אשמה

אשמה

אני יודעת שלא כולם יצליחו להבין אותי. אלו שלא שמסביבי אומרים שאני טיפשה שאני מרגישה ככה, לפחות למי שהעזתי לספר.... אני מרגישה אשמה. עוד מעט 4 חודשיים יעברו מאז אותו יום מזעזע שישאר אצלי לעד כנראה. 4 חודשים אני סוחבת איתי מטען כ"כ גדול שאני לא בטוחה שיעלם אי פעם. אבא בבקשה תסלח לי, תסלח לי שגרמתי לך לצעוק עליי כ"כ הרבה פעמים כשהכי היית צריך אותי, סליחה שלא הייתי שם יותר, סליחה שרבתי איתך בלילה האחרון שלנו ביחד. איך תכננו לחגוג למחרת את היום הולדת של אחותי והכל היה שמחר אח"כ ביקשת ממני משהו ולא הסכמתי לעשות ביקשתי מאחותי שבדיוק באה ואתה כ"כ התעצבנת. הפסקת לנשום. כ"כ פחדתי ואיך רצית לראות את אמא כבר ידענו שזה הסוף. ביקשת מאחותי שתישאר לילה ולא אותי כי היה אמור להיות לי מבחן למחרת והיה כ"כ חשוב לך שאצליח. לא ישנו חיכנו לשיחת טלפון הגורלית היא הגיע ב 7 בבוקר.... הבן אדם שאהבתי יותר מכל אחד אחר הלך כשהוא כועס עליי. נפטר כי רב איתי ובגללי. כולם אומרים שזה כבר היה צריך לקרות וככה הוא כבר לא סובל אבל אני לא מצליחה לראות את זה ככה. האשמה הזו לא נעלמת ולא משנה מה אומרים מסבבי אבא מת בגללי. מתפקדת כמו זומבי, אוכלת כי צריך, נמצאת עם אנשים כדי לא להעליב, עובדת כמה שיותר כדי לשכוח ולא מצליחה ללמוד. הדבר שהיה הכי חשוב לאבא אני לא מצליחה לעשות. אני לא מסוגלת לא קולטת כלום. עוד מעט התקופת מבחנים ואני לא יודעת איך אתמודד איתם שאין מי שיתגאה יותר בציונים שלי. שאין מי שיתגאה בי.

eshkolit32

New member
../images/Emo24.gifהיי

לפני הכל אני רוצה שתדעי שאני לא מכירה מישהו שאיבד אדם קרוב ולא מרגיש אשמה, בצורה זו או אחרת.....זה פשוט לא קיים. לכל אחד נסיבות אחרות של אובדן ובכל זאת כולם מרגישים אשמים, אחראים למוות הזה, אולי יכולנו למנוע אותו לו היינו נוהגים אחרת. אז בטח שאת לא טיפשה שאת מרגישה ככה. לכל דבר שקורה בעולם יש כל מיני גורמים וסיבות, לא תמיד אנחנו כבני אדם מסוגלים להבין את הגורמים האלה. באופן טבעי כשאנחנו מאבדים את יקירינו אנחנו חושבים מה יכולנו לעשות כדי למנוע את האסון הזה. אבל הכוח שלנו כבני אדם מוגבל מאד. גם אנשים שמפוצצים בכסף או בעלי חשיבות ציבורית לא יכולים תמיד לקנות בריאות ולראיה אפשר לראות את אריק שרון שבטח קיבל טיפולים רפואיים מצויינים ובכל זאת תראי איפה הוא היום. תשמעי אני מבינה מאיפה תחושת האשמה שלך מגיעה. אני במהלך כל הילדות והנעורים שלי גדלתי בצל הפחד שהעצבים שאני עושה לאבא שלי יגרמו למוות שלו, אלה דברים שדיברו עליהם בבית כל הזמן. אחרי שהוריי נפטרו חשבתי לעצמי-למה לא היתי מעורבת יותר בפאן הרפואי (וכן היתי), למה לא ניסיתי למצוא לאבא שלי תרומת לב, למה התנהגתי בצורה מגעילה לפעמים, למה לא חיפשתי רופאים יותר טובים....זה לא נגמר ההאשמות האלה, עד שהזמן עובר ועושה את שלו. מכיוון שהאובדן של טרי מאד, לא בטוח שזה יעזור כל מה שיגידו לך אנשים סביב, האשמה נמצאת בתוכך ולדעתי יהיה קשה לך להאמין שלא את היית אחראית על המוות הזה אלא העולם, או היקום, או הגורל, או אלוהים - לפי האמונה הפרטית שלך. לכן אני רק אומר לך שתחושות אשמה כן יכולות לעבור בעקבות הבנה של תהליכים ודברים שקורים, אצלך זה כנראה מוקדם מדי, עברו בסה"כ כמה חודשים, הדרך להתחזק עוד ארוכה בשבילך.....אבל אם רק תרצי את תעברי אותה ואני מבטיחה לך - יש אפשרות אמיתית שתרגישי יותר טוב עם עצמך בקשר לזה, שתשלימי עם המוות ועם זה שלא היתה לך אפשרות למנוע אותו ואז תהיה לך אפשרות להמשיך בחיים שלך, כשהכאב על האובדן של אביך נמצא אצלך בלב במקום שמאפשר לך להמשיך הלאה. כל הכבוד לך ששיתפת אותנו בדבר הלא פשוט הזה. אני שולחת לך חיבוקים וחיזוקים, יהיה בסדר, באמת, זה רק ענין של זמן. בקשר ללימודים - אני מאמינה שלהשיג ציונים למען עצמך זה דבר חשוב,להיות גאה בעצמך זה דבר נפלא. מעבר לכך בטח יש אנשים סביבך שיתגאו בציונים הטובים ובנוסף אני מקווה שעם הזמן תוכלי להאמין שאביך למעלה רואה את הכל, גם את הדברים הטובים שאת משיגה בשביל עצמך, ושזה יחזק אותך ויתן לך להרגיש טוב.

תודה על התגובה

את ממש מקסימה. מזל שמצאתי אתכם.... איכשהו אחרי שאני קוראת את מה שאתם רושמים פה אני כבר לא מרגישה לבד. תודה

../images/Emo201.gif

נוגעת, לפני שאני אכתוב הודעה ארוכה יותר יש פרט שחסר לי, ממה הוא נפטר?

נוגעת,

טוב כתבתי מקודם הודעה ארוכה והיא פשוט נמחקה לי. אז אני אנסה להסביר שוב: 1.
2. אל תרגישי אשמה זה אומנם זה טבעי לחשוב על זה שאולי בגללי זה קרה, אז זה לא בטח אמרו לך את זה הרבה. אבל אני אנסה להסביר לך למה את לא, כי דבר ראשון הייתה לו מחלה ולא איזה התקף לב (למרות שגם בהתקף לב זה לא קשור) הוא נפטר מהמחלה, (ככה ה' רצה) שהוא לא ינצח אותה. זה הכל מקריות נשמה שהוא נפטר באותו היום!ממש מקריות! הוא לא נפטר בגלל הריב שלך הוא נפטר בגלל המחלה. 3. עדיין יש מי שגאה בך, הוא מסתכל עליי מלמעלה וגאה בך.

A GIFT OF LOVE

New member
/tapuzforum/images/emo201.gif ‏

אני מקווה שעוד יגיעו ימים שתקבלי את עצמך, תביני את עצמך ואפילו תלטפי את הלב הזה שלך שמתייסר עכשיו ביסורים עצמיים...

למעלה