אשך תמיר

אשך תמיר

בבדיקה שנערכה לפני כמה שנים התברר שהאשך לא התפתח בכלל, כיום בני בן 7 , ידוע לכם על מתן חיסון חזרת בגיל הזה פעם שניה בחיו ?

מה הקשר?

איזה כינוי! חומת מגן 2000! ראבק! מה הקשר בין מתן חיסון נגד חזרת לבין האשך התמיר? אני כבר לא בדיוק זוכרת איך הולכת תוכנית החיסונים, אבל אם מגיע לו חיסון ללא ספק הוא יכול לקבל אותו. חזרת יכולה לגרום לדלקת האשך. לא ידוע לי שהחיסון עושה זאת. כך שאם בכלל, מאד רצוי שיהיה מחוסן. חוץ מזה, זה אשך תמיר או שאין לו אשך? אם זה אשך תמיר חייבים להוריד לו אותו כי קיימת סכנה של התמרה סרטנית.

סליחה על אי ההבנה !

א. אין לו אשך בכלל. ב. הילד קיבל בעבר חיסון נגד חזרת, אבל השפעתו של החיסון הוא עד גיל 7 ולכן רוצים לחסן פעם שניה, האם ידוע לך על תאוריה רפואית כזאת ?

א ת י 10

New member
היי, היי, מציעה להרגיע מהר מהר

גם אני קראתי את השירשור שלך, וגם אני לא מבינה על אל איזו "תאוריה" אתה מדבר. תאורית הקונספירציה , אולי? תוכנית החיסונים מוכתבת ע"י משרד הבריאות. אולי כדאי שתשאל את מי שהציע את החיסון לסיבה ולא תבוא לכאן להתלהם על רופאה מצויינת שעושה עבודת קודש בהתנדבות!!! (ואם כבר - אז כבר: "אשך טמיר" ולא כפי שכתבת).

גם לי נדמה היה שזה טמיר ולא תמיר

הבסיס לקומיניקציה במדיום הזה הוא ניסוח ברור של השאלה. פשוט לא הבנתי מה שאלתך. ואגב, בתשובתי הראשונה, כיסיתי, לדעתי, את כל ההסתעפויות האפשריות של השאלה הלא מנוסחת שלך. הסברתי שאין קשר בין חיסון כנגד חזרת לבין דלקת האשך. יתרה מזו, הדגשתי שאם לילד יש רק אשך אחד, רצוי להגן עליו ע"י מתן חיסון בזמן כנגד חזרת, כי המחלה בהחלט יכולה לפגוע באשך היחיד. וגם אמרתי שאם מבחינת לו"ז של משרד הבריאות, מגיע לו כעת חיסון חוזר (את זה לא זכרתי במדויק), רצוי שיקבלו. מה כאן השמצה? נכון הכינוי חומת מגן העביר בי צמרמורת. עלאק!

למעלה