אשכרה קשר כשר

למה???

New member
אשכרה קשר כשר

ישנם אנשים המקשרים את הרגשות הכביכול "נפשיים" (שנאה, עצב, שמחה וכו'), אל הרגשות הגופניים (כאב, קור וכו'). אומרים שבעצם אנו הבני אדם, ייצורים שמרגישים דברים, ואין כל הבדל בין הרגשות הנפשיים לגופניים. האם אפשר להדחיק רגשות גופניים? האם נראה לכם שיש קשר ישיר בין ה-2?

jbu

New member
כמובן

אבל זה פסיכולוגי, אני למשל נהגתי מאז שהייתי ילד לראות סידרה ולאכול קציצה, יום אחד אמא שלי עזבה באותו יום ואבוי לא הייתה לי קציצה, לא נוראה אמרתי לעצמי וראיתי אות אותה סידרה בפעם המליון ואחת, אני הייתי מסוגל לראות את הקציצה בפה, למרות שלא אהבתי אותה הרגשתי שעכשיו צריך לאכול את הקציצה. יש גם עוד דברים אחרים חוץ מחושים, למשל שאנחנו בחרדה השרירים יכולים להתכווץ ואנחנו מקבלים מחנק בגרון, קשה לנשום. לכן נראה לי שזה אפשרי, אבל זה תלוי במצב (לא כולם אוכלים קציצות ורואים טלווזיה
).

למה???

New member
חחח.... אוי מצחיקול!

כן, זה כמו שקראתי את מה שכתבת והגוף שלי התחיל לצחוק (יענו הגבתי בצורה גופנית...). זה נורא מוזר.

jbu

New member
לפי פרויד

פרויד אמר שהצחוק נובע ממבוכה, אם אני לא טועה הוא זה שהמציא את הבדיחה "איש אחד הלך הלך הלך הלך הלך הלך ונפל לבור" אני בטוח שהוא הוכיח את הטענה שלו בעזרתה, אנשים מצפים לסיום מצחיק וכאשר אין את זה נוצר מבוכה, כמו לראות שוטה עושה דברים מטומטמים, או בדרן אומר דברים בגדר הטבו. או במקרה זה לא ציפית דיון פילוסופי על קציצות. אנדרלין למשל משפיעה הרבה על הגוף, עקב עודף שלו הזמן עובר לאט (כמו המטריקס) לכן אנשים בתאונה רואים עקב פרץ פתאומי של אנדרלין לגוף שלהם את הזמן עובר לאט, ויש אנשים שפיתחו שיטה כדי לגרום לזה לקרות באופן רצוני (מסוכן ביותר!). אני מאמין כי הרגש, העולם והמחשבה קשורים זה בזה, אם אני מחיך (במיקרוקוסמוס) אני משדר אווירה נינוחה (במקרוקוסמוס) ומשפיעה על המציאות שמסביבי, תנסי ללכת יום אחד ולראות איך רגש והמחשבה שלך משפעים על הסביבה.

למה???

New member
מעניין.

בטח שיכול להיות דיון פילוסופי על קציצות... לא נראה לי שזה מה שהפתיע אותי או גרם לי למבוכה. אבל מצד שני יכול להיות שאני מכחישה. אז לא יעזור לנו לדבר על זה... לא הבנתי את הקשר לאנדרנלין... זה לא שחייב להיות קשר. אבל אם הקשר עקרוני אז תיידע אותי. "אנשים מצפים לסיום מצחיק וכאשר אין את זה נוצר מבוכה, כמו לראות שוטה עושה דברים מטומטמים, או בדרן אומר דברים בגדר הטבו." פה אתה די סותר את מה שבעצם אתה טוען. הרי אתה כותב שאנשים צוחקים כשהם במבוכה בעצם, ואח"כ כותב שהם ציפו לסוף מצחיק (מה זה אומר סוף מצחיק?) וכשהם לא קיבלו אותו הם היו במבוכה ולכן צחקו. אבל אם הם היו מקבלים סוף מצחיק הם לא היו נהיים נבוכים אבל בכל זאת צוחקים.

jbu

New member
למה??? מעניין

1) זה אמור להיות בתת מודע, כך שלא הרבה מבחנים בזה אולי זה עוד גורם לצחוק. 2)הקשר הוא של דוגמא, דוגמא למציאות משתנה עקב רגשות ומחשבות. 3)לא אני לא, אבל אני כן. הסתירה עצמה היא זו שיוצרת מבוכה, כשאנשים מצפים להיות מובכים אז קשה יותר אך לא בלתי אפשרי לגרום להם להיות מובכים, ואני לא חושב שמדובר על אותו מבוכה רגילה, אילה מבוכה שונה במקצת עם קווי דמיון. או שבכלל אנשים ציפה ל"מצחיק" ולא למבוכה וכך המבוכה גדולה יותר.

למה???

New member
../images/Emo103.gif../images/Emo103.gif

1) אני בטוחה שמבוכה זה אחד הגורמים לצחוק, אני לא בטוחה עם זה הגורם היחידי. 2)זה לא עקב רגשות ומחשבות זה עקב חומר המוזרם בצורה מוגברת בגוף. 3)
אתה ממשיך לסתור את עצמך... להסביר למה? או שאתה כבר יודע על מה אני מדברת... (משום מה נראה לי שאתה מודע לכך שאתה סותר את עצמך, ושזה לא מפריע לך כ"כ, אבל יכול שאני טועה)

jbu

New member
למה,למה,למה???

1) אז איזה עוד גורמים קיימים? 2)אם לא הייתי חושב או מרגיש שסכנה מתקרבת, לא הייתי מפריש אנדרלין כך גם אדם שרגיל להיות במצבי סכנה לא מתרגש עד כדי כך שיהיה עודף אנדרלין, מחוץ מזה אמרתי שאפרשר לשלוט על זה. 3)אני צריל לנגוד את עצמי כדי שיהיו לך אפשרויות, אם אני כופה את הפילוסופיה שלי עליך, אז עשיתי נזק. אבל זה בכללי, במקרה הזה מדובר על סתירות, אני אומר שהסתירה גורמת למבוכה שיוצרת צחוק. בואי אני יפשט: במועדון אני נבוך למרות שאני בה מוכן לזה, בבדיחה אני בה מוכן להיות נבוך אך משום שזה לא קורה נוצרת מבוכה.

למה???

New member
זכויות יוצרים! שמעת על זה פעם?

1) היום למשל התאמנתי על כל מיני נשימות, וזה הצחיק אותי מוות! הייתי לבד... ככה שלא הייתי יכולה להיות נבוכה... ולהתאמן על נשימות עשיתי מלא פעמים בחיים שלי. צחוק גם בא כשמדגדגים מישהו... ובטח יש עוד מלא דוגמאות שלא עולות לי בראש כרגע... 2)אז הרגש השפיע על הגוף שהשפיע על הרגש. 3)למה אתה בא מוכן להיות נבוך עם ידוע לך שזה לא קורה? (בבדיחה) זה לא הגיוני.

jbu

New member
למה??? את זה אני לא מבין

1) יש כאלה שנבוכים מלא לעשות כלום, כאילו הם חושבים לעצמם "מה אני מטומטם? לא לעשות כלום?" רק בתת מודע. אולי הצמרמורות או החדירה לפרטיות או שזה בכלל נובע מנשימה מקוטעת (התכווצות שרירים כול הזמן שאת מנסה לנשום), זה לא תאוריה שהמציאו אותה אתמול או על ידי, אבל יש הרבה אנשים שמפקפקים בתאוריות של פרויד. 2)כן, מהרקע שאני בה (ראי כרטיס אישי)
הכול קשור אחד בשני (פירוש שלי). 3)
כשאני רואה שזה לא קורה אני נבוך וצוחק. למרות שלא נראה לי שהבנתי אותך פה.

למה???

New member
מי זה התת-מודע הזה בכלל?

1) וואלה, כל דבר משליחים על התת-מודע! "כאילו הם חושבים לעצמם "מה אני מטומטם? לא לעשות כלום?" רק בתת מודע." אני לא יודעת מה הם אולי עושים בתת-מודע שלהם... (בהנחה שיש להם אחד כזה) יכול להיות שדודה שלי חושבת בתת מודע שלה שהיא לובסטר ובגלל זה היא אוהבת לצבוט אותי בלחי. על איזו חדירה לפרטיות אתה מדבר? אני חודרת לפרטיות שלי? מה?!?!?! 2)אני אסתכל עוד מעט בכרטיס האישי שלך פעם אחרונה שניסיתי לעשות את זה, זה נתקע... 3) שוב, אמרת שאנשים באים לבדיחה בציפיה שיביכו אותם וכשהם רואים שזה לא קורה אז הם נהיים בעצם נבוכים וצוחקים. וזאת בעצם הסיבה שאנשים צוחקים מבדיחות. למה שאנשים יבואו בציפיה שיביכו אותם? האם התכוונת שאף פעם זה לא קורה שמביכים אותם? או שתמיד מביכים אותם? ואין כל הגיון להגיד שהם נבוכים מזה שלא מביכים אותם, הרי אם גרמו להם להיות נבוכים אז כן הביכו אותם!

jbu

New member
קוראים לו משה

1)נושא מסובך, ואין לי זמן להגיב אבל אם את רוצה לעמיק בחלוקה של המוח לפי פרויד, את יכולה לקרוא את הספר "אני בסדר, אתה בסדר" (im okey,you'r okey). 3)אני מבין את האי הבנה, אנשים (בדר"כ) כשהם שומעים בדיחה הם מצפים שהיא תצחיק, לא מצפים להיות מובכים (הם לא מודעים לזה). אם הבדיחה מצחיקה היא תגרום למבוכה. משום שבמשך החיים זו צפייה רגילה, כאשר באה בדיחה כזו ששוברת את הכלל בתת מודע, יש בילבול שמוביל למבוכה.

erezsh

New member
הצחוק נובע מהאבסורד

אנו צוחקים כשאנו מעלים ברוחנו (או רואים או שומעים) דברים מגוחכים. "איש אחד הלך הלך הלך הלך הלך הלך ונפל לבור" - נשמע מגוחך מאוד. למה שמישהו יספר כזה סיפור מטופש? זה מה שמצחיק. "יום אחד טיילתי בהרים והטי-שירט שלי נפלה מהצוק ונתקעה על אחד הסלעים. נכנסתי ללחץ והייתי בטוח שהיא הלכה לי, אבל למזלי בסוף היא חולצה" סיום כזה הוא מגוחך לגמרי עבור סיפור כזה, מה שעשוי להצחיק אנשים רבים (ולאנשים אחרים להרים גבה). מדוע אנחנו רואים משהו כמגוחך? שאלה פסיכולוגית לגמרי. לפי התיאוריה שלי, ניתן לראות את זה ביתר קלות אצל ילדים קטנים - הם נורא צוחקים כשמישהו נופל, או מקבל מכה, או בכלל כשהם מרביצים לו. פי כמה וכמה כשמדובר בהורים שלו. כלומר הצחוק של הילד זו דרכו להתמרד נגד סמכות ההורה בלי להסתכן. זו דרכו "לברוח" מאי-יכולתו להגיב (והצורך לעשות זאת זהו דיון גדול בפני עצמו). במהלך הזמן זה מתרחב לכל אדם שעושה מעצמו צחוק לא בכוונה-תחילה, או גם לדמויות דימיוניות לגמרי (כשהדמיון יותר מפותח). כל זה מעין דרך "לפגוע" בחברה באופן בו לא תוכל להיענש (וכל זאת בתת מודע) כמובן שיש להפריד זאת מצחוק הנובע משמחה או מצחוק הנובע מגירויים פיזיים.

jbu

New member
אני לא פרויד

לך תתלונן אליו, זה משהוא שהוא המציא, לא אני. מי אמר שגיחוך לא גורם למבוכה? משהוא מגוחך גורם למבוכה, יתרה על כך ילד שרואה את ההורים נופלים, זה ממש גורם לסוג של מבוכה בתת מודע משום שדמות האב היא כביכול חזקה מאוד ופגיעה בה גורם למבוכה, גם בדיחות פלוצים יוצרים מבוכה עקב פגיעה בערכים, זה משהוא שלא נעים לדבר עליו (בדרך כלל) וכשצוחקים על זה נוצרת מבוכה.

למה???

New member
אנחנו טוחנים מים.

3) אני אסביר את האבסורד במה שאתה אומר שוב (למרות שזה לא כ"כ עזר לי בפעמים הקודמות... אבל הפעם זה נעשה באהבה אז אולי זה יילך). "אני מבין את האי הבנה, אנשים (בדר"כ) כשהם שומעים בדיחה הם מצפים שהיא תצחיק, לא מצפים להיות מובכים (הם לא מודעים לזה)." אמרת שצחוק נובע אך ורק ממבוכה! אז איך הם מצפים שהיא תצחיק?! זה לא הגיוני הרי אם התת מודע גורם לכך שהם ייצחקו בעת מבוכה, ז"א שהתת מודע מצפה להיות נבוך כשהאדם שומע בדיחה, כי זה כבר ברור לו! (הרי בדיחה היא סיפור שניגמר בסוף מצחיק) בשאר אני גם מוצאת כל מיני סתירות, אבל יכול להיות שזה רק מפני שלא הבנתי, אז נבהיר קודם כל את זה).

jbu

New member
תת מודע זה לא כמו המודע

תת מודע זה לא כמו המודע, הבעיה נובעת כי את מתייחסת אליו כאחד. התת מודע לא אומר לעצמו:"עוד שניה אני יהיה מובך ואני יגרום לצחוק" אלה המודעות שלנו יודעת שאנו הולכים לצחוק ומשדרת היכון (צפיה) לתת-מודע שלנו, כשזה נשבר נוצר בילבול בתת מודע וזה גורם לו לצחוק. יש בדיחות אחרות שעונות על הצפיה הזו וזה לא אומר שהצפייה עצמה תגרום לכך שלא תיהיה מבוכה, משום שאת לא יודעת מאיפה זה יבואו לך, כמו שאת רואה סרט אימה, את מצפה שיבואו לך משהוא מפחיד ולמרות שאת יודעת את זה את לא יודעת איפה בסרט בדיוק או איזה חייה תיהיה בסרט ולכן גורם ההפתעה לא נשבר, כך גורם ההפתעה (שגורם למבוכה=בילבול) נשאר.

למה???

New member
שמתי לב לעוד סיבה

1) הפתעה. אנשים צוחקים כשהם נהיים מופתעים.

למעלה