אשלגן, האומנם?

DOPLEX

New member
אשלגן, האומנם?

נכון, לא התחברתי הרבה אבל הרבה זמן. אבל יש לי שאלה, אנא התייחסו ביתר תשומת לב: חבר שלי סובל מבעיה בריכוז האשלגן בדם. רופא המשפחה שלו אסר עליו לצרוך סודה או משקאות מוגזים. מדוע? מה הסיבה המדעית לכך? ההערכה שלי: כאשר חמצן בא במגע עם מים (הנמצאים בגוף בשפע) הוא הופך לחומצה. היונים של האשלגן בדם והיונים שנוצרים ע"י החומצה עשויים ליצור חומר קשה תמס ולשקוע בכלי הדם. אבל אני ממש לא בטוח. תאשרו, תפריכו ובבקשה הציעו פתרון מדעי. תודה מראש DOPLEXN
 

BenCarmon

New member
לא נכון בדיוק.....

כשחמצן בא במגע עם מים לא נוצרת שום חומצה... לעומת זאת כשפחמן דו חמצני מגיב עם מים כן נוצרת חומצה לפי הנוסחא הבאה: Co2 + H2O -> H2co3-> H+ HCo3 נוכחות מימן עם במים = חומצה..... השערה יפה אבל ספק עם היא נכונה.... למיטב זכרוני KHCo3 מתמוסס במים ולא יוצר משקע.... אם כך היה היה נוצר משקע תמידי בדם מכיוון שמסולק לדם פחמן דו חמצני בתהליך הנשימה... חלק בצורה של ביקרבונט.... אשלגן קיים בגוף בנוזל התוך תאי בריכוז גבוה.. והדבר היה יוצר בעיה... אין לי תשובה לשאלתך... אבל אני חושב שזאת לא התשובה הנכונה... אבל יפה!!!!!!!
 

amitp

New member
אשלגן ומשקאות מוגזים

היי ניר גם אם המודל שתיארת היה רלוונטי, מה לזה ולסודה?.. הרי גם בכוס מים יש, מן הסתם, מים... דרך אגב, חמצן בגוף אינו הופך לחומצה, מה שכן יכול להפוך לחומצה בנוכחות מים הוא CO2, אולם חומצה זו (המצוייה באופן נורמאלי בגוף בריכוז מסויים) אינה מגיבה עם אשלגן עד כמה שאני יודע. אם תוכל לפרט קצת לגבי מצבו הבריאותי של חברך (היפר/היפוקלמיה? מה הגורם?), ואולי גם את המלצות הרופא המדוייקות, אולי תיתן לנו כיוון כלשהו.
 

DOPLEX

New member
המשך המקרה. . .

לא ברור אם מדובר בהיפו/היפר אך לפי המלצת הרופא נאסר על החבר לשתות משקאות מוגזים משום הפד"ח במים. . .
 
למעלה