אשכול שחרורים

אנדי54

New member
אשכול שחרורים

מדריך/מחבר ריקודים נכבד, כמה ריקודים חיברת בעברך שלא זכו לשמץ של הצלחה? מכסימום רקדו אותם בחוג אחד עד שלושה למשך שבועיים?.. ואני מדבר גם על ריקודים שעברו השתלמות או מחנה כלשהו ברחבי העולם. זו ההזדמנות שלך להפגין 'ראש גדול', ולחתום וויתור על השיר (או השירים) בהם השתמשת לריקודיך, כדי שמישהו אחר יוכל לנסות את כוחו. מעבר לכך שהכרה עצמית פומבית בכישלון האישי שלך תעמיד אותך באור הרבה יותר חיובי בעיני עמיתך ובעיני קהל הרוקדים, הרי שבכך יפחת משהו המירוץ המטורף אחר שירים חדשים שטרם הגיעו לאולפני ההקלטה.. אני פונה אם כך לכל מחברי הריקודים שכותבים בפורום זה ובפרומים אחרים, וגם לאלה שנמנעו עד כה מלכתוב אבל עברו בקריאה על החומר - שיתוף הפעולה שלכם רק יועיל לענף. בואו נראה מי יהיה הראשון שירים את הכפפה. זה המקום לעשות זאת, וזה בדיוק הזמן.

../images/Emo41.gif נראה לך ????

שלום אנדי. ראית פעם אומן כלשהו שיוותר על יצירה שלו ? יצירה זה לא סתם רצף של צעדים/תווים/מילים, כל אומן באשר הוא, מכניס ליצירה את נשמתו,גם אם לא תמיד זה בולט. לבקש מיוצר שיוותר על זה, נראה לי לא הוגן, לא צודק ולא מעשי. גם אם בפועל, היצירה לא שלאגר היסטרי (ואפילו לא סתם שלאגר)

אנדי54

New member
אני מקווה שגם את

וגם המדריכים שקוראים את מה שכתבתי לעיל, מכירים את המושג 'גדלות נפש'.

מכיר....אז מה ???

לכתוב לך עוד כמה מושגים שמכירים ולא משתמשים? אבל זה לא העיניין, דבר עם יוצר מכל תחום שהוא ותבין על מה אני מדבר. לפעמים יוצא לי להאזין לראיונות עם יוצרים, ותמיד תמיד תישאל השאלה, מהו השיר / הספר החביב עליך ? (מאוד מקוריים המראיינים) ותמיד תמיד תשמע אותה תשובה, "אי אפשר לבחור,כולם יפים ואת כולם אני אוהב/ת"

איני יודע איך זה

בקטגוריות אחרות (שירים, סיפורים וכו') אני יודע שבנושא ריקודי העם, למקרות הפשטות היחסית שלהם, יש מחברים רבים שאינם זוכרים את צעדיהם של כל הריקודים שחוברו. אני מניח שמלחינים יכולים לשיר את כל הלחנים שהלחינו ופרסמו ושמלחיני מוסיקה קלאסית יכולים לחזור על יצירותיהם תו ארחר תו. ובכלל איך אפשר לאהוב משהו שאתה כבר לא זוכר איך הוא נראה...? בקיצור זו ממש לא הנקודה החשובה אלא הנקודה שהעליתי אני בתשובתי לאנדי.

אני בכלל לא בטוח !

אני לא בטוח למשל, שמשוררים גדולים ופוריים, זוכרים את כל מילות השירים שכתבו בימי חייהם. אהוד מנור ז"ל זכר את מילות כל השירים ? גם את אלו שכתב בתחילת דרכו? עוזי חיטמן ז"ל זכר ?? לא נראה לי ! אבל עדיין, שמורה לכל יצירה שכזו פינה חמה בלב

אני מסכים איתך,

לגבי פזמונים, הם קרובים במהותם לריקודי עם. אני גם מסכים איתך לגבי פינה חמה בלב ואני מאמין שכך זה לגבי כל ריקוד שחובר, אך אני מציע לקחת את כל לה בפרופורציה. כששאלתי את הוד מנור ז"ל האם הוא "יוצר" הוא ענה לי "לא! אני פיזמונאי". אז קצת פרופורציות ידידיי. ד"א תשובתו של אהוד מנור פורסמה בפורום זה בעבר בדיון דומה שהיה לנו.

אהוד מנור היה ידוע בצניעותו !

אהוד מנור ז"ל היה הרבה יותר מ"פיזמונאי" הוא היה : פזמונאי משורר מתרגם ועוד......

מעניין לשמוע דעתם של ריקודאים .

ירון, אני כותב באמת מחוסר ידיעה... אם גם אתה נמנה על היוצרים . כך שאם אתה כותב כיוצר, אין כוונה לפגוע חלילה. בכל מקרה... נחכה לשמוע את דעתם של עוד ריקודאים.

מה שאני כותב אינו בא

ממקום של "לפגוע" במישהו חס וחלילה! ממש, ממש לא! אני רק חושב שעלינו להסתכל על מעשינו בפרופורציות הנכונות לטובת כל המפעל התרבותי הנפלא שמתהווה כאן.

אנדי ידידי, זה הזמן להזכיר

שריקוד, שיר, סיפור, מוסיקה ודומיהם הינם רכושו הפרטי של המחבר כל זמן שהם במגירתו. מהרגע שנתן פומבי לחומר זה והציג אותו בפני קהל (לא אכנס כאן להגדרה המשפטית של "קהל") - הרי מה שחיבר (במקרה שלנו - ריקודי עם - זה חיבור, במקרים אחרים זה חריזה, פזמונאות, הלחנה, כתיבה וגם, לעיתים, יצירה) - מה שחיבר הינו נחלת הכלל. הוא לא יכול לאסור על איש להשתמש בריקודו (ובלבד שהשימוש יהיה למטרה לה הוא נועד ולא יוצג בצורה פוגעת וכו'). כמו שהוא לא יכול לאסור הוא גם לא יכול להחזיר את ריקודו למגירתו. הריקוד קיים! חי יותר או פחות - זה ממש לא רלוונטי! אין לנו צורך בעוד בעיה של כפילויות מסוג של "ויתרתי לו".

אנדי54

New member
וכיצד אתה מגדיר את המושג

'נחלת הכלל'? ריקוד כמו 'ושוב אתכם' הוא אכן נחלת הכלל. לצורך העניין, גם 'מלכת החתונות'. אבל ריקוד שבמקרה הטוב הוצג בהשתלמות כזו או אחרת ורק בחוג של המחבר ובחוג של החבר הכי טוב של המחבר שמעו עליו (10 שנים מהיום שבו הוצג הריקוד), זה אינו הופך אותו ל'נחלת הכלל'. זה הופך את השיר והריקוד לפיל לבן. וכאלה, למרבה הצער, לא חסרים לנו.

פילים לבנים יש הרבה בכל תחום

גם לנו יש הרבה כאלה והאמת יש לנו יותר "פילים לבנים" מ"פילים חיים" (ז"א מריקודים שנרקדים באופן קבוע) ובכ"ז - אם הוא נלמד בהשתלמות והופץ ברשומות (חוברות הדרכה, צילומי וידיאו קטלוגים (כן גם אתר "רוקדים" ואתרים אחרים הינם קטלוגים) - הרי שהפך ל"נחלת הכלל". אני מסכים איתך שקשה להגדיר את הגבול בין "נחלת הכלל" לבין מה שאינו כזה. לפני שנה וחצי סיפרתי כאן על ביקורי באוסטרליה, בחוף המערבי, שם (לדברי קהילת הרוקדים במקום) עוד לא ביקר אף מרקיד מהארץ לפני כן, ושם בקשו ממני את הריקוד "חלומות" כששאלתי אם הכוונה לריקוד במעגל - התשובה היתה "לא, לריקוד הזוגות עם הביצוע של רוחמה רז". וזו דוגמה למושג "נחלת הכלל".

אנדי54

New member
לא ירון, אתה טועה.

ואני נזהר מהלהתבטא צורה בוטה יותר. החומר שאתה מפיץ בעסק שלך אינו נחלת הכלל כפי שאולי אתה רוצה שהציבור יחשוב. זוהי נחלתו הפרטית של מי שקנה אותו ולא מעבר לכך. ואני מבקש - אל תערב את העסק האישי שלך ואת האתר הפרטי שלך בכל דיון בפורום. זו אינה במה ליח"צ מוסווה.

חשבתי הרבה אם לענות לך.

גם חוסר תשובה הינה תשובה אלא שזה עלול להתפרש לא נכון. בכלל בכתיבה בפורוםיש המון מוקשים של חוסר הבנה בין מה שרצה הכותב לבין מה שקלט הקורא (למי יש זמן לסמיילים... וגם הם לא תמיד עוזרים). ובכן: איני עושה יחסי ציבור מוסווים. כל פעם שה"עסק" שלי יהיה רלוונטי לנושא המדובר הוא יוזכר בהקשר זה. מה לעשות "רוקדים" עוסק בנושא הפורום, הוא בנוי לטובת ציבור הרוקדים כולו שבעזרתם אני מתפרנס בכבוד ואיני רואה בכך כל פסול. אתה יודע (ואולי לא) גם פורום זה נוצר מתוך כך שהבנתי שהוא חלק מכל מה שאני עושה בנושא ריקודי העם והוא מקדם את מה שאני חושב כראוי ביותר - במה חופשית לדיונים על ריקודי עם (החשובים לך ולי). כאשר פניתי להנהלת תפוז להקמת פורום זה (אז לא היו בתפוז כל הרבה פורמים כמו היום ועוד לא היה אף פורום לריקודי עם) ידעתי שהפעלתו תיצור את כל חילופי הדעות שיש כן ובמקביל הפעלה זו גם תקדם את העסקים שלי. אני לא מתבייש בזה, נהפוך הוא אני גאה על כך. במה דומה, יותר רצינית, אני נותן בעיתון "רוקדים" למי שרוצה לכתוב ולקרוא בצורה מעמיקה יותר על ההיבטים התרבותיים והחברתיים של ריקודי העם. ואתה יודע, יש לי מזל שבארה"ב יושבים אנשים שלא מעניין אותם "מה יוצא לירון מזה". הם רואים חשיבות גדולה שהעיתון ימשיך להתפרסם ולהשלח לרוקדים בעולם ולכן הם משלמים כסף מהארגון שלהם והתמורה היחידה שהם מקבלים הינה שם הארגון שלהם בעמוד הראשי וכתבות מלאות גם באנגלית. להם חשוב הנושא ואם מי שעושה את העיתון גם מצליח להוציא אותו ולהתפרנס מזה - הם מרוצים. אתה עכשיו תאמר שגם מסר זה הינו יח"צ מוסווים. אני לעומת זאת חושב שזה בדיוק רלוונטי להיבט התרבותי של הריקודים שלנו ולמקרים הרבים של חוסר פירגון שאנו חווים בשטח זה בקרב העוסקים בענף זה. חשוב שרוקדים ידעו זאת. זכותך לחשוב שקלטות הוידיאו אינן נחלת הכלל. אני חולק עליך.

אנדי54

New member
ואגב ירון,

לי אישית זה בכלל לא משנה אם ריקוד כזה מופיע בתיעוד שלך. במקרה ומישהו ממחברי הריקודים הכושלים אכן ירים את הכפה ויוותר על שיר לטובת הכלל, יהיה עליך להתאים את הסחורה שלך למצב החדש בשטח ובשום פנים לא ההפך.

מה כתוב באתר רוקדים

אינו רלוונטי לחלוטין לדיון זה! אם מישהו יחבר ריקוד נוסף לשיר "ושוב אתכם" ויפרסם אותו במקום כלשהו, מן הסתם יש אפשרות, אם זה יובא לידיעתי, שזה יוכנס למאגר הנתונים ב"רוקדים" כריקוד כפול, משולש, מרובע וכו'. המידע באתר אינו פונקציה של העדפותי האישיות! בנוסף, הרישום באתר אינו "סחורה". לעומת זאת, אם ריקוד כזה יהיה בין הריקודים המצולמים, למשל, ואז הוא אכן ישתייך לקטגוריה של "סחורה" (כי הוא עומד למכירה)- הרי גם אז הוא לא ימחק מהתעוד שבוידיאו / DVD.

אנדי54

New member
מלכתיחילה התכוונתי לחומרים

שאתה מפיץ בתשלום, קרי רישומים ווידאו. היכן ראית שכתבתי 'אתר'?

אנדי54

New member
'מלכתחילה'

והגיע הזמן שמערכת 'תפוז' תוסיף אפשרות לתיקון הודעות שגויות, כמו שיש בפורומים המקבילים!

למעלה