אשליות אמיתיות

אשליות אמיתיות

מה זה דו-קיום בשבילכם? לנסוע לנצרת או לשטחים לקנות אוכל במחיר זול יותר? שעובד ערבי יבנה לכם את הבית? להיות ביחסי ידידות אם יוסוף, אברהים ומחמוד? צר לי לבשר לכם, הדו-קיום הזה שכולם דיברו עליו ושיבחו אותו לא קיים יותר ואם ישוב ויהיה זאת תיהיה צביעות אמיתית! כל מי שעדיין מקווה שיהיה שלום ושקט לחופי הים-התיכון חולם - ממש בעל אשליות אמיתי. כיצד תוכל להביט שוב בפני יוסוף חברך אחרי שמחבל פוצץ 20 נערים ונערות חפים מפשע? האם תוכלו לשוב אי-פעם לשטחים ולמצוא כוח עבודה זול אחרי שעשרות אנשים מתו על לא עול בכפם? אני לא מבינה איך חתימה עם המחבל מספר 1 בעולם, יאסר עראפת, תביא לשלום אמיתי. אחרי כל שטיפת המוח שעוברים מידי יום הפלסטינים אי אפשר לקוות לטוב. אולי המלחמה היא הפיתרון היחיד כי בנינו, שום הסכם שלום לא יעזור לנו להילחם בטרור ובמחבלים. הגיע הזמן לעשות משהו בנדון! שהממשלה תפסיק לדאוג לאינטרסים שלה אלא תתחיל לדאוג לאנשים!

all

New member
לי נראה שזה בדיוק מה שהיא עושה

ובשלב זה מנסה לפתור את הסכסוך ללא מלחמה. אם כי אינני משוכנע שאין צדק בדברייך, יכול להיות שמלחמה נוספת סוף, סוף תבער את פני הדברים ותענה על המון שאלות קשות. 1. מה היא עמדתם של ערביי ישראל ועד כמה הם מוכנים ללכת רחוק למען אחיהם השטחים. 2. האם יש באמת שלום בינינו למצרים ולירדנים. 3. מה כוחה של עירק ואירן והאם הם באמת מתכוונים להכנס לעימות אמיתי עם ישראל. 4. כמה מהפלסטינאים באמת מוכנים להילחם מעבר לידויי אבנים וקריאות בגנות ישראל. 5. כמה ערפאת הספיק להתארגן למלחמה, בזמן שניהל משא ומתן לשלום. ועוד המון שאלות שכרגע אין להן תשובה מפורשת. מחיר התשובות האלה יהיה לא זול לאף צד. כרגע כל אחד מבצע חושבים אחרון לגבי הסיכויים שלו לפני הימור כל כך גדול. קרוב לוודאי שערפאת יחליט לא להמר בשלב זה ולנסות לאגור עוד כוחות ותמיכה ובינתיים ימשיך למשוך זמן בעימות על אש קטנה. ואילו שרון ימשיך להמתין לכך שהאיש הזה סוף סוף יסיים את חייו או חייו הפוליטיים ויקום בצד הפלסטיני מנהיג שיכול להתפשר. יחד עם זה צריך לקחת בחשבון שעלול לקום שם מנהיג גרוע מערפת בהרבה.

קלייר

New member
גם עם מצרים עשינו שלום/שם נפלו מיטב

גם עם מצרים עשינו שלום,שם נפלו מיטב בנינו ,אך למען השלום שכחנו את השנאה והכאב ,למען השקט שקיים היום בגבול, ומה את מציעה לא לנסות ? ישר לצאת למלחמה ולא חשוב מה יהיה המחיר ושרון עושה היום דבר חכם-נותן עוד הזדמנות ,אפילו ללחוץ יד לרוצח למען לא ירצחו יותר, מי יודע מה יביא העתיד,אז נכון לפעמים חיים באשליות ובחלומות ולפעמים גם חלומות מסוימים מתגשמים, ולמען השלום באזור ,צריך לדעת גם למחול,ולשכוח,ולהתחיל מחדש

יש דברים שאת כנראה לא יודעת

סליחה דובשנית אבל לי יש חברים יהודים והם לא יפסיקו לדבר איתי בגלל שאיזה מחבל פוצץ את עצמו ואני אמשיך להיות חבר שלהם,אם המחבל ערבי זה לא אומר שכל הערבים מחבלים במיוחד לא ערביי ישראל,שנית,אולי כפי שאת מתארת יאסר ערפאת מחבל,שולח מחבלים להרוג אנשים חפים מפשע,תני לי להזכיר לך משהו,ראש הממשלה הנוכחי,אריק,(אל תדברו על אריק),יש לך מושג כמה ערבים חפים מפשע הוא הרג?רק בגלל שניסו להגן על הבית שלהם?יש לך מושג כמה אנשים הוא העמיד ליד הקיר וירה בהם?הוא לא מחבל זה בסדר,הוא יהודי ,ובטח אחד מ600000 נשמות שהזכירו אתמול תעשי לי טובה,זה לא מה שאת חושבת,לפחות אנחנו חולמים להגיע לשלום ,את בכלל לא

all

New member
שמע ד``ר טעיתי ואני מבקש סליחה

בלבלתי את כל מה שאי פעם חשבת שידעת עם ה- 600 ההם. לא הבנת אותי נכון, ואין בפורום הזה מספיק מקום חהסביר לך אז פשוט שכך מזה, זה מאוד מסובך, זה רשום בתורת הסוד, תורת הנסתר (קבלה), גם היהודים שיודעים על זה מעטים מאוד. והפירוש של זה מאוד שונה ממה שניתן לרשום בכמה שורות. ובקשר לאריק והערבים החפים מפשע, יש לי לומר רק דבר אחד - חייל עושה את עבודת החייל, גנרל את עבודת הגנרל, ומחבל את עבודת המחבל. ואם אריק עשה את העבודה שלו טוב כחייל וכגנרל, אולי יעשה את העבודה שלו טוב גם כראש ממשלה. אגב עאפאת לדעתי היא מחבל מצטיין ואולי יהיה ראש ממשלה טוב. ורק בדבר אחד אתה צודק בהחלט, לא משנה לי עד כמה הדעות שלנו יהיו שונות, אמשיך לדבר איתך ולשמוע אותך.

גם לא כחייל

אריק שרון בשבילך עשה את עבודה בצורה טובה כחייל וכגנרל,בשבילי ממש לא,חייל שיורה באנשים ללא נשק הוא לא חייל שמכבד את עצמו,הוא רוצח בדיוק כמו המחבל שמפוצץ את עצמו וגם אני ימשיך לדבר איתך כי לדו-קיום ושלום אמת מגיעים רק במשא ומתן,דיבורים והבעת דעות ,לא אלימות FIX

all

New member
אני מבין ואני לא מבין

אני מבין שקשה לכרבים לאהוב את שרון. אני לא מבין במה שרון שונה מברק ומרבין וכל שאר הגנרלים שמרכיבים את ההנהגה הישראלית.

אז ככה

אני אישית לא מחבב את שרון ,רבין ז``ל וברק ניסו לעשות הכל והיו פשרנים מאד עם הפלסטינאים כדי להגיע לשלום,הבינו שישראל לקחה מהם יותר מדיי וניסו לתקן,רבין עשה את זה בדרך הכי טובה אבל לצערינו הוא נרצח,ברק עשה את זה בצורה לא טובה ולא חכמה,שרון בכלל אין לו מה להציע במיוחד אחרי שקיבל את המצב הזה מברק,כרגע אין לי שום בעייה עם שרון,הוא מתאפק ולא מגיב,אולי פה ושם,אבל שרון אדם אנוכי מאד,לא מתחשב באחרים,ולא נראה לי שיצא ממנו משהו אפילו אחרי ואם תהיה הפסקת טרור ואלימות, הוא יישב עם ערפאת ויגיד לו יאלה בוא נחתום על הסכם ותעזוב אותי בשקט,לוותר לו על משהו לא נראה לי,יש לפלסטינאים דרישות מינימליות מישראל שעליהן הם לא יוותרו,אם רבין היה במקום ברק והציע מה שברק הציע לערפאת היינו יכולים להיות היום במצב של שלום ,זו דעתי

all

New member
אני לא כל כך מבין

ראשית, האם יש חשיבות ל-``מי המציע`` ולא ל - ``מה המוצע``? שנית, שרון כבר לא ילד, ונראה לי שכבר הבין שלנצח בקרב זה לא תמיד לנצח במלחמה.

B.Shokor

New member
סליחה, אבל מה את רוצה בדיוק ?

מלחמה? אני לא מוכן למות, אני לא מוכן להרוס את כל מה שבניתי בגלל הצעה ``מוזרה``, ואינני מוכן לוותר על העתיד והחלומות שלי כל כך במהרה למען מלחמה שלא תעזור לא לי ולא לבנים שלי. בכל מקרה אם את כל כך רוצה מלחמה, את יכולה לנסוע לשטחים ושם תוכלי לראות את המלחמה המתנהלת במציאות, אוליי אחרי שתראי אנשים שאין להם מה לאכול ומה ללבוש, אוליי אחרי שתראי ילדים צועקים בלי אמהות, ואוליי אחרי שתראי.. רק אז תוכלי להבין מה הפירוש האמיתי של מלחמה.

בת-עמי

New member
שוקר מלחמה זה דבר בלתי נמנע

אתה צריל להבין משהו שאם נעשה שוב ושוב הסכמים מטוטמים המלחמה לא תגמר לעולם

B.Shokor

New member
הסכמים מטומטמים?

סליחה בת-עמי, אבל ההסכמים האלה בשבילך הם מטומטמים, בשבילי הם החיים.

ביילי_007

New member
מה הטעם בהסכם שלום לא ממומש?

שוקר יקר, קודם כל ברוך הבא, שנית - הסכמי שלום הם חלומו של כל עם ואומה, הסכם שלום זה המפתח להצלחה שיגשוג ופריחה. אבל במידה והסכם שלום לא ממומש - אין טעם להסכם שלום. הרי מה החוכמה לעשות טקס גדול בבית הלבן, אם בשטח הוא לא מיושם. אני רק מקווה שערפאת יכנע ללחץ הבינלאומי - מאמריקה, אירופה, או``ם וגם מישראל ויפסיק כל אלימות פלסטינית. וניתן הזדמנות לממש את הסכמי השלום.

למעלה