אשליה אופטית

טל ר

New member
אשליה אופטית

רואים את הריבועים המסומנים ב-A וב-B? הם בדיוק באותו הצבע!

pelegs

New member
נכון

107,107,107 ב RGB אם מישהו מעוניין לדעת...

1100F

New member
מדהים

לקחתי חלק מכל אחד מהריבועים ושמתי אותם אחד ע"י השני

1100F

New member
רק שתדעי שאני עשיתי את זה מזמן, אבל

לפני שהספקתי לשלוח, באו וחטפו לי את המחשב...

TheSimon

New member
אני אישית בעד הרעין

של פלג לבדוק את קוד הRGB ולגלות שהוא זהה (106-108)

pelegs

New member
יעקב?! ../images/Emo3.gif

אז גם אתה פה, סימון ידידי?... ברוך הבא.

ailag

New member
Red, Green, Blue

לפי השיטה, לכל צבע יש ערך אדום, ערך ירוק וערך כחול מ-0 עד 255 (כלומר, 2 בחזקת 8 ערכים, כפול 3). כשמשלבים הכל, מקבלים צבע ספציפי. למשל, 255 אדום, 0 ירוק ו0 כחול יתן אדום חזק. או, בקיצור, זה קוד שאומר איזה צבע יוצג.

1100F

New member
RGB הן ראשי תיבות של RED, GREEN

ו- BLUE. כלומר אדום, ירוק וכחול שהם כידוע שלושת הצבעים הבסיסים לבניית כל הצבעים שהעין רואה. במערכות דיגיטליות כמו במחשב, כדי להגדיר צבעים, מגדירים כל צבע ע"י כמה מכל אחד מהמרכיבים מרכיב את הצבע. ב RGB, משתמשים ב- 3 מספרים בעלי בייט אחד (המורכב מ-3 ביטים), כלומר מספרים בין 0 ל- 255. למשל אם נסתכל על צבע שהמרכיבים שלו הם [0,0,0], זה אומר שאין אף אחד מהצבעים ואז נקבל צבע שחור. אם נסתכל על [255,255,255] נקבל ערבוב במידה מקסימלית של אדום, ירוק וכחול, כלומר נקבל צבע לבן. אם נסתכל על [0,0,255], נקבל אדום. [0,255,0], נקבל ירוק. אם נסתכל על למשל [0,0,100], נקבל אדום אבל בעצמה יותר חלשה (כלומר הוא יראה יותר כהה). כל הצבעים מהצורה [N,N,N] הם גוונים של אפור. הערה: בצבעים שמתוארים ע" RGB, אנחנו מתייחסים לצבעים כחיבור של צבעים. באותה צורה שאם נקרין על מסך שלושה צבעים אנחנו מחברים אותם. וזה בניגוד לצבעים שאנחנו רואים על ציור שבו אנחנו מבצעים חיסור של צבעים. כשאנחנו רואם שטח אדום למשל על דף, זה בגלל שאור לבן פוגע בדף והכל נבלע חוץ מהאדום שמוחזר. בשיטת ההחסרה, שלושת הצבעים הבסיסיים אם גוון מסויים של כחול שנקרא CYAN, צהוב (YELLOW) וגוון של אדום הנוטה לסגול שנקרא MAGENTA. בנוסף לשלושת הצבעים האלה, משתמשים בשחור. לכן בדפוס משתמשים בשיטת CMYK (שהם ראשי התיבות של הצבעים הבסיסים - פרט לשחור שעבורו משתמשים ב-K כי B כבר טפוס ע"י הכחול). תוכנות גרפיות יודעות להמיר פחות או יותר מ- RGB ל- CMYK). בנוסף לשיטות של צבעים RGB ו- CMYK, ישנן עוד כמה שיטות, שאחת מהן היא של חברת PANTONE, שפשוט מוציעה קטלוג של צבעים וכל צבע מקבל קוד משלו.

1100F

New member
אני לא יודע אם הם מסרטנים אבל אני

יודע שהקטלוג שלהם מאד יקר, ובסוף הקטלוג, הם כותבים שאם הזמן, הצבעים קצת דוהים והם ממליצים להחליף אותו כל שנה...

PooKiPsiT

New member
הנה משהו שאני אשמח אם תסבירו לי..

כחול ואדום זה ברור. אבל למה ירוק? למה לא צהוב?

guylev2

New member
צבעי היסוד

המדוייקים, לא אלה שמלמדים בגן הם כחול זוהר מאוד (קרוב לתכלת של טוש מדגיש) צהוב זוהר מאוד (גם כמו מדגיש, אבל אם טיפה גוון ירוק) ואדום זוהר בגוון ורוד טיפה..

PooKiPsiT

New member
למה דוקא זוהר?

אם יש לזה הסבר בכלל... וזה עדיין לא מסביר.. אם הצבע הוא צהוב זוהר עם טיפה גוון של ירוק, אז למה זה ירוק ולא צהוב?

pelegs

New member
כי אלו הקולטנים שיש לך בעין(עד כמה

שאני זוכר) - אחד לאדום, אחד לירוק ואחד לכחול. בכל פעם שמשתמשים בהארה ישירה לעין(כמו מסך מחשב לדוגמא), הולכים על שלושת הצבעים האלו, וכל אפשרויות התצוגה שאיתם. כאשר האור מוחזר ממשטח(כמו צבעים בדף, לדוגמא), בגלל שכל העסק עובד על חיסור, צריך להשתמש בצבעים ההופכיים לאלו שבשיטת "ההקרנה"(האר-ג'י-בי). צדקתי בכלל?

טל ר

New member
אולי בעין שלך!

אני עיוור צבעים...
(ולמי שתוהה - קולטני האדום אצלי בעין אינם רגישים בדיוק לאדום, אלא לאורך גל שונה במקצת).

למעלה