אשה ושני ילדים

אשה ושני ילדים

לסבי משולם זיגמונד (ז'יגו) היו אשה ושני ילדים שנספו בשואה (כנראה באקציה בקהילת Szerdahely)בצ'כיה. לאביו כראו צבי העשיל וייס הם גרו בSzerdahely שנקרא גם dunajska streda למישהו יש רעיון איך אני יכולה להתחיל לחפש?

bilen

New member
תיכף תגיע חברתנו חוה3 ותסייע לך

היא "אחראית" בפורום על דונסקה סטרדה.

חוה3

Member
חברים שלום, ד"ש מאילת החמה

אחזור בערב ואשתדל לסייע חוה

ההתחלה: ב"היכל השמות"

איני יודע אם כבר סרקת את "היכל השמות" בנסיון לאתר פיסות מדע אודות המשפחה, אך זהו כנראה המקום הראשון והזמין ביותר עבורך. יש שם בני משפחת וייס רבים מן העיירה שציינת (השם שכיח יחסית), ואף את זולטן בן זיגמונד והרמינה, יליד 1923 (איני יודע אם יש קשר למשפחתך). לאחר מכן, כדאי לך לעיין בספר ה"יזכור" של העיירה. הוא נמצא בגירסה מקוונת באתר מחלקת "דורות" של הספריה הציבורית בניו-יורק. בעמוד 319 בספר (Image מס' 325) מתחילים לוחות הזכרון לנספים בשואה מבני העיירה, וכדאי לך לעבור על דפים אלו בתקווה למצוא משהו מעניין. והכי חשוב - הישארי כאן לעדכן אותנו ולקבל עצות בהמשך, ארנון

התרגשות גדולה

ארנון, אני מאוד שמחה להודות ולבשר לך שבזכות הקישור לספר יזכור, הצלחתי לפענח את כל המשפחה של משולם זיגמונד וייס ורחל ברוק. מצאתי את שמות הדורות הרביעי והחמישי וגם את שמות הילדים של זיגמונד שנספו בשואה. (מרדכי ואשר) ההתרגשות במשפחה עצומה. תודה רבה רבה.

אני שמח גם כן. אשמח אם תדגימי

מה מצאת בספר ה"יזכור", וכיצד גילית בו דורות רבים כל כך. אני מניח שכאן נפתח פתח להמשך גילויים, ואני בטוח שתוכלי להסתייע בחברי הפורום גם בהמשך. ארנון

וייס וברוק

סבא וסבתא של בעלי הגיעו מטותה עיירה dunajska streda לסבא קראו וייס ולסבתא מהבית ברוק. ידענו שהסבא היה נשוי לפני השואה ושהיו לא שני ילדים. יש לנו תמונות של שני הילדים אך לא את השמות. השמות בספר הזכרון של העיירה מונצחים לא כרשימה אלא כמודעות אבל..."לעילוי נשמת וכו'.." כך שעל כל אחד כמעט רשום בן ר' מי הוא היה. התמזל מזלי וכמעט כל השמות של שתי המשפחות כולל דורות קודמים מופיעים שם. כעט נותר רק לעשות סדר מדוייק ולהוסיף למצגת שאני מכינה. שוב תודה על כל העזרה. הפורום הזה הוא כמו בקבוק מים באמצע המדבר מבחינתי.

חוה3

Member
אשמח לסייע במציאת מידע נוסף

אם ישנו. על מנת לעזור לך אני זקוקה לשמות ופרוט קצת יותר נרחב. שלחתי לך מסר.

ברוק - פליישמן

לסבא של בעלי קראו משולם זיגמונד וייס, בן צבי העשיל ובריינדל וייס נכד ליוסף וייס. לא מצאתי שום דבר על בריינדל, מאיזה משפחה הגיעה...? משולם וייס היה נשוי לרחל כהן והיו להם שני ילדים שאותם מצאתי (מרדכי ואשר). משולם התחתן פעם שניה עם רחל לבית ברוק מאותה עיירה. לאבא של רחל ברוק קראו אברהם, לאבא של אברהם קרו יוסף ברוק. לאמא של רחל קראו גיטל לבית פליישמ, לאביה קרו מיכאל. (את זה גיליתי מאחת ממודעות ההנצחה שבספר.) בספר יש עוד המון פליישמן שאין לי מושג איך לסדר אותם בסדר הנכון. וגם אני יודעת שצריך להיות איזשהו קשר למשפחת ווזנר. אם תוכלי איך שהוא להוציא אותי מהפלונטר זה יהיה אדיר.

חוה3

Member
יש המון חומרים שיש צורך לעבור

עליהם על מנת לוודא אם שייך או לא.(גם רשימת מצבות וגם תעודות לידה ונישואין). בעיה נוספת היא שהשמות לרוב הם השמות ההונגריים של האנשים ולא השמות העבריים לכן קשה לעשות הצלבות. ייקח לי כמה שעות לפחות לעבור על השמות ואעשה זאת מחר ברשותך. לגבי פליישמן ווזנר. אצלי באילן ישנם הרבה פליישמן מהעיירה ובהחלט ייתכן שיש היכן שהוא קשר בין המשפחות. מקווה שמחר אעבור לאט לאט על כל החומר ואוכל לעזור לך לעשות סדר בדברים.

חוה3

Member
וויס ברינדל בת רבקה - פטירה

וויס בריינדל בת רבקה אשת צבי הרש וויס נפטרה בתאריך 27.10.1941 יום שני. האם מתאימה לך מבחינת טווח התאריכים שידועים לך?

חוה3

Member
וויס יוסף נוסף - פטירה שנת 1807

וויס יוסף נוסף שנפטר בתאריך 13.2.1807

התאריכים נשמעים מתאימים

התאריך פטירה של יוסף בן רייזל נשמע יותר מתאים. מאיפה זה לקוח? בכל אופן תודה על התשובה, הזמן ותשומת הלב. זה מקסים מצדך לעזור לי. כנראה שחבריך הותיקים לפורום יודעים על מה הם מדברים. תודה ענת

למעלה