אר" ן (in the U.S (M.C.I

EMT ELI NY

New member
אר" ן (in the U.S (M.C.I

אני לא יודע איך או כמה אר"ן אובד בארץ , פה בתחנה שלי כמה שמתרגלים, (ולפי החוק האמולנס הראישון בשתח הוא אחראי על האר"ן) זה אף פעם לא עובד תאאאמיד מפקד התחנה (שהוא רק קבאי) לוקח פיקוד על האר"ן ומחלית למי ולכמה ליקרוא ועים צריך מסוק או לא. בניו יורק יש (או אמור להיות) בכל אמבולנס קופסה ובתוכה תגיי אר"ן (פק"ל אר"ן). בצד אחד של התג סמים את האינפורמציה זמן, תעריך. ז/נ, שם ,כתובת והיסתוריה. ובצד השני מסמנים איזו פהגיע, זמן, B/P ,דופק, נשימות, עירוי, ותרופות שנתינו. למעלה יש משולשים עים מיספר זהה שאתו מיספר נימצע על התג. משולש אחד האמבולנס מקבל משלש שני לפיקוד אר"ן והתג נישאר על הניפגע. והחצי התחתון מחולק לארבעה רבעים, שחור, אדום, צהוב וירוק. ירוק, ללא פיעה. צהוב, WALKING WOUNDED לא רציני. אדום, PRIORTY ממש רציני.ושחור, מוות. כל זה ניקבע ע"י הצוות הראישון ואסור להם לתפל או לפנות. זה נישמע טוב, אבל מאוד קשה לבצע. יום טוב!!! אלי

נראה מוכר...

עד כמה שאני יודע וזוכר (ולשמחתי לא היה לי את התענוג המפוקפק להגיע בזמן לאר"ן בארץ), עקרון הפעולה של הצוות הראשון כמו שתארת - זהה לעקרון של הצוותים בארץ. התגים כמעט וזהים לדעתי...

amitp

New member
התגים דומים

ורק הבדל קטן - אצלנו בסבב הראשוני משתמשים (או שלפחות אמורים, לפי התו"ל) בסרטי מיון אדומים/ירוקים כדי לקבוע קדימויות טיפול ורק אח"כ מגיעים הטפסים, בעיקר כדי לקבוע קדימויות פינוי. דרך אגב, בהדרכות אר"ן שראיתי בזמן האחרון התחילו ללמד שחובש/נהג מסמן קדימויות טיפול באמצעות סרט אדום/ירוק ורק פאראמדיק תולש את הספחים, בעוד שהנהלים דווקא קובעים הפוך (רק פאראמדיק סרטי מיון, גם נהג יכול לתלוש ספחים) - יכול להיות שהנהלים השתנו לאחרונה?.

paradan

New member
שיטת START

השיטה המדוברת בה משתמש מד"א וגם הרבה ארגונים בארה"ב והעולם לטיפול באר"ן (רפואית) וכך נראה שגם בNY היא שיטת START - Simple Triage And Rapid Treatment עפ"י השיטה את הטריאג' אמור לעשות פאראמדיק או רופא והוא זה שאמור לתלוש את הספחים הצבעוניים...

למעלה