות), מקבלים דף מקורות (לא בהכרח טקסטים מהיהדות- יכול להיות קטעים מספרים, משירים, תמונות וכו') ומדברים עליהם. בסוף עושים סיכום משותף. אפשר גם לארגן מספר תחנות פעילות סביב נושא מסויים (למשל מהנושאים שהצעתי קודם)- תחנת יצירה, תחנת בישול, תחנת שיחת נפש, תחנת הירגעות וכו' אם הרצאה- מה לגבי יזמות? קריירה נשית? שפת גוף? משהו בכיוון? אם לא, נשמח להמשיך לעזור! נשמע כמו אירוע חוויתי במיוחד!

למעלה