ארתור דיין

ארתור דיין

ניסיתי להבין קצת מה הקטע שלו ואני עדיין לא מצליח. למה מלא מעריצים חושבים שהוא הלוחם הכי חזק/מיומן שהיה אי פעם? ברקורד שלו אין משהו שבאמת יצדיק את זה. סלמיי, ג'יימי ואדארד מדברים עליו שהיה אביר מעולה. יש לו ברקורד את הבסת האביר המחייך והאחווה שלו, שני הפסדים לנסיך רייגר בטורנירים (קשה לי להאמין שרייגר יתן שיפסידו לו בכוונה). הוא הפסיד(ומת) לחבורה של אדארד וריד בדורן (אם כי נסיבות והתפתחות הקרב מאוד לא ברורים) הקיצר שומדבר שמצאתי לא מצדיק את היותו הטוב אי פעם. מבחינתי רוברט בהנפת פטיש אחת עשה הרבה יותר ממנו ונחשב לחזק וקטלני יותר. אז מדוע הוא נתפש על ידי כה רבים מהמעריצים כטוב ביותר?

Serf SaN

New member
אני לא חושב שזה בעיניי המעריצים,

אלא יותר בעיניי הדמויות.
הדמויות בספרים כל הזמן מהללים את שמו של ארתור, תכלס גם אני לא מבין למה אבל כנראה בעולם שלהם הוא היה אביר מפורסם מאוד.

חרב הבוקר

הרקורד שלו נשמע מרשים מאוד.
כולם מדברים עליו שהיה אביר מעולה. האביר הטוב ביותר של זמנו. למרות שסלמי טיפה מסתייג מן ההגדרה.
אני לא יודע מי חושב שהוא היה הכי חזק/מיומן אי פעם. על התואר הזה מתמודדים אנשים כמו סר ריאם רדווין, סרווין בעל מגן המראה ואביר הדרקון (שכחתי את שמו). אבל בהחלט נחשב על ידי רבים כאביר הטוב ביותר של זמנו.
הוא הביס את האביר המחייך ולפי זכרונותיו של ג'יים לאניסטר עשה את זה יחסית בקלות.
הפסדים בטורניר רמחים זה טורניר רמחים. זה עדיין לא דו קרב. גם ז'ורה מורמונט היה האלוף בטורניר בנמל לאניס, והביס שם אבירים טובים ממנו.
מעבר לזה, היו כמה שציינו שראיגר השתווה או כמעט השתווה לארתור דיין.

הוא הפסיד ומת לחבורה של אדארד וריד. החבורה של אדארד מנתה שבעה. אנשי משמר המלך שם, היו שלושה. אדארד עצמו חושב שהיה מת לולא האולנד ריד שהציל אותו. הם באו שבעה, נלחמו נגד שלושה, וחזרו משם רק שניים...
רוברט נלחם בראיגר במהלך קרב גדול. לרוברט היה כשרון לרב קרב. אם אני זוכר נכון, רוברט היה האלוף ברב קרב בטורניר הגדול בהארנהול. רוברט ניצח. ועדיין, נפצע בצורה כזו שמנעה ממנו להמשיך את הקרבות הבאים.
אני לא רואה דבר ממשי שמעיב את ההילה של ארתור דיין.

ran191

New member
Jaime:

"I learned from Ser Arthur Dayne , the sword of the morning, who could have slain all five of you with his left hand while he was taking a piss with his right".
Jaime Lannister to Loras Tyrell.

גם באריסטן סלמי עצמו אמר משהו כזה

אני יכול לחתוך חמישה מכם באותה קלות שבה גרזן עובר דרך גבינה (אם אני זוכר נכון)

למעלה