אשמורת שלישית

moonlihgt

New member
אשמורת שלישית

כל הלילה הטל ירד
לחלוחית על ריסי עיניי,
תלתלי כמו ענפי העצים
מתבדרים ברוח
רוקדים לקצב שירה.
פרחים מוטללים בדמעות
אני נושאת בליבי
בין עלי כותרתם מקופלים חלומות,
אני פוסעת בגן לבד
מקשיבה לצלילים, מערבולות אוויר
שואפת-נושפת לאט
פתאום הריק של הלילה מלא כל כך
ניצני פרחי מלכת הלילה נפקחים אט
פרפר מפרפר מפלס לו דרך בין ורידיי
שמורות העינים לחות ונוצצות
הלילה בוער בהן, תשוקת לבת כוכבים
מביטות בפרפר
בצבעיו הדוהים ,בגסיסת גווניו
באשמורת שלישית
רגע לפני הבוקר
הלילה מנצח
אותי
מובסת, דוממת, לא מספרת
עולל מכונף לא יונק מצוף הפרחים

Feanor75

New member
הממ

תיאור יפה של הלילה
אבל אני צריך הסבר לגבי הפרפר, מה הוא מסמל פה? ובכלל.
אני רוצה הסבר מה הכוונה בשיר הזה
תודה

moonlihgt

New member
הסבר

היי תודה על התעניינות
אני לא מעדיפה להסביר לפרטי פרטים שכל אחד יחשוב מה כל דבר מסמל לו למשל הפרפר
אולי חופש? אולי יצירה? חלום עדין?
אבל אסביר באופן כללי שמה שעומד מאחורי השיר
זה הפסקה מהגמרא מסכת ברכות: הלילה מתחלק לשלוש אשמורות : אשמורת ראשונה חמור נוער
אשמורת שניה כלבים עוברים
ואשמורת שלישית אישה מספרת עם בעלה ותינוק יונק משדי אמו,
מכאן אני מקווה שזה יותר מובן

ואגב הפרח הזה מלכת הלילה פורח בלילה ורק פעם בשנה אפשר לקרוא עליו בויקפדיה

Feanor75

New member
תודה על התגובה

את יצרת את השיר הזה לכן מדובר בכוונה שלך ולא של אף אחד אחר. אם קורא מפרש בטעות בדרך אחרת את כוונתך זה לא משנה לנו, פרט לכך שבתור יוצרת עלייך לדאוג שיצירתך תהיה ברורה כמה שאפשר. כל עוד את חולקת את יצירתך עם אחרים יש לך אחריות עליה.
אני יודע שזה עדיין מאוד מקובל לנסות להצפין את המסרים כדי לשוות ליצירה מעטה אינטליגנטי, או גרוע מכך- לתת לקורא לפרש, אולי אפילו מלמדים את זה באקדמיה המסכנה. אני רוצה לשים סוף להפקרות הזאת. על זה אמרו שהמלך הוא עירום, הגישה הזאת מעוררת סלידה אצל מי שאוהב איכות ואמת.
מילא אם היית סתם שרלטנית, אבל נראה שדווקא יש לך מה לומר, רואים שיש לך את ההשראה, אז אני מבקש ממך לכתוב באופן ברור מעתה ואילך. אולי תכתבי עוד שני שירים כאלה להתרגל, אבל אחר כך רק שירים ברורים. אני ממתין לשיר ברור שלך אפילו שכתוב של השיר הזה שיהיה מובן, בלי פחד להתחייב על התוכן והכוונה שלך.
צר לי שנאלצתי להשמיע ביקורת לא אוהדת כמו שהייתי רוצה לתת.

דייהטסו

New member
פאנור

כל מה שאגיד עכשיו לא קשור לשיר הספציפי הזה. זאת לא פעם ראשונה שאתה מביע את עמדתך הברורה על אמנות. אני חושב שאתה מפספס בגדול. אמנות היא הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך. במקום להרחיב את אופקיך, לנסות להבין דברים חדשים, להתנסות בדברים מגוונים, אתה אוטם את עצמך, מגדיר לעצמך מהו הדבר ה"נכון" ומתבצר שם. חשבת לעצמך פעם שאולי יש איזו חוכמה, מקוריות, רגש אצל אחרים שאתה יכול ללמוד ממנו אם תתאמץ, לפחות תתן הזדמנות? שיש בעולם יצירות שאתה צריך לשנות משהו אצלך כדי להפתח אליהן? שמה שברור לך אולי סתום לאחר ולהיפך? להיות קורא טוב זו בעיני עבודה קשה כמעט כמו להיות כותב טוב, והיא דורשת שנים של אימון. יש יצירות שאני מסוגל להבין רק היום, אחרי שלושים שנה של קריאת ספרים וצבירת נסיון חיים .
וצורת הדיבור שלך "אני מבקש ממך לכתוב באופן ברור מעתה ואילך" מה זאת הפטרונות הזאת כלפי משתתפת אחרת בפורום?

Feanor75

New member
לא מסכים איתך

סיפור ושיר הם קודם כל יצירה, לא אתגר חשיבה ולא טיפול פסיכולוגי. אני מבין ומקבל את התפישה שלפיה כותב צריך להימנע מלנדב מידע מיותר, שינסה באמצעות כמה שפחות להעביר לקורא כמה שיותר, וגם יכול ליצור הזדהות איתו זה בסדר. אבל להעביר את הכובד לקורא או להשאיר יצירה פתוחה לפרשנות, אני חושב שזה בלתי נסבל זה משאיר תחושה לא טובה.
אם המשתמשת תרגיש שהדברים שלי פוגעים וייתכן שכך, עליי להתנצל בפניה, אבל את זה היא כבר תגיד בעצמה.
כמו כן עליי להוסיף שאני לא רואה בעצמי משורר גדול או בכלל משורר (סופר דווקא כן), אבל לפחות אני מתחייב למה שאני כותב ואפשר להבין את כל יצירותיי בקלות. האם לדעתך זה הופך אותן לרדודות?
אפילו אם כמה משוררים עלו בטעות לגדולה בדרך הזאת שאתה דוגל בה, אני לא חושב שהם ישרדו את מבחן הזמן. האמת לא סובלת דברים כאלה.

moonlihgt

New member
היי ממש לא מתאים לי הויכוח הזה

תעשו לי טובה כל גולשי הפורום אל תיכנסו עם האדון הנכבד לויכוח אני אודה אם תתיחסו לשיר שלי
תודה דייסטהו על מה שאמרת
באמת זה מרגיש לי כאילו שהוא מחלק לי הוראות
והשיר הזה לדעתי ברור לגמרי
אבל זה כבר ענין של דעה כל אחד ודעתו
וכמובן שבעיניי יש יופי גם בשירים סתומים מה גם אני לא מבינה כל שיר של אחרים שאני קוראת
ולך אדון נכבד
זכותך לדעתך זכותך לאהוב או לא אבל למה אתה תוקף? מאיפה אתה מסיק מסקנות כאלו אם אני מאקדמיה או לא שרטלנית או לא?
לכל אחד עולם הדימויים שלו
אם אתה מעונין להכיר יותר את הסגנון שלי {למרות שאין לי ממש סגנון אחיד} אתה מוזמן גם לעיין בבלוג שלי
ובקשר לשיר הזה אם תתאמץ קצת ותפתח גמרא ותעשה אחד ועוד אחד תבין את השיר
ואם לא תבין אני אסביר לך במשפט אחד {אם זה מעניין אותך אבל לדעתי זה הורס את האומנות}

Feanor75

New member
מונלייט

כנראה הייתי צריך להשתמש במילים יותר עדינות, צר לי שגרמתי לכעס.
בכל זאת העניין הזה של לתת לקורא לפרש מאוד מכעיס אותי, יכול להיות שאבקר אותו עד שאחסם או שאראה שהקול שלי לא מדבר לאף אחד וחבל על המאמץ.

-כן אני אשמח אם תסבירי לי את השיר. האם ניסית פעם לכתוב סיפור?

אין קישור לבלוג שלך, איך מגיעים אליו?

moonlihgt

New member
זה בסדר

כן עדיף להשתמש במילים יותר עדינות כי אתה יודע כל אחד שרושם משהו זה יקר לליבו ודאי גם אתה לא היית רוצה שיתקיפו אותך
עכשיו תראה אתה לא צריך לוותר או לשכנע על הדעה שלך פשוט זו דעתך אם אתה מתחבר לשיר אתה מתחבר ואם לא אז לא
גם אני לא מתחברת לכל דבר שאני קוראת וזה בסדר
לכתוב סיפור לא ניסתי אני לא טובה בזה אין לי סבלנות
בקשר לבלוג אני לא יודעת לשים קישור אבל אולי תלחץ על השם שלי או שתכתוב בגוגל דברים שרציתי לומר בלוג שירה תפוז
מעבר לזה שלחתי לך בפרטי יותר הסבר על השיר
כי כאן בשביל השאר שיקראו אני מעדיפה להשאיר את זה פתוח

aiziq

New member
מרגע זה והלאה בבקשה רק תגובות לשיר. תודה

Feanor75

New member
בקשר לביקורת על שירים שלנו

את צודקת, זאת הייתה טעות שלי להתנסח ככה.
בקשר לשיר, זה לא אם אני מתחבר או לא, אני טוען שאם יש איכות בכתיבה שלך ויש רעיון מאחורי השירים אז יש פה פספוס שהאיכות לא מגיעה לקורא. פרט לכך יש לא מעט משוררים שהיצירות שלהם בעצם ריקות מתוכן ולכן נוח להם שלא ניתן להבינן.
בקשר לשיר עניתי לך במסר.

aiziq

New member
אשמורת שלישית

אשמורת שלישית <-- מאחר ולא לכולם מוכרת הגמרא ( לרובנו גם לא מקצתה) כדאי להביא את הציטוט עליו נשען השיר כמוטו ( במקרה הזה רק את החלק האחרון של הציטוט ממסכת ברכות). זה מאד מקובל כשמדובר בפסוקים או בציטטות (לפעמים אפילו משורר ממציא מוטו
)

כל הלילה הטל ירד
לחלוחית על ריסי עיניי,
תלתלי כמו ענפי העצים<-- נזכרתי בשיה"ש , ",שראשי נמלא טל קווצותיי רסיסי לילה"
מתבדרים ברוח
רוקדים לקצב שירה.<-- שימי לב בהמשך אני מאיר על כפילויות בתיאורים.
פרחים מוטללים בדמעות<-- לדעתי צ"ל מְטֻלָּלִים
אני נושאת בליבי<-- לדעתי צריך להחליף את סדר המשפטים: "אני נושאת... פרחים..."
אני פוסעת בגן לבד<-- מזכיר את אלוהים המתהלך בגן עדן לרוח היום.
שואפת-נושפת לאט
פתאום הריק של הלילה מלא כל כך<--לא הוזכר קודם ריק הלילה, להיפך! הכנסת בו המון תוכן עד עכשיו.
ניצני פרחי מלכת הלילה נפקחים אט<-- לדעתי פרחי מיותר, כי הניצן הוא כבר הפרח

שמורות העינים לחות ונוצצות<-- שמורות העיניים הן העפעפיים, העפעפיים לא נרטבים

מביטות בפרפר
בצבעיו הדוהים ,בגסיסת גווניו<-- אלו שני תיאורים שמתחרים זה בזה. אני מעדיף את גסיסת הגוונים.
באשמורת שלישית
רגע לפני הבוקר<-- שוב, שני ביטויים , ציוני זמן שמתחרים זה בזה. אני מעדיף את באשמורת שלישית.
הלילה מנצח
אותי <-- לא הוזכר עד עכשיו מאבק.
מובסת, דוממת, לא מספרת

מון לייט יקרה, השיר אינו מדבר ברורות. הוא מדבר בתמונות רגש. המהלך אותו הקורא צריך לעבור הוא מהלך רגשי ( הקדשתי לכך פעם סדנת קריאה כאן בפורום). למרות זאת, אל לו להיות לא מדויק. הערתי פה ושם על אי דיוקים, על כפילויות בתיאורים כאילו השיר מושר מפיהם של שני משוררים, כל אחד בסגנון אחר. זה מקשה על ההקשבה

מבחינה תוכנית אני מבין שיש כאן עיסוק עם דברים שבירים: הטל, הפרפר, מלכת הלילה – נדירים וחד פעמיים ובעיקר מאד זמניים. כל אלה כנראה חוברים לאמירה על העדרו של עולל יונק. שיר געגועים אל משהו שחסר, שיר התאוות ואכזבה על אין-ילד. קראתי על ההתרגשות לקראת, על רמז ההתהוות ועל האובדן. ניצחון הלילה על היום סוגר את השיר בעצבות, אולי אפילו דיכאון. דיכאונו של הפרח שלא הגשים את יעודו – להיניק בצופו עוללים, להעניק עבור עצמו ועבור אחרים- חיים.

moonlihgt

New member
היי תודה

לקחתי לתשומת ליבי את ההערות הבונות אני באמת אערוך את השיר
רק בענין של הכפילות של אשמורת שלישית ובוקר זה בכוונה כדי להדגיש יותר
וגם צודק אני פעם הבא אביא ציטוט אם אני נשענת עליו חחח היה לי כאילו ברור שכולם מכירים נו שכחתי שלא
אבל תודה רבה על ההתיחסות המפורטת
והכי חשוב קלעת בול למה שהשיר מנסה להעביר

moonlihgt

New member
השיר ערוך ותודה איציק על ההערות מאירות העינים

תניא, רבי אליעזר אומר: שלוש משמרות הוי הלילה, ועל כל משמר ומשמר יושב הקדוש ברוך הוא ושואג כארי, שנאמר: ה' ממרום ישאג וממעון קדשו יתן קולו, שאוג ישאג על נוהו. וסימן לדבר – משמרה ראשונה, חמור נוער; שנייה, כלבים צועקים; שלישית, תינוק יונק משדי אמו ואשה מספרת עם בעלה.

אשמורת שלישית

כל הלילה הטל ירד
לחלוחית על ריסי עיניי,
תלתלי כמו ענפי העצים
מתבדרים ברוח
לקצב שירה.
פרחים מטללים בדמעות
אני נושאת בליבי
אני פוסעת בגן לבד
שואפת-נושפת לאט
פתאום הריק של הלילה מלא כל כך
ניצני מלכת הלילה נפקחים אט
העינים לחות ונוצצות
מביטות בפרפר
בגסיסת גווניו
באשמורת שלישית
רגע לפני הבוקר
הלילה מנצח
אותי
מובסת, דוממת, לא מספרת

niva99

New member
moonlihgt

קראתי את השיר הערוך.
שיר מאד רגשי ( נשי במהותו), עם תיאורים מעולם הצומח הנושקים לתיאורים פיסיים של המספרת.
אוירה קסומה של רוך המהולה באובדן / תבוסה : "רגע לפני הבוקר הלילה מנצח אותי
מובסת, דוממת, לא מספרת"...

המספרת חשה תחושה של החמצה ומקווה להשאירה פרטית.

מעניין

בגלל שהשאיפה והנשיפה אלו פעולות חשובות נראה לי כי בהחלט מתאים לכתוב אחרי תיאור הפעולות הללו :פתאום הריק של הלילה מלא כל כך בכלל שיר עמוס בעניין מתפתל בין עצמו מן הרגשה כזו
של פנטזיה

moonlihgt

New member
תודה שמחה שאהבת

זה משמח אותי כששיר שלי משרה על מישהו תחושת פנטזיה

למעלה