אשה על החוף

בעז כהן

New member
אשה על החוף

דרוש רישום צעדי הריקוד בבקשה כמו כן, אשמח לקבל פרטים עליו חג שבועות שמח

הריקוד השתתף בהשתלמות חוללו זמר 27

ונלמד בה, חבל שלא הגעת..... לא נראה לי שמישהו הכין רישום לריקוד, חבל.... ניתן לראות את הריקוד באתר האוסטרלי. תזכור - קצב של 5 , ויש קטע עם הגב למ"מ.

לבעז

רישום צעדי הריקוד אמנם אין לי, אבל תוכל לראות את סרטון הווידאו באתר האוסטרלי: http://homepage.mac.com/israeli_folk_dances/iMovieTheater347.html ובקשר לפרטים: ידוע לי שהשיר במקור יווני (לחן של מאנוס חג'ידאקיס), והביצוע המקורי שייך כנראה לננה מושקורי. בארץ מבצעים את השיר צמד הפרברים ע"פ מילותיה של נעמי שמר ז"ל.

זה הזמר

New member
לא מצליחה להבין מה ההתלהבות

מהריקוד הזה, ניסיתי וניסיתי - לא מתחברת למוזיקה, לצעדים. פשוט מיותר

ממש לא מסכימה איתך

סוף כל סוף שיר ישראלי, הצעדים מתאימים בול למוסיקה, אומנם הקצב קצת שונה, לא מה שאנו רגילים, ולכן צריך להתרגל אליו. אחרי פעמיים שרקדתי אותו - התאהבתי. אבל..... על טעם וריח אין מה לתווכח, את מהשפט שאת כתבת אני יכולה לכתוב לגבי "את אותי שופטת".....

זה הזמר

New member
הקצב של 5/8 פשוט נותן הרגשה של

תקוע, זהו - ריקוד תקוע, זאת ההגדרה שהיתה חסרה לי

ylamm

New member
ממש לא תקוע-ריקוד מקסים

אשה על החוף הוא ריקוד מיוחד במינו, בעל קצב שונה, שאוהבי המחול הקצת יותר מתקדמים יכולים למצוא בו סיפוק גדול, דווקא משום שהקצב חריג וכל-כך מיוחד. לא כולם חייבים לרקוד אותו, כמו שלא כולם חייבים לרקוד כל ריקוד. אבל חשוב שאחת לכמה זמן כן (!!) יהיה ריקוד כזה יפה !!!

זה הזמר

New member
ואני דווקא כן

"אוהבת מחול קצת יותר מתקדמת" כהגדרתך, ואני עדיין לא סובלת את הריקוד. ואני אוהבת ריקודים מיוחדים, מסובכים, מתאגרים ושונים. הריקוד הזה - לא הוא לא זורם, הוא תקוע, פשוט ריקוד מעצבן ומיותר

איש על החוף

ישנם הרבה רוקדים שנהנים לרקוד, כשהקצב של השיר הוא פרט שולי (אותי זה תמיד מצחיק). אי לכך ובהתאם לזאת - הריקוד "אישה על החוף" (השיר מקסים בעיני) הוא תשובה הולמת לכל אותם אנשים. אסכם את דברי, ואומר שהריקוד הינו: מעניין, שונה, וכמו שצדי (צרפתי) אומר- לא ממש, ליד.

כמובן - אישה על החוף

אני מתפלאה/מתפלאת, שאף אחד עוד לא תיקן אותי. מה קורה - עזרא כרמל?

לדעתי את מאד מאד צודקת

במסר שלך. לדעתי החלק השני, עם הכניסה למעגל והיציאה ממנו, הינו חלק היושב יפה על המוסיקה - עם משפט ריקודי (צעדים) של 5 פעמות התואם את התיבה המוסיקאלית של הריקוד. כל שאר הצעדים אינם תואמים לקצב מיוחד זה ונעשים בצורה מאולצת מאד. לא נוח לרקוד ולכן לא טוב, לדעתי. השיר יפה מאד וחבל שמלי ומשה (מחברי הריקוד) לא מצאו משפטים ריקודיים מתאימים גם לחלק הראשון של הריקוד. אשר לחלק השלישי - מיותר לחלוטין! זהו מעבר מוסיקאלי שעשה המעבד במטרה לאפשר לזמרים לנוח מעט, ואינו חלק מהשיר. זמר אחר ישיר שיר זה בעיבוד אחר לגמרי. "ריקוד-עם" מן הראוי שיהיה ניתן לריקוד עם כל ביצוע של כל זמר כולל שירה עצמית שלנו ללא כל זמר מבצע ועיבוד מוסיקאלי ברקע.

0p9o8i11

New member
אני מסכים עם גדי ביטון

שאמר לפני לימוד הריקוד שאולי הריקוד יהיה ריקוד השנה. לדעתי הריקוד הטוב ביותר השנה .. בברכה יוסי

../images/Emo45.gif רויטל אכן כיוונה לדעתי

בכל מה שאמרה. יחד עם זאת, לדעתי, את התואר "ריקוד השנה" יקטוף, לדעתי, הריקוד "צך מדבר" של בוני פיה. ריקוד באמת מיוחד ומקסים מאין כמוהו, מהליגה של הריקודים המשובחים.

UHUstick

New member
???

צל מדבר? המפגע הסביבתי? הצעדים ההזוים? מוזיקת הפולחן? אי ההתאמה החריפה בין השניים האחרונים? אנחנו מדברים על אותו ריקוד? הריקוד שאחרי כל צעד בו מגיעה הפסקה על האוף ביט? זה?

SEARCHALL

New member
../images/Emo45.gif

ריקוד מקסים לשיר יפה. ונכון - כל אחד וטעמו, כל אחד והעדפותיו. אגב, השיר במקור יווני בביצוע ננה מושקורי. עוד שיר יפה ש"גנבו לנו", כמו גם הרבה שירים רוסיים.

למעלה